divendres, 18 d'abril de 2014

Museu del Càntir

L'any 1975 va ser inaugurat el Museu del Càntir, mercès a la donació inicial del seu impulsor, en Jaume Clavell i Nogueras. Amb el temps, el museu ha anat incrementant les seves col·leccions mercès a les contínues compres de nous exemplars i també gràcies a generoses donacions rebudes. En aquests moments, la col·lecció del museu té més de 2.300 exemplars, els més importants dels quals poden ser contemplats a les noves sales del museu.

En els seus primers anys, el museu va ser portat per l'entitat "Amics del Museu del Càntir",  si bé actualment  està gestionat pel Patronat Municipal del Museu del Càntir d'Argentona, organisme autònom de l'Ajuntament d'Argentona creat l'any 1985, en el qual hi són presents les col·laboradors del museu, personalitats de la cultura local i representants dels grups polítics municipals. El 1986 es professionalitza la gestió del museu amb el nomenament de Oriol Calvo Vergés com a Director Gerent de la institució. La  tasca realitzada ha estat àmplia i diversa, amb l'objectiu principal de dotar el museu d'unes modernes instal·lacions museogràfiques i dinamitzar l'activitat cultural.

L'any 1997 el museu va haver de tancar les seves portes al públic degut a detectar-se greus deficiències estructurals en l'edifici de la casa gòtica. Després de diverses gestions, es va decidir instal·lar el museu en la casa de cultura, un edifici de recent construcció, molt més ampli i preparat que l'anterior per acollir el museu. El nou museu seria de disseny completament nou i d'acord amb les actuals tècniques de la museologia.

Per mes informació podeu visitar la seva pàgina web : www.museucantir.org

sant jordi
formacio
Jornades gastronòmiques del pèsol
POUM Argentona
tricentenari
Temporada La Sala
planejament argentona
planejament urbanístic
BANNER INFO GEOGRÀFICA
mapa acústic
Mou-te amb transport públic
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
ordenances i reglaments
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?