Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
 
DOCUMENTS
Benvingudes i benvinguts a la vila d´Arenys de Mar

Alcalde Estanis Fors GarciaBenvinguts i benvingudes a Arenys de Mar.

Les noves tecnologies em donen la possibilitat de convidar-vos a passejar i a conèixer Arenys de Mar. La virtualitat dels mitjans, però, no permeten encara gaudir plenament de l'encant de la nostra vila. Malgrat tot en aquest web trobareu un esbós d'informacions que us ajudaran a conèixer alguns aspectes del nostre present i passat que us seran útils.

Arenys de Mar és una vila única situada a la vora de la mediterrània i protegida per tres turons que veureu clarament dibuixats a l'horitzó del capdamunt de la Riera. La morfologia del poble fa que s'ordeni perfectament al voltant d'un eix central, La Riera, i que siguin les urbanitzacions les encarregades d'acabar de definir un espai ple d'història i cultura.

El Centre Salvador Espriu, la Ruta Ferran de Pol o la literatura de Fèlix Cucurull, el Museu Marès de la Punta, o el Mollfulleda de Minerals, el Teatre Principal, el Centre Cultural Calisay, les sales d'exposicions, el cementiri de Sinera o el Retaule Barroc són només algunes propostes que us fem per conèixer el nostre bagatge cultural. Però n'hi ha molt més La ruta indiana i l'edifici Xifré, tradicions artesanals com les puntes de coixí i en especial la punta d'Arenys o ret fi, o la llotja de pescadors mostra de la profunda tradició pesquera, marinera i la unió eterna entre Arenys i el Mar.

Però Arenys de Mar és molt més. És una vila gastronòmica per excel·lència. Els fogons dels nostres restaurants couen deliciosos plats reconeguts arreu del món. I cada any renovem el compromís d'oferir els millors plats cuinats amb calamar. És una vila termal on relaxar-se, descansar i fer esport. Les nostres platges i passejos esdevenen l'entorn ideal per anar en bicicleta, córrer o simplement passejar. I el ric teixit comercial i econòmic completen un ventall infinit de possibilitats.

I finalment la vida associativa. Si decidiu o bé heu decidit restar un temps amb nosaltres us animo a formar part de les entitats arenyenques, n'hi ha de veïnals, culturals, educatives, de suport i ajuda, d'esportives, d'altres amb un caire més reflexiu, de tradicionals. Reconec sentir-me orgullós de viure en una vila que ha fet de l'associacionisme i la participació un eix dinamitzador.

Us convido a passejar, caminar i gaudir d'Arenys de Mar. Preguntar el que no sabeu i descobrir el que desconeixeu. Estic per servir-vos. Per treballar per vosaltres i per fer que plegats construïm una vila millor cada dia.

El meu compromís és persistir per fer-ho possible.

Estanislau Fors i Garcia
Alcalde d'Arenys de Mar
alcaldia@arenysdemar.cat

 
Destaquem
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00