Óscar Rico (Jaén) és el primer fitxatge del Llagostera

Són els cinc primers jugadors a ampliar el contracte però no els únics: Eloy Gila i Tito també continuaran

11.07.2014 | 08:25
Óscar Rico (esquerra), controla la pilota en el partit que la passada temporada el Jaén va jugar a Montilivi.
Óscar Rico (esquerra), controla la pilota en el partit que la passada temporada el Jaén va jugar a Montilivi.

No hi ha temps per perdre i, un cop decidit el camp que acollirà els partits del Llagostera a Segona A i estructurat l'organigrama tècnic, el club ha començat a anunciar els primeres moviments a la seva plantilla. No només ha tancat la renovació amb sis jugadors (Vallho, Aimar, Tarradellas, Jordi López, Tito i Pitu), sinó que ja té lligada la primera cara nova. Es tracta d'Óscar Rico, procedent del Jaén.

Óscar Rico és el primer nom propi del nou Llagostera, equip que el mes que ve debutarà a la ?Segona Divisió A. L'il·licità, de 28 anys, es va convertir ahir en l'únic fitxatge que, fins a la data, ha anunciat l'entitat blaugrana. Signarà per dues temporades i prové del Jaén, equip en el qual va jugar mig curs passat, on també va vestir la samarreta del Tenerife fins al mercat d'hivern.

Rico és la primera pedra del nou projecte llagosterenc. Un cop decidit l'estadi que acollirà els partits dels gironins durant la temporada i després de fer públic l'organigrama esportiu, Oriol Alsina i Santi Castillejo s'han posat a treballar per confeccionar una plantilla competitiva en el que serà el primer any dels blaugrana a la categoria d'argent. No només s'han anunciat les primeres baixes i també han sortit a la llum les primeres renovacions, sinó que ahir es va estrenar el capítol de fitxatges amb l'arribada d'un autèntic rodamón. Es tracta d'Óscar Rico, qui als seus 28 anys (en farà 29 el proper mes de desembre) ha vestit la samarreta de fins a set equips a la Segona B i qui l'any passat, de la mà del Tenerife i del Jaén, va estrenar-se a la Segona A, categoria en la que ha jugat un total de 28 partits.

Rico, nascut a Elx, és un migcampista de banda que té en l'interior esquerre la seva posició preferida. Ha marcat 32 gols al llarg de la seva carrera i ha defensat els colors de l'Almansa, Llevant B, Cartagena, Llorca, Cultural Lleonesa, Alabès, Oriola, Tenerife i Jaén.

Després d'un bon any al Cartagena, a Segona B, el Tenerife va decidir incorporar-lo l'estiu passat i donar-li així l'oportunitat de debutar a una categoria fins llavors desconeguda per a ell. Només va jugar 9 partits en mitja volta i els canaris van decidir buscar-li un millor destí. El Jaén el va acollir amb els braços oberts i, amb els andalusos, Rico va disputar fins a 19 partits, marcant 2 gols. Malgrat la seva aportació, no va poder evitar el dramàtic descens del Jaén, gestat en l'última jornada a casa contra l'Alabès.

Encantat amb el seu nou destí

Rico és d'aquells futbolistes que, tot i els seus 28 anys, ha voltat força. Només l'Alabès ha tingut el plaer de tenir-lo dues temporades consecutives i ara, en el seu dotzè any entre Segona A i Segona B, es plantarà al Llagostera, un destí que l'atrau. En declaracions al programa Esports en Xarxa, l'il·licità explicava que el club blaugrana li ha donat l'"oportunitat de seguir jugant" a la categoria de plata i que, a més, està "encantat" de ?poder aportar "el meu granet de sorra" a aquest projecte. No va amagar que, tot i venir de ben avall, els llagosterencs són una entitat "seriosa" i que "el que ha fet els últims anys és molt difícil ?d'aconseguir". Com a repte col·lectiu va subratllar que, l'objectiu, ha de ser "la permanència" i que, si ?s'aconsegueix, ja serà "tot un èxit".

Imaz és al caure

Si Óscar Rico ha estat el primer fitxatge, avui podria arribar el torn per al segon. Jesús Imaz, davanter que les últimes temporades ha vestit la samarreta del Lleida, és molt a prop d'acceptar la proposta del club blaugrana, tot i tenir també una oferta del Girona. El lleidatà té ganes de fer el salt a Segona A i vol aterrar a un club que no només li garanteixi unes bones condicions econòmiques, sinó també en el que hi pugui tenir un cert protagonisme.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona