dimarts, 3 de desembre de 2013

Participació Ciutadana


Objectiu


Facilitar la participació dels vilatans i vilatanes d'Argentona en la vida pública del municipi.

Descripció

-
Impulsar polítiques de foment de l'associacionisme i el voluntariat.
- Crear espais que facilitin la participació Ciutadana
- Promoció i assessorament de les entitats locals
- Oferir formació a les entitats

Contacte

Ajuntament d'Argentona
C/ Ramon Par, 1
Tel.: 93 797 49 00
Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9.30 h a 13.30 h
Adreça electrònica


Tècnic: Sergi Fernández
Regidor: Vador Casas


REGISTRE CIUTADÀ

L’ajuntament d’Argentona disposa d’un Registre Ciutadà, d’inscripció voluntària, que permetrà les persones inscrites estar informades de les experiències participatives que es duguin a terme i, paral·lelament, formar part dels processos participatius en què es preveu la participació activa de la ciutadania.

Si voleu estar al dia de l’actualitat participativa i informativa d’Argentona, només cal que ompliu les dades que us demanem a continuació i que ens feu arribar la butlleta o bé directament a l’Ajuntament (C/ de Ramon Par, 1; 08310 Argentona) o bé a través de correu electrònic (adreça participacio@argentona.cat).

Descarregueu-vos la butlleta d'inscripció clicant AQUÍ.



La importància de la participació
La participació tampoc no és cap recepta màgica capaç d’eliminar els conflictes i que ho pugui solucionar tot, però sí que és cert que les decisions i propostes que es prenen participativament tenen més posibilitats d'èxit, en el sentit que s'assumeixen polítiques que han sorgit del consens previ.



PLA DIRECTOR DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona (2010-2013) té dos objectius principals: d’una banda, ordenar la participació a la Vila i impulsar una millora en l’organització municipal per fer-la més permeable a la participació ciutadana; de l’altra, reforçar la capacitació de la ciutadania i llurs organitzacions per promoure la seva implicació en la vida de la Vila, mitjançant els canals i processos de participació adients.

El document aprovat és el resultat d’un treball transversal, fruit d’un procés participatiu en què han col·laborat més de 90 persones, entre representants d’entitats i associacions, ciutadania a títol individual, representants polítics i personal tècnic i administratiu municipal; a través d’entrevistes, tallers participatius i reunions.

Llegiu la nota de premsa publicada amb motiu de l'aprovació inicial del document pel Ple de 30 de juliol clicant AQUÍ.

Descarregueu-vos el Pla de Participació Ciutadana clicant AQUÍ.




CONSELL DE LA VILA
El Consell de la vila d’Argentona és un espai de participació ciutadana on es poden proposar i debatre millores per al municipi.

D’on neix?
El Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona 2010-2013 –aprovat pel Ple corporatiu de 30 de juliol de 2010, té entre llurs objectius “promoure la implicació dels argentonins i argentonines en la vida de la Vila, mitjançant els canals i processos de participació adients”. Podeu descarregar-vos el Pla Director de Participació Ciutadana d’Argentona 2010-2013 clicant AQUÍ.

Durant el procés participatiu del Pla Director de Participació Ciutadana, els anys 2008 i 2009, es van recollir propostes i suggeriments sobre com hauria de ser el Consell de la Vila. En aquest sentit, durant els mesos de setembre i octubre de 2010 s’ha treballat amb els diversos grups municipals amb representació al Consistori per acordar el funcionament, la composició i l’organització del Consell de la Vila. Així doncs, el Consell de la Vila presentat a la ciutadania dimecres, 27 d’octubre de 2010, parteix d’un pacte cívic i polític.

Podeu descarregar-vos l'Informe tècnic i la nota de premsa, publicada el 28 d'octubre de 2010, sobre l'acte de presentació del Consell de la Vila clicant AQUÍ.


Qui hi pot participar?
Totes aquelles persones compromeses amb la vila; és a dir, vilatans i vilatanes, entitats i associacions, comerciants i botiguers, i representants de l’Ajuntament. Per formar-ne part, cal inscriure’s al Registre Ciutadà.

L’alta és automàtica i cal omplir la butlleta d’inscripció –podeu descarregar-la clicant AQUÍ– i enviar-la a participacio@argentona.cat o lliurar-la personalment a l’ajuntament d’Argentona, al carrer de Ramon Par, 1.


L’AJUNTAMENT S’INTEGRA A LES XARXES SOCIALS FACEBOOK, TWITTER I FLICKR
La regidoria de Participació Ciutadana i de Comunicació Corporativa de l’Ajuntament d’Argentona disposa de perfils i pàgines corporatives en xarxes socials des de les quals es pretén estimular la participació i la comunicació amb els argentonins i argentonines, així com amb institucions, entitats i persones interessades en l’actualitat i la realitat del municipi.

A continuació, trobareu els enllaços i noms dels perfils que l’Ajuntament d’Argentona ha adoptat als diferents canals:

Facebook
Pàgina: Ajuntament Argentona
http://www.facebook.com/pages/AjuntamentArgentona

Twitter
Perfil: ajargentona - @ajargentona
http://twitter.com/ajargentona

Flickr
Galeria: Ajuntament Argentona
http://www.flickr.com/photos/60852655@N03/

Si disposeu d’un perfil en alguna d’aquestes xarxes socials, esteu convidats a adherir-vos-hi i participar!

Jornades formatives
Cap de Creus
sessions formatives
Mou-te amb transport públic
La Brossa d'Argentona
20e concurs fotografia
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
normes urbanístiques
ordenances i reglaments
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
BANNER INFO GEOGRÀFICA
planejament argentona
planejament urbanístic
BANCA ÈTICA
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Registre d'Interessos
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?