L'Entitat   Web d'Història   Recursos   Activitats   Mapa Web   Cercador
Notícies
CURSOS ESTIU 2012 - INTENSIUS JULIOL
dimecres, 15 de febrer de 2012

 

Cursos introductoris d'història de Catalunya

 

Docència presencial de diversa tipologia desenvolupada a Barcelona, cursos introductoris a la història de Catalunya amb el suport d’entitats diverses, dirigits al públic en general i amb crèdits de lliure elecció per alumnes de la Universitat Autónoma de Barcelona.

Cursos de 30 hores de durada realitzats en 10 sessions de 3 hores cadascuna.

 

S’ofereixen diverses modalitats de cursos:
- Història de Catalunya: El coneixement del passat per entendre la realitat de la Catalunya contemporània.Classes teòriques impartides amb suport de recursos audiovisuals i ruta modernista o gòtica i visita a un museu. 
- La història Pas a Pas: Conèixer la història mitjançant l'observació, anàlisi i interpretació del patrimoni monumental amb obres d'art, edificis, restes arqueològiques, etc. en el seu context històric, tot remarcant la importància del llegat cultural de Barcelona, fent un recorregut pels principals museus de la ciutat.
- Passejades històriques per Barcelona: Conèixer la història fent passejades i rutes històriques pels barris més emblemàtics de la ciutat.


 


Conferencia: Els catalans i la nostra història
dilluns, 12 de desembre de 2011

L'Àrea d'educació de l'Ajuntament de Palafrugell amb la col·laboració de l'Associació Conèixer Catalunya us conviden a participar en la conferència que porta per títol:

Els catalans i la nostra història

Durada: 1:45 hores aprox. inclou col•loqui amb els assistents.
Lloc: Centre Municipal d'Educació, Carrer Bruguerol, 12, Palafrugell
972 30 43 45
Data: Divendres dia 16 de desembre de 2011.
Hora: 19:00 hores

Us hi esperem!


Cant comú dels cors escolars participants al Concert del Palau
dimecres, 17 de febrer de 2010

En el marc del concert de professors de música al Palau de la Música Catalana, el passat 7 de febrer, van participar demostrant alta qualitat, els cors escolars de l'IES Josep Lladonosa de Lleida i Institut d'Almenar, IES Ramon Muntaner de Figueres, i El Cim de Terrassa, que van oferir una peça individualment i un cant comú: "Peix Martell" El concert al Palau va concloure amb un petit concert del Cor Vivaldi, mostra d'un treball ben fet i que excel·leix.


Programa del concert
dimarts, 02 de febrer de 2010


100 Figures que fan nació
dijous, 17 de setembre de 2009

Una llarga relació de personatges del món del pensament, la cultura, la creativitat i també d'àmbits sovint no espectaculars però que configuren un país, com l'economia, l'arquitectura... són presents en el llibre que s'ha gestat amb la col·laboració d'especialistes que han unit esforços per acostar el seu saber a la ciutadania. Coordinat per Josep M. Figueres, amb el pròleg de Jordi Pujol.

Alguns dels 100 personatges que hi trobem al llibre són: Salvador Espriu, Ramon Llull, Narcís Monturiol, Isabel de Villena, Joan Gamper...

100 Figures que fan nació, editat per Barcanova i ACCAT. Barcelona. 2009, es troba ja a les llibreries.


CONCERT CORAL DE 150 PROFESSORS DE MÚSICA DE TOT CATALUNYA AL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
dimecres, 17 de febrer de 2010

150 professors de música de centres escolars d’arreu de Catalunya varen cantar al Palau de la Música Catalana, en el marc de la Campanya “XARXA MUSICAL ESCOLAR .CAT”, que té per objectiu fomentar el cant, el cant coral i formar cors de qualitat. 

 

Enguany, es va fer una cantada extrardinària, el propassat diumenge 7 de febrer: gairebé 150 professors de música de Centres Escolars, dirigits per David Gómez Comino,  varen cantar al Palau de la Música amb un repertori que abarcava: cançons de sempre, de la Nova Cançó i les actuals com a signe del que han de retrasmetre als seus alumnes. En un Palau ple de gom a gom, resonaren les seves veus amb entusiasme i musicalitat.

 A la cantada també van actuar tres corals escolars per fer sentir uns cors que són dirigits per directors/es que treballen amb gran professionalitat com per motivar als professors que desitgen formar un cor al seu centre educatiu. Així doncs, van actuar el Cor de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, dirigit per Ernest Pons; la coral El Cim de Terrassa, dirigida per Olympia Villalba i el cor de l'Institut Josep Lladonosa de Lleida i de l'Institut d'Almenar dirigit per Agnès Sellés. Va cloure l’acte el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya de gran prestigi internacional, dirigit per Òscar Boada.

 En el concert hi varen ser presents, els expresidents de la Generalitat, Pasqual Maragall i del Parlament, Joan Rigol, la diputada al Parlament, Irene Rigau i alcaldes de diferents poblacions catalanes.

 La XARXA MUSICAL ESCOLAR.CAT és un projecte promogut per l’Associació Conèixer Catalunya  “ACCAT” a la qual pertanyen unes 350 escoles d’arreu de Catalunya.


Cursos Conèixer Catalunya
dimarts, 15 de desembre de 2009

Més d'un centenar de cursos per a nouvinguts

Lliurament dels diplomes del curs Conèixer Catalunya

Una vintena de persones van rebre el certificat d’assistència del curs impartit per l’ACCAT a l’AV del Centre

 

El curs Conèixer Catalunya, organitzat l'ACCAT junta amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Badalona i Sant Adrià i l’Associació de Veïns del Centre, va concloure divendres passat amb l’entrega de diplomes als i les alumnes a càrrec de la directora del CNL (Sra. Gemma Muntané), el president de l’AV de Veïns (Sr. Josep Soler) i el president de l’Associació Conèixer Catalunya (ACCAT), Sr. Joan Amorós.

 

El curs, que va començar el 16 d’octubre i que va constar de vuit sessions més una visita guiada a la Badalona romana, va estar dirigit als participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) i als socis de l’AV del Centre (entitat col·laboradora del VxL). L’objectiu era que les vint persones que van rebre els diplomes d’assistència coneguessin diversos aspectes de la història i de realitat social i cultural del país.

 

El curs es va completar amb una interessant exposició que el Sr. Amorós, president de l'ACCAT, va oferir sobre el passat i el futur de Catalunya, en què va destacar el caràcter obert i acollidor del país envers els nous catalans i la riquesa que aquest fet ha suposat i suposa.

 

La valoració del curs, segons el professor Jordi Pisa, ha estat molt positiva quant a l’interès que han mostrat els assistents, tant que el grup ja pensa en noves sortides culturals que organitzarà pel seu compte. Pisa va destacar també l’alt nivell de coneixement de la llengua dels assistents que no tenien el català com a llengua materna i els bons resultats que obtenen els aprenents del Voluntariat per la llengua a través del programa implantat a Badalona i Sant Adrià ara fa sis anys.   

 

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte persones que parlen habitualment català (voluntaris) amb altres que necessiten practicar-lo (aprenents). Cada parella lingüística es troba una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català a l’hora i el lloc que convenen.

El programa funciona a Badalona i Sant Adrià des de l’any 2003 i ha format més de 650 parelles lingüístiques. L’any passat es van constituir 170 parelles i es va comptar amb la col·laboració de 28 entitats i 472 establiments.

L'ACCAT ofereix el seu curs "Conèixer Catalunya" per tal d'ajudar a la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i al Consorci per a la Normalització Lingüística a completar el seu programa.

 


Em dic Catalunya i sóc una Nació, audiovisual editat per l’ACCAT
dimarts, 18 de novembre de 2008

Em dic Catalunya i sóc una Nació és un audiovisual de 35 minuts de durada en el que Catalunya parla en primera persona. Presentat per Mariona Ribas i amb la veu d’Enric Calpena, va destinat principalment a un públic d’edat compresa entre 12 i 14 anys i en general a les persones poc coneixedores de la realitat de Catalunya, especialment les que són nouvingudes. Ha estat ideat i realitzat per l’Associació Conèixer CATalunya – ACCAT i produït per Mercuri Sgp SA.

El DVD es distribuirà gratuïtament a totes les persones, escoles i entitats que acreditin que l’emetran a públic juvenil o de nouvinguts (mínim 15 persones) per al qual està pensat especialment, i a les televisions locals o Casals Catalans.

Per poder-ne tenir una còpia, demaneu-la per escrit amb l’explicació corresponent a: ACCAT, Rbla. de Catalunya, 15, pral. 08007 Barcelona o bé a/e: accat@accat.cat indicant quin públic el vissionarà.

Recordeu: DVD “Em dic Catalunya i sóc una Nació”. Distribució gratuïta. Demaneu-lo!!!


Web en remodelació
dimarts, 31 de març de 2009

El nostre web es troba en procés de remodelació, us preguem disculpeu les molèsties que això ocasiona.

Per més informació, truqueu-nos al 93 412 57 33 o bé envieu-nos un mail a: accat@accat.cat


CONCERT CORAL A CÀRREC DELS PROFESSORS/ES DE MÚSICA DELS CENTRES ESCOLARS DE CATALUNYA - GRAN TEATRE DEL LICEU
dimarts, 24 de juliol de 2012

La “XARXA MUSICAL ESCOLAR .CAT” forma part de les activitats que realitza l’Associació Conèixer Catalunya.

El seu objectiu és fomentar el cant, el cant coral i la formació de cors de qualitat als Centres Escolars de Catalunya.

Aquest projecte va dirigit als professors de música de Primària i Secundària.

Gràcies al treball constant de formació coral dels professors/es de música que s’han adherit a aquesta activitat l’any 2010 es va realitzar un concert al Palau de la Música Catalana.

 

Enguany, s’ha considerat que cal mantenir el prestigi dels professors/es de música, a voltes relegat, i volem que ressonin novament les seves veus per manifestar la importància del cant en la formació dels alumnes i amb el desig de cantar per fer cantar.

Uns 150 professors/es de música participaran en el concert al GRAN TEATRE DEL LICEU DE BARCELONA, diumenge 7 d’octubre a les 7 de la tarda, amb un repertori de fragments musicals, cançons populars i cançons actuals.

També actuaran una Coral de Primària, dues de Secundària i el prestigiós COR VIVALDI-PETITS CANTORS DE CATALUNYA.

Directors/es i responsables de les corals escolars: Montse Baiges, Albert Soro, Agnès Sellés, Agustí Ardanuy i Olympia Villalba.

Director Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya: Òscar Boada.

Director Professors: David Gòmez.

Directora de la Xarxa Musical Escolar.Cat: Montserrat Figuera.

 Venda d’entrades per el concert.

Llocs d’adquisició:  

                                              

Caixers de Servicaixa

Internet:www.ticketmaster.es

http://www.ticketmaster.es/nav/es/musica/barcelona/gran_teatre_del_liceu-altres_promotors_lico/concert_professors_musica/index.html

Telèfon: 902 15 00 25

 Preus de les entrades: de 18, 15, 12, 9 i 7 euros.

 Recordeu: Diumenge dia 7 d’octubre de 2012.

Hora: 19:00 hores.

Lloc: GRAN TEATRE DEL LICEU, Rambla 51-59, Barcelona

 


Web Recomanada

Films de l’Orient – Josep Maria Forn
http://www.egeda.es/josepmariaforn/

En aquest web s'informa especialment sobre l'obra i la trajectòria del director Josep M. Forn, director entre moltes d'altres películes de La piel quemada, Companys. Procés a Catalunya i la darrera El coronel Macià en la qual l'ACCAT ha col·laborat patrocinant el guió i donant suport a la promoció. Forn ha treballat molt el cinema d'arrel històric sobre Catalunya, i la seva obra ha obtingut nombrosos reconeixements internacionals. Cada film seu ha esdevingut peça important en la història del cinema català i en les darreres la seva projecció social ha estat molt destacada. En aquest sentit recomanem l'enllaç on pot contemplar-se amb detall moltes dades d'aquest film:

http://www.egeda.es/josepmariaforn/forn/coronelmacia/catalan/coronel_macia_cat.asp i també el web http://www.elcoronelmacia.cat on hi trobareu informació sobre el coronel macià.

www.maddigital.cat
http://www.maddigicat.cat

Empresa catalana del mon d'internet.

Dites i Frases Fetes

 
PENJAR-LI LA LLUFA
dilluns, 01 de febrer de 2010


 
“BON VENT I BARCA NOVA”
dilluns, 19 d'octubre de 2009


Banners

Col·laboradors
Cursos i rutes d'història de Catalunya
Amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya
Altres campanyes ACCAT | Butlletins | Webs que recomanem | Altres col·laboracions ACCAT

- Sobre el web - Avís Legal - Conformitat W3C -
- Darrera modificació pàgina: 8:41, 11/04/2014 -
(C) Accat, 2001 - 2014