divendres, 18 d'abril de 2014

Urbanisme, Obres i Habitatge

Text refós de les normes urbanístiques del Planejament del Municipi d'Argentona  (document Pdf)

Regidor: Pere Móra



El portal Construïm Catalunya, del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya inclou les obres acabades o en curs dutes a terme per l'Administració catalana, ja sigui finançades exclusivament per la Generalitat, ja sigui a través de subvencions, ja sigui en col·laboració amb d'altres ents o entitats.

El cercador del portal Construïm Catalunya us mostrarà quines obres s'estan executant a Argentona i en quina fase es troben.

Podeu accedir-hi a través de l’adreça http://www.gencat.cat/construim.

HABITATGE


L'Oficina de Promoció i Gestió d'Habitatge, en col·laboració amb l'Oficina Tècnica d'Internet de la Diputació de Barcelona, posa a disposició de la ciutadania el Cercador d’oficines i serveis d’habitatge a la província de Barcelona.


Aquest Cercador vol ser un instrument útil per que la ciutadania identifiqui a quina oficina ha d'adreçar-se per atendre un seguit de necessitats concretes relacionades amb l'habitatge: obtenir informació general, rehabilitar un edifici, accedir a un habitatge assequible, llogar un habitatge amb garanties, etc. Conté informació sobre més de 80 oficines de prestació de serveis d'habitatge, incloent el catàleg de serveis, les dades de localització i contacte i l'àmbit de prestació del servei de cadascuna.

Podeu accedir-hi a través de l’adreça http://www.diba.cat/hua/olh/default.asp.


REGISTRE OFICIAL D'HABITATGE DE PROTECCIÓ OFICIAL

1) Què és el Registre de Sol.licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial?

El Registre de Sol.licitants d’Habitatge amb protecció oficial d’Argentona és un cens públic, informatitzat, on s’hi poden inscriure totes les persones que compleixin els requisits generals i específics per a accedir a un habitatge amb protecció oficial (HPO) a Argentona.  Té com a objectiu gestionar de manera eficient la provisió d’HPO a aquelles persones amb dificultats per a accedir a un habitatge.  

El registre també ofereix mecanismes per a establir un control públic i garantir la màxima transparència en l’adjudicació i transmissió dels HPO. Per optar a un habitatge serà imprescindible estar inscrit al Registre de Sol.licitants d’HPO abans de l’inici d’un procediment d’adjudicació.

2) Qui podrà accedir-hi?

Podran accedir als HPO d’Argentona tots aquells ciutadans majors de 18 anys o emancipats que acreditin estar empadronades al municipi, així com tots aquells que hagin estat empadronats un mínim de 15 anys continuats al municipi, tot i que no visquin a l’actualitat a Argentona.

Requisits

- No disposar de cap habitatge o no tenir-lo adequat a les condicions de seguretat o mobilitat

- No superar el límit d’ingressos màxims establerts a la normativa. Si s’opta per una tipologia d’habitatge diferent a la de lloguer, caldrà acreditar uns ingressos mínims no inferiors  a l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

- No estar incapacitat per signar un contracte segons el dret civil de Catalunya.

3) Com inscriure’s

Per optar a un HPO caldrà estar inscrit en el Registre de Sol.licitants, tant persones a títol individual com representants de les unitats de convivència. Per a més informació consulta el Reglament del Registre de Sol.licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial que trobaràs al web de l’Ajuntament d’Argentona www.argentona.cat.

4) Tràmits

Les sol.licituds es faran mitjançant un model oficial que s’haurà de presentar a l’Ajuntament. Aquest model de sol.licitud es podrà sol.licitar a l’Àrea de Serveis Territorials de la Regidoria d’Urbanisme, Obres i Habitatge.

*També pots realitzar el REGISTRE ON LINE des del web de l'Agència Catalana d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, clicant AQUÍ.

5) Documentació necessària

Els sol·licitants han d’aportar la documentació que acrediti que tots els membres de la unitat de convivència compleixen els requisits, prevista a la normativa.

Tots el documents que es presentin han d’estar en vigor en el moment de la presentació davant el Registre de Sol·licitants. Si els documents es presenten mitjançant fotocòpies, aquestes hauran d’estar legitimades per notari o compulsades amb el seu original per funcionari públic.

  • Fotocòpia del DNI o NIE en el cas d’estrangers.

    • Fotocòpia del llibre de família o document equivalent que acrediti  la convivència. Per a futures unitats familiars o de convivència, el compromís de constituir la unitat de convivència en un termini màxim de 3 mesos des del lliurament de l’habitatge, en cas de ser adjudicataris.

      • Certificat d’empadronament/convivència expedit per l’Ajuntament del sol·licitant. El certificat ha d’haver estat expedit recentment amb la data de l’alta.

        • Certificat cadastral (per a l’acreditació de la necessitat de l’habitatge)

          • Còpia de la declaració de l’impost sobre la renda de les persones físiques, presentades per cada membre, el període impositiu serà immediatament anterior a la data de presentació de la sol·licitud, un cop vençut el termini de la declaració.

            • Còpia del contracte de compravenda o arrendament de l’habitatge actual, si es el cas.

                           En cas que algun dels membres de la unitat de convivència no estigui obligat a     presentar la declaració:

              • S’acreditaran els seus ingressos mitjançant declaració responsable i l’aportació acreditativa d’ingressos i retencions i haurà d’aportar certificat de l’Agència Tributària sobre la no-presentació de la declaració de renda.

              DESCARREGA'T DOCUMENT DE DECLARACIÓ RESPONSABLE CLICANT AQUÍ.

                    En cas de disminució psíquica, física, incapacitat o malaltia:  

              • Justificació de la disminució psíquica, la disminució física, la incapacitat o la malaltia, com també qualsevol altra circumstància que justifiqui el dret a ser inclòs com  possible persona  adjudicatària en els contingents especials de reserva. El certificat ha d’acreditar la disminució psíquica, la disminució física, la incapacitat o la malaltia. La minusvalidesa ha de ser superior al 33% (l’han de lliurar totes aquelles persones incloses a una sol·licitud que necessitin acreditar la seva minusvalidesa i, si  s’escau, una mobilitat reduïda permanent.  

                            En cas de situacions de separació i divorci

                • Conveni  regulador i la sentencia judicial ferma de separació. En cas de divorci el conveni regulador i la sentència judicial ferma del divorci.


                Promocions d’Habitatge de Protecció Oficial:

                1. Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Barri de Sant Miquel del Cros

                Promoció d’iniciativa privada
                Previsió: 106 habitatges
                Aprovació definitiva Pla Director 13/03/2009
                 

                2. Carrer 2 de maig i Ronda Llevant

                Promoció pública
                Previsió: Màxim 24 habitatges
                Aprovació inicial modificació puntual 04/02/2011
                 

                3. Can Serra de Lladó

                Promoció pública
                Previsió: 24 habitatges
                Aprovació projecte bàsic 12/2009

                4. Forn d`en Guardià

                Promoció pública
                Previsió: 8 habitatges
                Aprovació inicial modificació puntual 04/03/2011
                  

                5. El Collell

                Promoció d’iniciativa privada
                36% de protecció oficial
                Aprovació provisional modificació puntual 30/07/2010

                 




sant jordi
formacio
Jornades gastronòmiques del pèsol
POUM Argentona
tricentenari
Temporada La Sala
planejament argentona
planejament urbanístic
BANNER INFO GEOGRÀFICA
mapa acústic
Mou-te amb transport públic
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
ordenances i reglaments
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?