Una ciclista ferida en caure sobre un filat elèctric

La noia, veïna d'Olot, va perdre l'equilibri i va caure
en els cables del camp de Sant Joan de les Abadesses

17.04.2014 | 06:30

Una ciclista de 23 anys, Anna R.M. d'Olot, dimecres al matí, va haver de ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona amb ferides greus. A més d'un traumatisme cranial patia les lesions d'electrocució derivades del fet d'haver estat sotmesa a la corrent del filat d'un pastor elèctric.
La noia circulava amb 2 companyes per la C-26, quan per causes que es desconeixen va perdre l'equilibri. La caiguda va tenir lloc a la recta de la colònia Llaudet a poca distància de la cooperativa de Sant Antoni, a Sant Joan de les Abadesses. És un tram en el qual el marge que separa la carretera dels camps és poc elevat i no és vertical. Això no obstant, la jove va tenir la mala sort d'anar a parar als fils del pastor elèctric dels prats de sota de la carretera.
Després de l'accident (a les 11 i 17 minuts) els Serveis d'Emergències Mèdiques es van traslladar al punt de la caiguda amb dues ambulàncies, una d'elles medicalitzada. Arran de la gravetat, els metges van avisar un helicòpter que la va traslladar a l'Hospital Josep Trueta de Girona. En aquell moment, l'estat de la noia era considerat crític. El dimecres a la tarda la noia estava ingressada a l'UCI en estat greu Això no obstant, evolucionava favorablement.
La zona, on va tenir lloc la caiguda és molt transitada per ciclistes. La causa és que està situada enmig d'una àrea de ports de muntanya (Santigosa i Capsacosta), en la qual hi ha poc trànsit i per la dificultat del recorregut és molt atractiva pels ciclistes. El tram per on passaven les noies és el més fàcil.
Fonts del Servei Català de Trànsit van informar que no es tenia constància de la participació de cap vehicle de motor en la caiguda.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica