Dimarts, 2 de juliol de 2013 | 14:22
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 LA MIGDIADA ALEMANYA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
davidbuena
 LA MIGDIADA ALEMANYA
 DAVID FORNONS
01/07/2013 10:42
El rotatiu alemany Der Spiegel afirma que la pressió de la Troica (BCE, CE i FMI) sobre l'economia espanyola ha propiciat l'eliminació del vici ibèric per excel•lència la migdiada. Gràcies a l'Alemanya de Merkel i al seu esperit civilitzador la perniciosa adormida al mig dia ja és història. 

En un article titulat de forma molt original, Visca la siesta, el diari teutó es pregunta si el sud d'Europa hauria de ser més alemany. Aquest sud d'Europa banyat pel mediterrani i segons els llibres d'història bressol de la civilització occidental, va ser denominat pel duet fantàstic Sarkozy i Merkel els porcs (PIGIS) agermanant al grup Irlanda, que dit per altra banda ha de rebre molta influència de la mediterrània per ser inclosa en el grup.

Aquesta aniquilació sisestera començà, sempre segons el rotatiu teutó, amb el govern socialista allà pel 2005. En sentir això el primer que he pensat és que com a empleat públic l'estat m'ha estafat la migdiada des de sempre. Però aquest fenomen, el de no gaudir de la migdiada, és extensible a tota la geografia espanyola, els funcionaris madrilenys, andalusos, gallecs i extremenys no han gaudit mai d'una migdiada pagada per part de cap administració.

A més, sempre segons la ben documentada publicació, aquí els siesteros que no sabem que ho som, estem tremendament irritats amb Alemanya per la seva dictadura econòmica. Bé crec que a Europa, polonesos, txecs, holandesos, belgues i francesos estan encara més irritats per les altres dictadures alemanyes.

Queda clar que ens trobem davant d'una explicació etnocèntrica de la migdiada amb la consegüent resposta, també etnocèntrica, sobre la mateixa. Merkel and company tenen l'obsessiu costum de confondre economia amb societat, civilització, cultura o qui sap amb què. De bon rotllo, quan a Tarragona o a Segovia els arquitectes i enginyers calculaven la inclinació dels aqüeductes, alhora a la freda Alemanya submergida en l'edat dels metalls pensaven en com esmolar millor les seves espases per decapitar-se entre ells.

Senyors de la lliga antimigdiada, malgrat l'avanç de l'aire condicionat, que fot la capa d'ozó i provoca l'efecte hivernacle, haurien vostès de venir-se de un juny a setembre a Sevilla per treballar. Veurien que el que canvia laboralment és la distribució horària del treball. Sí, increïble, es dilata la jornada laboral, incloent un espai d'inactivitat en el qual el termòmetre arriba a nivells difícilment suportables fins i tot per a un teutó. Els indígenes s'aixequen i comencen a treballar molt abans de les vuit del matí i atenció a la dada!: No sopen a les sis ni tan sols acaben la jornada laboral a les tres, les tardes fins a les vuit solen ser productives, i aquest indígenes de l’antiga Tartèssia sopen més enllà de les deu, això sí no produint les hores del migdia sota el perill de fregir-se.

Fins i tot considero oportú plantejar-se la següent pregunta: ¿si els nostres polítics dormissin la migdiada, no podrien cagar-la menys en les decisions que prenen? Possiblement tanta ficada de pota pot explicar-se per un estat d'esgotament mental amb un dèficit d'hores de son.

Suposo que Alemanya ens vol, sobretot perquè els seus soferts conciutadans passin les seves vacances i oblidin el seu esclavitzat any laboral amb sol, paella i sangria. Nosaltres també els volem, encara que ens hagin ficat enmig d'aquest embolic. Potser la crisi econòmica europea actual versa sobre la avorrida competència entre una Alemanya, castigada per la història a ocupar un segon lloc, enfront del sempre poderós Imperi britànic, inclosos els EUA.

Deixi'ns germans del nord amb la nostra ja extinta migdiada i afinin la seva punteria en el que és el seu problema històric, vèncer Anglaterra. Nosaltres només som insignificants espectadors que ens encantaria que no ens imposessin més humiliants retallades i vexacions socio-laborals.

¡Derrotin d'una vegada a Anglaterra!
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1