La UNESCO aprova l´ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Amb l'ampliació conclou el procés per aconseguir l'ordenació del territori i el pla de gestió

13.06.2014 | 15:47

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) ha aprovat l'ampliació de la Reserva de la Biosfera del Montseny, segons ha informat el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Amb l'ampliació conclou el procés per aconseguir l'ordenació del territori i el pla de gestió ajustat als postulats del Programa MaB de la UNESCO.

Això s'ha aconseguit després d'un minuciós procés de participació i de diversos acords institucionals i socials, segons el ministeri. La declaració original del Montseny com a Reserva de la Bioesfera es remunta al 1980. A més d'aquesta, la UNESCO també ha aprovat l'ampliació de la Reserva de La Mancha-Húmeda, a Castella La Manxa.

El secretari d'Estat de Medi Ambient, Federico Ramos, s'ha congratulat per l'ampliació d'ambdues reserves i ha declarat: "La denominació que han aconseguit és l'inici d'un recorregut il·lusionant al voltant d'un projecte compromès amb els principis del Programa MaB. Ara hem d'animar-los a implicar-se amb força en el doble compromís de treballar de forma integrada per la conservació dels seus recursos naturals i pel benestar de les seves poblacions".

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica