Dimarts, 2 de juliol de 2013 | 14:07
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Fiscalia s'oposa a l'indult d'un ex càrrec d'UDC després del judici

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 CAS PALLEROLS
Fiscalia s'oposa a l'indult d'un ex càrrec d'UDC després del judici
Societat 02/07/2013 13:17
cas pallerols
  El fiscal s'ha oposat a la petició d'indult que l'exsecretario d'organització d'UDC Vicenç Gavaldà i condemnat en el cas Pallerols va interposar per evitar la pena d'un any i 15 dies de presó pels delictes de frau de subvencions i falsedat documental pel que va ser condemnat al costat de l'empresari andorrà Fidel Pallerols i a l'exdirector general d'Ocupació de la Generalitat Lluís Gavaldà.
  Segons han explicat a Europa Press fonts judicials, l'indult és "un remei extraordinari" per satisfer les exigències de la justícia material quan la justícia formal resultant de l'aplicació ordinària de la llei ha resultat deficient, i en aquest cas, no s'observa cap circumstància excepcional, sigui personal, laboral o familiar.
 
   La utilització de l'indult "ha de ser limitada i cautelosa per no provocar greus pertorbacions de l'ordenament jurídic", i només qüestions de justícia, equitat o utilitat pública justifiquen la seva atribució.
 
   Entre els arguments que ha presentat Gavaldà per sol·licitar l'indult, consta el dilatat lapse de temps transcorregut, el fet d'haver pagat de forma íntegra les responsabilitats civils i la denegació dels beneficis de suspensió condicional de pena.
 
   Per al fiscal, cap d'aquests dos fets justifica l'indult, ja que el lapse de temps es va reflectir en la sentència amb l'atenuant de dilacions indegudes, la qual cosa va comportar una rebaixa de la pena de presó, i la satisfacció de les responsabilitats civils també es va recollir amb l'atenuant de reparació del dany.
 
   Per tant, la legalitat penal ja ha aconseguit conciliar aquests fets amb la justícia formal mitjançant l'aplicació d'atenuants, i "resulta innecessari" acudir a l'excepcional remei de l'indult per esmenar una suposada injustícia material.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1