dimarts, 3 de desembre de 2013

actualitat

Agenda

Actes Culturals

Exposició “A l’entorn de M” de Joan Poch

[29.11.2013 - 05.01.2014 ]

Exposició de pintures, dibuixos i escultures de Joan Poch. “A l’entorn de M”, una proposta artística sobre el mite de Teseu i el Minotaure, amb textos d' Emlia Illamola Ganduxé, poemes de Joan Carles Gonzàlez Pujalte i il·lustracions de Joan Poch.

 La mostra es podrà visitar a la Casa Gòtica del 29 de novembre fins al 5 de gener.

L’acte d’inauguració es farà el divendres 29 a les 20 hores. Presentació a càrrec de l’activista cultural i poeta Manuel Patricio.

A L’ENTORN DE M

L’exposició “l’Entorn de M” és una proposta artística sobre el mite de Teseu i el Minotaure amb il·lustracions de Joan Poch i textos d’Emília Illamola Ganduxé i Joan Carles González Pujalte.

Aquesta proposta sorgeix de l’obsessió de Joan Poch pel mite. Fruit de la seva inspiració, així neixen les catorze pintures , basades en els punts de més impacte.

Evocant el retorn a les arrels o el poder nodridor de la cultura, destaca la força del traç que pren de fons les pàgines d’un llibre vell.

Joan Carles González Pujalte i Emília Illamola Ganduxé acompanyen i expliquen les pintures contribuint, amb un llenguatge poètic, a destacar l’actualitat del mite.

Com a eix central de l’exposició A L’ENTORN DE M. hi podem veure les catorze il·lustracions originals, motiu de la carpeta.

L’espai generós de la Casa Gòtica però, permet anar una mica més enllà i mostrar l’obra de Joan Poch que, exposant com a part complementaria i a la vegada essencial els dibuixos, escultures i pintures generades en el procés, ens fa tenir una idea més clara, del seu abast creatiu.  

La presentació anirà a càrrec de Manuel Patrício, activista cultural i poeta.

JOAN POCH. Pintor , escultor i ceramista


Joan Poch, nascut a Vilafranca del Penedés, l’any 1959, estudia a l’escola Massana de Barcelona on es gradua l’any 1982. El seu treball sempre ha estat vinculat en el món de la cultura: llibreria Robafaves, Mataró Ràdio,  associació Sant Lluc per l’Art, etc…El desembre de 2012 guanya  el primer Premi del Concurs de Pintura i Escultura del Museu Arxiu de Llavaneres 2012.

Ha realitzat nombroses exposicions individuals,  de les que destaquem les darreres:  Espai Cap Gros (Mataró), La fabriqueta (Caldetes),  Museu del Càntir (Argentona), Begemot Art Gallery (Mataró), Galeria AB  (Granollers).

Té obra repartida en col.leccions privades de diversos països com: França, Italia, Holanda, Bolivia, EEUU, Australia, etc…viu i treballa Mataró, on hi té el seu estudi.

EMÍLIA ILLAMOLA GANDUXÉ.

Actualment, col·labora llegint escrits propis de prosa poètica, en el programa magazine d’actualitat Viu la Vida dia a dia, de Mataró Ràdio.

Ocasionalment, participa llegint textos de prosa poètica en el programa Poesia en Viu, de Mataró Ràdio. I ha participat recentment en el III Certamen de Poesia de Primavera 2013.

També col·labora en la producció, recomanació de novetats i entrevistes a autors, en el programa setmanal El Somni del Minotaure, de Mataró Ràdio. Ha publicat el llibre Fraccions de prosa poètica, Viena Edicions Juliol 2012, del que n’he fet diverses presentacions en llibreries, biblioteques i entitats culturals.

Ha participat també en diverses lectures públiques de textos propis. IIIª Poesia Platja d’Ocata 2012, a Can Malet de El Masnou en la Roda de Lectura del Dia de la Dona 2013. En la Lectura Continuada de Poesia Sant Jordi 2013 en el Racó del Lledoner de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac.

Ha col·laborat amb el Col·lectiu Els Dimarts del Llimoner, aportant un poema per al recital de Poesia Social 2013, en l’Espai Cap Gros.


JOAN CARLES GONZÁ. Neix Mataró l’any 1963. És professor i poeta. Vinculat en els anys noranta amb el món de les performances, la seva activitat literària ha donat com a fruit un bon número de premis literaris i catorze poemaris. Els darrers llibres publicats són “Silur “ de l’editorial Omicron, “Els carnavals Òrfics” de l’editorial Viena , “ Gel “ de l’editorial Aiguaclara i “Desdibuix”  a l’editorial Témenos.

 

 

 

Jornades formatives
Cap de Creus
sessions formatives
Mou-te amb transport públic
La Brossa d'Argentona
20e concurs fotografia
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
normes urbanístiques
ordenances i reglaments
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
BANNER INFO GEOGRÀFICA
planejament argentona
planejament urbanístic
BANCA ÈTICA
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Registre d'Interessos
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?