Tensió al PSC del Consell del Gironès per la permanència de Glòria Plana a l´ens

El regidor de Cassà Miquel Chamorro carrega contra l'edil de Girona per formar part d'Avancem i mantenir l'acta comarcal

11.07.2014 | 07:38
La regidora Glòria Plana en una imatge d´arxiu.
La regidora Glòria Plana en una imatge d´arxiu.

El PSC al Consell Comarcal del Gironès va acumulant episodis de tensió per la permanència com a consellera de Glòria Plana, regidora socialista a Girona. Fa pocs dies Plana va decidir deixar el PSC per formar part del nou moviment polític Avancem. Això va provocar que es convertís en regidora no adscrita al consistori gironí, i que abandonés la cursa per les eleccions primàries per escollir candidata socialista a les properes municipals.

Però Plana encara manté el seu lloc al Consell Comarcal tot i que va deixar de ser la portaveu, i aquest va ser l'orígen de la polèmica. El seu company a la institució comarcal, el regidor socialista de Cassà de la Selva Miquel Àngel Chamorro va carregar contra Plana a través de la xarxa social Facebook per mantenir l'acta després d'haver deixat el partit.

Plana havia penjat a Internet una entrevista que li havia fet la revista Gidona com a representant del moviment Avancem a Girona. I Chamorro va respondre-la durament criticant que treballés per aquesta corrent política i al mateix temps ocupés "espais que pertanyen al PSC". El regidor de Cassà va qualificar la situació de Plana d'"estafa" i va lamentar que l'edil de Girona no fos més "coherent i responsable".

14 anys de militància al PSC

Plana, que portava 14 anys de militància socialista i dos anys involucrada amb Avancem, va dir a Chamorro que les crítiques eren "injustes". Ahir mateix, la política d'Avancem va treure importància a l'assumpte assegurant que la discussió amb Chamorro estava tancada. "La considero una opinió personal, que jo he acceptat", va assenyalar.

A més, la regidora va recordar que al PSC "hi ha altres regidors que no són militants, ni pertanyen al partit i que ocupen càrrecs de portaveus a ajuntaments i consells comarcals, i no entenc perquè he de ser l'excepció".

La visió d'altres companys del PSC al Consell però, és diferent. Mingo Álvarez, portaveu socialista a l'Ajuntament de Salt, va assegurar que compartia els arguments de Chamorro. "Els regidors són votats per la ciutadania i quan sortim escollits tenim la nostra acta. Però els consellers comarcals, igual que els diputats de la Diputació no els ha votat ningú sinó que els nomena el partit", va justificar.

En aquest sentit, va trobar coherent que la persona que deixa el partit i l'acta, també deixi els càrrecs que ha obtingut del PSC. "Malgrat això, no hi ha hagut més polèmica i el nostre primer secretari ja li ha demanat que abandoni per una qüestió de lògica", va subratllar Álvarez.

En la mateixa línia es va situar el secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, en afirmar que "en un exercici de coherència em semblaria lògic que qui abandona la militància d'un partit, deixi també els càrrecs, però que cadascú faci el que vulgui". Lamuà va posar com a exemple de coherència el cas de Joan Trias, regidor socialista de Pals i membre del Consell Comarcal que fa uns mesos va abandonar la militància del partit i va cessar de tots els càrrecs, inclòs el del consell.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona