Notícies

Notícia

Els remers Pau Vela i Àlex Sigurbjonson, el piragüista Andreu Mor i l'atleta Toni Giménez, escollits millors esportistes del Baix Ebre als X Premis Esportius

03/12/2013

Fotografia il·lustrativa de la notíciaDissabte passat es va conèixer el nom dels millors esportistes del Baix Ebre de l'any 2013 en el decurs dels X Premis Esportius organitzats pel Consell Esportiu del Baix Ebre i Consell Comarcal del Baix Ebre, que va reunir a més d'un miler de persones al Pavelló Firal de Tortosa. El premi en categoria absoluta fou per a Pau Vela i Àlex Sigurbjonson, parella del Club de Rem Tortosa, campions d'Espanya en 4 scull i 2 sense timoner, tercers a la Copa del Món i quarts al Campionat del Món en 2 sense timoner. El guardó al millor esportista federat en edat escolar va obtenir-lo Andreu Mor, de l'Associació Esportiva Xino-Xano, en categoria cadet, campió d'Espanya de Piragüisme en 2000 i 5000 metres, tercer a la Copa d'Espanya en 1000 i 1000 metres K-2 i primer al Campionat de Catalunya Hivern de 5000 metres. El millor esportista en edat escolar va ser Toni Giménez del Club Atletisme Terres de l'Ebre, campió a la Final Nacional de Cros i primer territorial. El premi absolut i al federat escolar van recollir-lo els seus pares perquè tant els remers com el piragüista es trobaven concentrats als seus centres d'alt rendiment de Banyoles i Astúries respectivament.

La festa va premiar més de set-cents esportistes, tot un rècord en aquesta edició de la gala, que complia el seu desè aniversari i que va estar presidida per Meritxell Roigé, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa, Lluís Soler, president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Pere Panisello, president del Consell Esportiu del Baix Ebre i Cinta Espuny, representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, així com alcaldes, regidors i consellers comarcals. Al mateix temps es van lliurar una sèrie de premis específics i mencions especials segons les valoracions i criteris dels membres del jurat. Un dels premis més aplaudits va ser el Fair-Play a l'Esportivitat que va rebre l'entrenador Christian Espuny Navarro de mans del jugador de bàsquet Santi Sabaté Blasco, al què el premiat, gràcies a una ràpida i eficaç acció va aconseguir reanimar després de patir una aturada cardíaca. El Club de Rem Tortosa va rebre el premi a la Millor Entitat pels seus èxits en la Competició Esportiva i el Centre d'Esports Tortosa al de Millor Entitat en la Tasca de Promoció Esportiva. Joan Vidal, fundador de l'empresa Toscà Vidal Sabaté va recollir el premi a l'Entitat per la seva col.laboració i patrocini en el món de l'esport i Joan Mompel el premi al Millor Col.laborador Esportiu després de trenta-cinc anys al Club Twirling Tortosa i Cantaires. El premi a la Millor Tasca Tècnic o Docent en el camp de l'esport va ser per a Marc Fluixà, entrenador de l'Associació Esportiva Xino-Xano, i la VI Copa Ebrenca de Judo organitzada per Tortosa Athlètic Club Judo Ju-Jitsu va endur-se el premi al Millor Esdeveniment Esportiu de l'any. Les mencions especials foren per l'ex-entrenadora de l'ATE Àngels Salvatella, per l'ex-president del CD Roquetenc, Joan Alegret, pels membres de la Comissió Organitzadora de l'Exposició del Centenari del CD Tortosa (Rafel Roig, Jesús Ferrando, Joan Otero i Michel Otero), i a títol pòstum a Manel Segarra, del Moto Club Roquetes i Pepe Roig de la UE Remolins Bítem.


Anar al llistat de notícies