divendres, 5 de juliol de 2013

actualitat

Notícies

02.07.2013 · Ple Corporatiu

Resum del ple corporatiu de juliol

Aquest dilluns es va celebrar el darrer ple corporatiu ordinari abans de la pausa que tradicionalment té el calendari de sessions amb l’arribada de l’agost.

La sessió va aprovar, entre d’altres assumptes, l’elecció de Carme Recasens com nova jutgessa de pau substituta.

Modificació ordenances fiscals 

El ple va portar a aprovació la modificació de diverses ordenances, com la reguladora de la taxa per expedició de documents administratius, per retirada o immobilització de vehicles, per la prestació de serveis i activitats per part de la regidoria d’Educació, o per la prestació del servei en la utilització d’instal.lacions esportives municipals.

 

També es va aprovar provisionalment el tràmit de la modificació puntual del Pla general d’Argentona al sector C de Can Barrau i l’aprovació provisional per la regulació de l’ús recreatiu. En aquest punt el regidor Pere Móra va precisar que la voluntat de l’Ajuntament és el de limitar i regular aquells negocis vinculats al sector de la prostitució.

Mocions

A l’apartat de mocions, va comptar amb el suport majoritari una proposta del Partit Popular per arranjar el paviment i instal·lar bandes reductores a l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat. El portaveu de la formació, Fran Fragoso, va alertar de l’augment del trànsit a la zona i de la proximitat d’una escola bressol. Es va desestimar, però, la segona moció del PP en relació a estudiar un sistema per millorar l’accessibilitat i l’aparcament al centre. Des del govern, Pere Móra va explicar que s’han incorporat uns canvis en la reordenació del trànsit i l’aparcament que es faran efectius en pocs dies i que l’ordenança ja preveu una reducció de la taxa si els propietaris de gual s’acullen a una reducció horària. 

Per la seva banda, la CUP també va trobar el recolzament de la majoria dels grups a una moció per estudiar la viabilitat de municipalitzar els serveis públic s externalitzats de l’Ajuntament. La moció també apostar per col·laborar amb aquelles empreses d’economia social. També va comptar amb els vots favorables de la majoria dels grups una moció en suport a la querella presentada a Argentina contra els crims del franquisme.

En darrer terme, Agrupació d’Argentona va tornar a incidir en una moció sobre la necessitat de revisar el valor cadastral. El regidor de Recursos Econòmics Marc Zaragoza va recordar que caldrà esperar, tal i com fixa la llei, al 2014 per poder realitzar aquesta revisió, amb efectes a l’any següent. La moció es va desestimar amb 13 vots en contra, així com la segona de les mocions de la formació representada per Félix Rosa, en relació a la sol.licitud d’un expedient sancionador per un cas de l’àmbit de sanitat. 

En el torn de precs i preguntes, a petició dels grups de l’oposició, es va parlar de les obres al carrer Rafael Casanova i unes altres obres que realitza la Diputació de Barcelona, així com de la recuperació del màstil amb la bandera estelada de l’entrada del municipi.

 

Després del torn obert al públic, el ple de juliol va finalitzar pocs minuts després de les 10 del vespre.

programa memoria històrica
Cap de Creus
Ajuts econòmics piscina El Sorrall
premi burriac
Rutes guiades
Certamen Literari
La Brossa d'Argentona
20e concurs fotografia
Fira Artesania
CALENDARI fiscal 2013
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
normes urbanístiques
ordenances i reglaments
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
BANNER INFO GEOGRÀFICA
planejament argentona
planejament urbanístic
BANCA ÈTICA
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Registre d'Interessos
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?