El Servei Municipal d´Ocupació acollirà una nova escola d´adults

L'objectiu és crear sinergies amb la formació ocupacional i incrementar l'oferta de la ciutat

19.06.2014 | 00:00
L´actual escola d´adults, situada al barri de l´Eixample.
L´actual escola d´adults, situada al barri de l´Eixample.

L'edifici del Servei Municipal d'Ocupació de Girona acollirà una segona escola d'adults, que estarà molt relacionada amb la formació ocupacional i que permetrà cursar l'accés al grau mitjà, oferta fins ara inexistent a la ciutat. La nova escola permetrà que Girona passi a tenir dos grups més d'alumnes (de 65 a 67) i crear també sinergies amb l'escola d'adults de Salt.
L'Ajuntament de Girona i la Generalitat han arribat a un acord per tal d'ubicar la nova escola d'adults de Girona al barri de Sant Narcís, a l'edifici del Servei Municipal d'Ocupació. El departament d'Ensenyament assumirà el cost de la reforma que s'haurà de fer per tal de convertir en aules un espai de la planta baixa, i que tindrà un pressupost d'entre 70.000 i 80.000 euros. Una part de les aules seran utilitzades exclusivament per la nova escola d'adults, mentre que d'altres tindran un ús compartit amb el servei municipal d'ocupació. El conveni entre la Genrealitat i el consistori gironí s'ha de signar el proper dissabte.

Una gran demanda
Ja feia temps que l'actual escola d'adults de Girona, situada al bell mig de l'Eixample, demanava una ampliació perquè comptava amb una gran quantitat d'alumnes i s'estava quedant petita. Segons indica la regidora d'Educació, Isabel Muradàs (CiU), l'escola sempre ha tingut molta demanda, tant en els moments en què hi havia grans onades d'immigració -ja que se sol·licitava alfabetització- com ara amb la crisi, ja que la gent es vol treure el graduat escolar o ampliar la seva formació per tal de tenir millors expectatives laborals. Per això, ja fa temps que la demanda és molt alta i s'havia de deixar gent a fora.
Muradàs explica que, juntament amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, des de l'inici de mandat van començar a buscar un emplaçament més gran per a l'escola, però que no es trobés massa als afores de la ciutat. Com que no es va trobar un lloc ideal, després de parlar amb la pròpia direcció del centre es va decidir que, en lloc d'ampliar l'actual escola, se'n farien dues. I quan l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament va fer l'estudi d'ocupació de la ciutat, van decidir que seria una bona idea estrènyer llaços i treballar conjuntament educació, promoció i ocupació.
Així doncs, consistori i Generalitat van decidir ubicar una nova escola d'adults a l'edifici del Servei Municipal d'Ocupació. D'aquesta manera, el centre s'acosta més als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, i també a l'escola d'adults de Salt, amb qui hi ha la voluntat de crear noves sinergies.

Diferents continguts
La nova escola, doncs, no oferirà exactament els mateixos cursos que l'actual. Per exemple, el nou centre tindrà l'accés al grau mitjà -que fins ara no existia a Girona- i també al superior, que es farà als dos llocs. La principal diferència entre els dos centres serà les llengües, que es faran majoritàriament a l'actual escola, la de l'Eixample, mentre que a la nova només s'impartiran classes de català. L'escola de Sant Narcís, en canvi, estarà més encarada a tenir sinergies amb el Servei d'Ocupació. D'altra banda, totes dues impartiran classes d'informàtica.
L'obertura de la nova escola d'adults també permetrà incrementar una mica l'oferta, ja que es podran obrir dos grups nous a la ciutat. Per això, Muradàs es mostra satisfeta amb la solució trobada finalment: "Això fins i tot té més sentit que la idea inicial d'ampliació, perquè ens permetrà trobar noves fórmules de col·laboració", indica.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona