Redacció | Actualitzat el 24/10/2012 a les 09:27h

Intereconomía tempteja un boicot a la Fundació Carreras

El tenor es va declarar sobiranista a TV3

Josep Carreras .

La clara declaració de fe sobiranista del tenor català Josep Carreras, aquest dilluns en un programa de TV3, no ha passat desapercebuda per algun mitjà de comunicació espanyol. La convocatòria d'un boicot a la fundació contra la leucèmia que porta el seu nom ja va aparèixer ahir a la nit al canal Intereconomía.

El presentador del debat "El gato al agua", Antonio Jiménez, es va referir a les declaracions de Josep Carreras -que no són noves, ja que les seves posicions eren ben conegudes- i va esmentar el gran ressò que estaven tenint a les "xarxes socials" per part de molts socis de la Fundació Josep Carreras que s'estarien donant de baixa en senyal de protesta per les opinions sobiranistes del cantant.

El programa no va donar cap dada concreta sobre aquest presumpte boicot, però els tertulians van passar a comentar el cas. En sentit oposat també han circulat comentaris per les xarxes socials defensant Carreras i escandalitzant-se de les reaccions de catalanofòbia que ha suscitat l'opinió del tenor. Però també alguns tuitaires han recordat que Carreras utilitza internacionalment el nom de José i no de Josep.

Carreras va afirmar durant l'entrevista, gravada l'estiu passat a Suïssa: ""Sóc sobiranista, no em fa vergonya dir-ho. Jo voldria una Catalunya independent. Amb una magnífica relació amb l'Estat espanyol... Però crec que tenim el dret a ser independents. La prova és que en els últims anys les enquestes diuen que més del cinquanta per cent dels catalans pensen com jo. No sóc una rara avis . Fa trenta anys potser sí, però ara ja no"."

El pronunciament expressat dilluns al programa "El convidat" de TV3, presentat per Albert Om, ja té precedents. El setembre de 2009, el propi Josep Carreras va cridar un "Visca Catalunya lliure" quan passava pel carrer i es va situar davant d'una càmara de Gol TV, a Barcelona (veure vídeo més avall).

 Recull de tuits sobre el cas.
 Recull de tuits sobre el cas.




COMENTARIS

+3
-0
patetic
tate, 25/10/2012 a les 16:38
Patetic.... no cal parlar mes INDEPENDENCIA JA. I qui no vulgui viure a Catalunya que s'han vagi amb els espanyols au¡¡¡ ja ni ha prou d'aguantarlos.
+6
-0
INTOLERABLE I INSUPORTABLE
Carol, 25/10/2012 a les 10:29
És ser ben curt de gambals això!!!

Com volen fer Boicot a una entitat sense ànim de lucre??
El boicot és per a que una empresa deixi de guanyar diners...

Es volen fer boicot a ells mateixos? a algun familiar que pugui tenir la malaltia i tot i ser d'un altre lloc es pugui beneficiar??

És fastigós tot plegat. Fan pena aquesta gent!! vull separar-me ja d'ells!!! dels seus programes i argumentacions que fan fàstic, i l'actitud que empleen els tertulians (Intereconomia,Telecinco, TV1, 13TV : en aquesta a la nit hi ha un debat que el moderador en lloc de ser moderador l'haurien de moderar a ell) i ens fiquen de volta i mitja, semblem pitjor que terrorites!! jo no ho aguanto això de debó, és intolerant el que ens estan fent.
+5
-0
no feu cas
Anònim, 25/10/2012 a les 08:29
jo com a valencia catalano parlant estic fart de aquest pais de pandereta que es diu españa visca els paisos catalans lliures força companys el futur es nostre
+3
-1
Uf!
Anònim, 25/10/2012 a les 02:11
La Fundació Josep Carreres és "Maçona", "roja" i "separatista".

Fa 50 anys l'espanyolam ja era així, no ha canviat pas.
+15
-0
Indeseables
Anònim, 25/10/2012 a les 00:04
Hacer boicot a una fundación humanitaria por motivos de étnia cultural de su fundador es ser un indeseable. Mis mejores augurios para José Carreras y su libre pensamiento y mi desprecio para los indeseables.
+11
-0
com nuestros comentarios no retratamos nosotros mismo, noqueries alos catalanes , pero tampoco los dejais marchar soi unos inutiles
Anònim, 24/10/2012 a les 21:48
yo nosoi catalana, pero vivo aqui, i ,yo quiero catalunya indepeniente,i como yo mucha gemte
+9
-0
esPPanya no és una nació....
Anònim, 24/10/2012 a les 21:14
......és un boicot permanent a la intel.ligència i la raó.
+10
-0
menyspreables
Anònim, 24/10/2012 a les 21:09
Deixan a banda independentisme si/no,la fundació carreras te la finalitat de ajudar i investigar la mal.laltia i als malals d´aquesta enfermetat.Que es pensan poder que d´esser Catalunya independent,no podrian acudir a la fundació a esser atessos???,com diuen en castellá:"piensa el ladrón que son todos de su misma condición"Aixó diu molt de fins quin punt la caverna mediatica faria amb els catalans
+14
-0
Miserables
Anònim, 24/10/2012 a les 21:04
Fixeu-vos si n'arriben a ser de miserables,insolidaris ,mala gent...Estem parlant d'una fundació que pot ajudar a salvar vides.El seu odi és tant bèstia, que està per sobre de tot raonament elemental.Boicot de què ?? Amb aquestes labors no se'n fa ,de boicot.Jo no ho faria mai !
+11
-0
Són rarets els espanyols
Anònim, 24/10/2012 a les 20:31
La Fundació Josep Carreres és internacional de fet en el programa de dilluns passat era a Suïssa on va oferir un recital per a recaptar diners destinats a la Fundació.

El camí cap a la independència si més no serveix per a retratar com són molts espanyols i el seu tarannà "tolerant" i "democràtic". Se'ls hi veu massa el llautó i són uns craks en insultar, menysprear i capgirar la realitat i el sentit comú.

Portem 300 anys suportant-los, però, ara tot el món se n'assabenta de com són realment.
+18
-0
salavan vidas a todos !!!
Marité, 24/10/2012 a les 20:16
No puedo creerlo, la Fundación Josep C. se tralizó para ayudar a personas que padezcan leucemia, no dice nada, QUE SOLAMENTE PUEDEN SER DE CATALUNYA, no seamos tan cortos que mezclemos las cosas "Intocables" y tengamos más humanidad, tanta como el Sr. Josep Carreras. Moltes gràcies, Josep, per ser com ets !!!
+18
-0
dictadura
Anònim, 24/10/2012 a les 19:15
que fort que no es pugui dir el que un sent aixó ja es dictadura,comentaris com que el carres a la camara de gas per anunciar un sentiment i fer boicot a algo tant important com la leucemia,es que ja no te nom.Bueno si te nom,manca de cervell.
+20
-0
Pregunto:
Anònim, 24/10/2012 a les 18:41
La pregunta és: si algun dia, déu no ho vulgui per al vostre fill, haguèssiu menester dels serveis d'aquesta Fundació per atendre'l, què farieu aleshores??
+15
-1
Gran mediatic donant la cara,
Anònim, 24/10/2012 a les 16:13
En queden molts, al futbol, al basquet. Entenem un gimnasta,que competeix amb la federació espanyola perque es qui li paga, pero no als futbolistes i del basquet d'elit que no necessiten la sel.leccio espanyola per guanyar-se be la vida.
Som-hi mediatics culers i pericos !!! Feu com l'Oleguer Preses, ara mes que mai !!!
+46
-1
no em sento espanyola
Anònim, 24/10/2012 a les 15:18
Cada dia sóc més independentiste.
No vull ser espanyola, no m'agrada aquesta gent.
+27
-1
Independència es llibertat.
Un català., 24/10/2012 a les 15:05
Espanya ven més del 70 % del que produex a Catalunya, potser va sen hora de que en parlem.
+23
-1
I que?
lector_333, 24/10/2012 a les 14:47
Per que es dona tanta importància a un parell de dotzenes de missatges a Twitter que pel seu to i llenguatge ja es veu que son de gent de 4ª classe? La Fundació Carreres i tots nosaltres podem viure sense aquesta gent, sense problemes. Independència Ja!
+13
-1
pobrets
Anònim, 24/10/2012 a les 14:35
Fa molts anys, que nosaltres no tenim res a veure amb aquesta gen. cada dia que passa i algu en aquet mon és
pot equivocar i penssar que nosaltres tambe ho som, la humanitat i pert
+34
-0
impresentable
PPillo, 24/10/2012 a les 13:48
Soc independentista i donant de medul·la òssia. Si em truquessin per un espanyol, demà mateix vaig on em diguin perquè ser que ajudaré a algú. Serìa gràcies a la Fundació Carreras. Només volia fer constància d'aquest fet.
+26
-0
Carreras a la tv alemanya
Des de Berlín, 24/10/2012 a les 13:30
A Alemanya, on visc, s'organitza cada any, al desembre, la "Gal.la José Carreras". És una tradició esperada i celebrada, amb una audiència molt important. Enguany, la gal.la tindrà lloc el dia 13 (de desembre), i tornarà a ser un èxit (info en alemany:
http://www.carreras-stiftung.de/jose-carreras-gala/2012.html
).

Intereconomia i altres neandertals poden rajar tan com vulguin: el món no gira al voltant de les seves paranoies.
+45
-0
Cap problema
Anònim, 24/10/2012 a les 13:11
La Fundació Josep Carreras té abast mundial. Si uns quants ecspañols la boicotegen, no passa res. Res, llevat que algun dia, Déu no ho vulgui, la necessitin. Aleshores què s'ha de fer?
+37
-0
Mesquins
Jordi 60, 24/10/2012 a les 12:51
Intereconomia es un canal de extrema dreta que a un altre
pais europeu estaria prohibit,pero aqui a la Espanya rancia
i casposa tot val,quina credibilidad poden tenir uns
tertulians que a la meitat de debat ja van borratxos per el
vi ( suposo que de Rioja ) que els i donen ????
aixo demostra la poca cultura democratica de Espanya
i la poca solidaritat

PRESIDENT MAS SIUSPLAU FOTENS FORA D,ESPANYA
+22
-0
Llibertat
Bruna, 24/10/2012 a les 12:50
MISERABLES
+41
-0
Visca catalunya lliure!!!!!!!!
Anònim, 24/10/2012 a les 12:50
jajajaja que risa maria luisa. Estas "pajareadas" son lo que se puede decir fruto de la ira, intoleracia y incomprensión de mucha gente en España, como cita uno de ellos: "Si eres tan Catalán, llamate Josep no José". Para equipararme a la contestación devería decir: " El se llamará como le salga de la punta de la p**a". Me vienen arcadas cada vez que veo, leeo y escucho semejantes tonterias. Me dais verguenza ajena y opinar puede opinar todo el mundo, pero de respeto muy pocos. ¿Independentismo paleto y inculto? No me hagas más reir hombre, hace tiempo que sabemos que esos terminos os vienen al dedillo a muchos Españoles y no a todos pero si la gran mayoria. ¿Porque os importa tanto Catalunya si le teneis tanto asco a los Catalanes? ¿Porque no nos dejais en paz si os damos tanta grima? Ya. El dinero. Dinero dinero dinero dinero dinero dinero.
+14
-0
Carreras a la tv alemanya
Des de Berlín, 24/10/2012 a les 12:40
A Alemanya, on visc, s'organitza cada any, al desembre, la "Gal.la José Carreras". És una tradició esperada i celebrada, amb una audiència molt important. Enguany, la gal.la tindrà lloc el dia 13 (de desembre), i tornarà a ser un èxit (info en alemany:
http://www.carreras-stiftung.de/jose-carreras-gala/2012.html
).

Intereconomia i altres neandertals poden rajar tan com vulguin: el món no gira al voltant de les seves paranoies.
+43
-1
boicot?
coriolà, 24/10/2012 a les 12:15
Boicot,com si fos una marca de xoriços?.
A que fan boicot?, A la salud de la gent i els infants amb leucèmia?.
Intereconomia? NO! ,TELE GOEBELS!!!!!!!!.
+36
-1
l'estrany
lluís solsona, 24/10/2012 a les 12:13
el mes estrany de tot aixó i el que significa en el fons, es com pot quedar algún català que no vulgui l'independència.
+25
-1
boicot?
coriolà, 24/10/2012 a les 12:12
Boicot,com si fos una marca de xoriços?.
A que fan boicot?, A la salud de la gent i els infants amb leucèmia?.
Intereconomia? NO! ,TELE GOEBELS!!!!!!!!.
+22
-1
Mentirosos y fantasmagóricos
Anònim, 24/10/2012 a les 12:07
Con los comentarios que nos " obsequia "esta cadena, lo mejor es ignorarla. Todos sus conceretulianos y moderadores son para echar a correr, no dicen ni una de buena y ya no digamos de los políticos que se prestan a comentar, si malos son fuera de Intereconomia, cuando se encuentran alli se vuelven aún peores, por tanto, poco la veia, pero a partir de hoy, esta vedada para mi y mi familia.
+30
-1
Impunitat racista fins quan?
Anònim, 24/10/2012 a les 12:01
Portar la bandera estelada al camp castellà de fútbol la "justícia" escanyola multa amb 3000 € per la "incitació a l'odi" però aquestes declaracions tant plenes d'odi, menysteniment i RACISME pur i dur, quedaran impunes?
+24
-1
VERGONYOS
Isabel (Girona), 24/10/2012 a les 11:39
Com pot ser que ni tan sols alhora de fer el bé per la gent, independentment de la "nacionalitat que tinguin", hi ha persones (si s'en pot dir persones) que questionin això per el pensament de la persona que ha creat i ha ajudat a salvar a milers d'ells. Creuen que la fundació alhora d'ajudar, miren de quina ideologia sòn els pacients o que?. Si els hi depengués la vida d'ells o d'un familiar, que? no acceptarien l'ajuda de la persona que acaben de qualificar de fill de p..? Hipócrites, insolidaris, egoistes i sense criteri propi. Es el més suau que em ve al cap. MOLTES GRÀCIES i moltes felicitats per la seva feina Sr. Josep Carreras.
+14
-1
Cal saber-ho
Anònim, 24/10/2012 a les 11:36
Aquestes coses és millor saber-les ara i que la gent normal del carrer es pugui posicionar de cara al referèndum. La gent pública, actors, esportistes, escriptors, s'han de posicionar ara. Cal que les persones coneguin de primera mà l'odi irracional que mou els interesos dels espanyols.
+16
-1
Ja hi som.
Carlos, 24/10/2012 a les 11:35
Una personalitat artística de categoria mundial i un filàntrop es declara independentista i en comptes d'agrair-li, perquè no en té cap necessitat -evidentment i com es veu amb això d'Intereconomía, li resulta un risc-, i ja tenim comentaris "exposant-lo" per imbecil.litats. Josep Carreras serà un dels grans patricis de la Catalunya lliure. El canvi de nom és molt discutible, molts no ens l'hem canviat i l'usem segons les circumstàncies i el context; a més la gent evoluciona i adquireix consciència de les coses.
+59
-1
Intereconomía:Deixalleria moral
Saa, 24/10/2012 a les 11:12
Si no he entès malament parlen d'un boicot a ua fundació que lluita contra les persones amb leucèmia,que no mira per la nacionalitat ni la ideologia del malalt.
El nacionalisme espanyol és pura deixalleria moral.
+43
-1
La gran España
Anònim, 24/10/2012 a les 11:08
Com va dir un dels governadors anglesos de Menorca al segle XVIII, “els castellans són arrogants, intolerants i el que és pitjor: no tenen ni una sola bona idea”
+35
-1
Espanyols: la vergonya d'Europa
Oriol (Montreux), 24/10/2012 a les 11:08
Conec uns poquets espanyols de CH que des de fa anys senten vergonya d'ésser-ho. Sort en tenen que varen naturalitzar-se suïssos i alguns d'ells són nascuts a CH i han fet l'escola i tots els estudis aquí. Un d'ells que treballa per a una multinacional i viatja sovint a CAT, al País Basc i a Ecspanya em deia ja fa anys que se sentia a anys-llum dels Espanyols i molt més proper al tarannà català i basc. Per què ? Doncs per allò de la formalitat i fiabilitat. I em deia que els Catalans teníem un problema que els Bascos no tenien: érem aigualits amb la nostra identitat.

I el xicot reblava: el problema de Catalunya és.... Espanya !
Tot plegat confirma allò que sé des de fa molts anys: els més crítics amb llur país són llurs mateixos nacionals i sovint els qui viuen i treballen fora.
+8
-6
Hossé Carreras arreu
Oriol (Montreux), 24/10/2012 a les 10:59
Cal primer que en Hossé Carreras torni oficialment i internacional al seu nom català. Enlloc del món on actua hi fiquen JOSEP.

Cap al 2002 li deia a un amic català de Suïssa que als propers anys s'incrementaria el sentiment independentista català de manera molt forta. Ell somreia i em deia somniatruites. La meva resposta fou: és inaturable tenint en compte el comportament dels Espanyols. I afegia: el més paradoxal serà que pocs mesos abans de la proclamació de la Independència, eixiran independentistes com els rovellons a la Serreta de Berga els bons anys. I el més paradoxal serà la conversió a l'independentisme de tots aquests personatges públics (Hossé Carreras i d'altres) per tal de no restar a la Història de Catalunya com a Botiflers i "collabos". Aquest amic em somriu ara i no pels mateixos motius. I em demana com havia pogut preveure-ho.

La resposta és simple: els Humans som tots si fa no fa iguals. Tenim els mateixos problemes i les mateixes pors. Cal llegir la Història de les Nacions per adonar-se ràpidament que com la genètica actual amb les mutacions ràpides, la Història pot canviar brutalment en 3 mesos i sense que ningú ho haguera previst. Vull dir ningú dels qui escriuen als diaris o parlen a les tvs. A CAT ja fa anys que molta gent ho havia previst tot això.
+35
-1
Boicot
Anònim, 24/10/2012 a les 10:52
Però a veure, boicot vol dir que no se'n faran socis o, cas de ser-ne (que és molt suposar), es donaran de baixa? O bé vol dir que, cas que un fill seu tingui leucèmia, rebutjaran l'ajut de la FJC?

Vull recordar que aquest miserable programa és el mateix que no va dubtar en qualificar una consellera d'Educació de puta ("zorra" o guineu, en castellà).
+64
-1
Vaya con los del NO-DO
Anònim, 24/10/2012 a les 10:36
Sr. Jimemez si tubiera un hijo con leucemia y hubiera un donante de medula osea y ésta procede de la Fundacion Carreras. Deajarias morir a tu hijo?

si algún equipo de investigacion catalan descrubriese tratamientos para el VIH, Cáncer, Alzaimer, Parkinson...lo desestimarias por si su procedencia es catalana.

es ud.un miserable!!!
+3
-29
Però ell com es diu?
Anònim, 24/10/2012 a les 10:36
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+32
-0
Ells mateixos delaten el seu esperit solidari
Charly Brown, 24/10/2012 a les 10:33
Ells mateixos delaten el seu esperit solidari posant-se d'aqueta manera per que una persona es manifesta amb sinceritat.

Posats a dir-la grosa la diré com fan alguns nacionalistes espanyols: No crec que cap d'aquests intolerants que no volen que els catalans poguem dir el que realment creiem, hagi donat ni un euro per cap fundació contra la leucemia, per tant ja poden dir que es donen de baixa o qualsevol cosa que segurament afectarà poc.

Seria una bona manera de controlar el grau de veritat que hi ha en aquestes afirmacions ultranacionalistes saber quina baixada d'aportacions a la fundació es detecta des d'Espanya. Tindriem un altre element per mesurar fins a quin punt totes aquestes fanfarronades que tan utilitzen tenen un mínim fonament.
+34
-0
Miserables 2
Anònim, 24/10/2012 a les 10:33
Es retraten ells solets. Nosaltres som capaços de col·laborar amb ONGs espanyoles que fins i tot moltes vegades fan apologia de l'espanyolisme. Fem veure que no ho hem vist i continuem pagant la nostra quota religiosament.
O col·laborar per l'Àfrica o pel tercer món.
Ells no. Ells col·laboren amb causes solidàries si estan al servei de la pàtria espanyola i després tenen els nassos de dir-nos nazionalistas. Miserables !
+17
-0
qui avisa...
pep CANARI, 24/10/2012 a les 10:33
Ja os ho havia dit...i al 7e dia deu crea...EPAÑA!!
+28
-0
Misèria moral
Catalana, 24/10/2012 a les 10:18
Quina gentussa! s'ha de ser mala gent per pensar com tota aquesta colla i per sobreposar la seva malaltissa espanyolitat a la caritat i a la solidaritat humana... és clar que... res de nou. Ja ho sabiem, que són pitjor que les bèsties.
"Mira que son malas personas..."
Bé, molt bé, Josep Carreras. De santsenca a santsenc: Visca!!*!!
+29
-0
Misèria
Anònim, 24/10/2012 a les 10:16
Només tenen un nom: MISERABLES!
+33
-0
endavant
catalana futuda, 24/10/2012 a les 10:09
crec que josep carreras te prou categoria, com per fer massa cas a un canal que tindria que estar prohibit. no se com es consenteixen segons quins tipus de declaracions. Aixo s Espanya. Sr. Carreras, la seva fundacio sortira endavant. Enhorabona , el admirem molta gent.
+26
-0
ESPANYA…
Anònim, 24/10/2012 a les 10:08
…HA ESTAT, ÉS I SERÀ MISÈRIA!!!!!!!
+28
-0
intereconomia
Miracomploren, 24/10/2012 a les 10:06
sou uns ignorants, vividors i oportunistes jo ni tan sols us tinc(boicot), passo de emissores fatxendes que s'inventen noticies i no fan res bo per la gent sigui d'on sigui parlin el que parlin sobre tot si es català, i espereu que ara us vindrà Euskadi a donar-vos per el sac i us estarà be.
Sou pitxor que la emisora de lobotomia T5(telegay)
Jo tinc intereconomia com emissora NON GRATA i així continuarà sen sou patètics, que us bombin a10. //*//
+46
-0
Boicot
Jan, 24/10/2012 a les 09:59
Ells són lliures de boicotejar el que vulguin, deixem-los fer, nosaltres també som lliures de boicotejar el que vulguem i així farem.
+98
-1
así son ellos
Anònim, 24/10/2012 a les 09:57
no hay personas con menos categoría humana, que los tertulianos de intereconomía.
+55
-0
Magistral!
Benet, 24/10/2012 a les 09:52
El vídeo d'en Carreras cridant "Visca Catalunya Lliure" és magistral.

No em cansaré mai de veure'l.

:D
+69
-0
Miserables
Anònim, 24/10/2012 a les 09:48
S'ha de ser miserable jugar amb això, tenint en compte que el que hi ha darrera són malalts de càncer. Això d'Ejspanya ja comença a fer fàstic.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

#igerscatalunya
Vés a: Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

Els 25 vídeos en anglès per saber com es prepara la independència (1)

The 25 videos in English essential to know Catalonia and the current process towards independence



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: