Notícia en PDF
Notícia en PDF

Des del País Valencià

per Xavier Borràs Pla

Fabra vol que els ajuntaments votin contra la «prepotència» catalana

El PP presentarà en tots els municipis del País Valencià una moció de rebuig a "les intromissions del nacionalisme català"

, València | Actualitzat el 07/07/2014 a les 23:59h
Isabel Bonig i José Císcar, en una foto d'arxiu. Foto: Europa Press.

Dissabte passat, Alberto Fabra va convocar una reunió d'urgència al Palau de la Generalitat per a traçar una estratègia electoral de contenció. La raó: el País Valencià se li'n va de les mans al PP. Avui dilluns hem conegut la primera concreció. Força imaginativa, caldria afegir. El Partit Popular presentarà en tots els ajuntaments de València, Castelló i Alacant una moció de “rebuig a les intromissions del nacionalisme català” en matèria territorial, cultural, lingüística i patrimonial. Ho ha anunciat Isabel Bonig, coordinadora general del PPCV i consellera d'Infraestructures.

Segons Bonig, “hi ha molts alcaldes i regidors socialistes contraris a les actituds prepotents, intolerants i de menyspreu absolut cap als valencians” que, al seu parer, provenen de Catalunya. La coordinadora popular demana a aquestos suposats dissidents del PSPV que se subleven contra el seu líder, Ximo Puig, i no donen suport a “l'annexió de la Comunitat Valenciana per part de Catalunya”. Segons Bonig, Puig estaria fent “pactes ocults amb formacions radicals que secunden les tesis annexionistes i independentistes.”

"Països Imaginaris"

El text de la moció afirma que la “Comunitat Valenciana” és una nacionalitat històrica amb “identitat lingüística i cultural pròpies”, que ha estat víctima de “constants atacs i ingerències per part d'elements del nacionalisme català, servint-se de les mateixes institucions catalanes i dels seus pressupostos”. Aquestos atacs, s'assegura en l'escrit, “s'han intensificat amb la deriva separatista de l'actual govern de Catalunya.”

Com a exemples de les ingerències denunciades, es relaten actituds coma ara “dirigir-se a la Comunitat amb denominacions que no són les oficials” o “incloure-la en països imaginaris que no es corresponen amb la realitat”. El document censura també que les administracions públiques catalanes promoguen “una apropiació i assimilació de la llengua i la literatura dels valencians (...) no contribuint en absolut al respecte institucional que ha d'existir entre les dues comunitats veïnes.”

"Tergiversar la nostra realitat"

La moció del PP considera “irrespectuós” finançar amb diners públics institucions (en clara referència a Acció Cultural del País Valencià) que “ataquen les senyes d'identitat valencianes, tergiversen la nostra realitat històrica i difonen el programa del nacionalisme radical en el nostre territori”. I conclou: “Igual que Les Corts o els ajuntaments de la Comunitat Valenciana no ordenen a les institucions catalanes què han de parlar o quina és la seua llengua, ni com organitzar la política educativa i de comunicació, nosaltres demanem el mateix tracte (...) per a forjar una relació cordial i respectuosa, no de submissió com es pretén.”

El deliri argumental al qual s'ha abandonat el Partit Popular valencià el va estrenar el mateix Alberto Fabra dijous passat, al campus FAES organitzat per Aznar a Guadarrama, Madrid. Fabra assegurà que el PPCV és el “dic de contenció” contra el secessionisme. Al dia següent, la Generalitat Valenciana feia pública una carta remesa al conseller Homs on s'exigia “respecte” institucional i s'enumeraven algunes suposades ofenses a la “integritat” territorial valenciana. Entre altres, el fet que el MeteoCat incloga el País Valencià en les seues prediccions meteorològiques.  
Notícia en PDF
Notícia en PDF

COMENTARIS

Interessant
+52
-2
De veritat que torni el Paco. Aquests titelles no serveixen.
LCD, 08/07/2014 a les 00:33
Per tenir còpies dolentes de feixistes rancis, prefereixo l'original. Era un **** però almenys feia alguna cosa de profit rodejant-se de gent relativament útil i preparada.

Els del PP ni fan ni deixen fer. Només pensen en robar. Cap idea, cap acord, cap iniciativa, cap pas endavant.

Sincerament penso que Paco els hi fotia el passaport per inútils. No vull Paco, però estar governat per inútils cansa, fa enfurismar.

Molt interessant
+105
-2
Blaverisme
Oscar, 08/07/2014 a les 00:33
Fa anys que el blaverisme es va instalar en el moll de l'òs del PP valencià. La seva principal psicosi és el que anomenen pancatalanisme. El més curios es que la defensa que fan de la seva llengua i la cultura és en castellà. Sembla mentida que despres de les envestides militars que han rebut del poder central i de l'expoli fiscal del que son victimes, siguem sempre els catalans els culpables dels seus mals. La dreta valenciana és senzillament la dreta dels colons castellans que han anat fent seu el país dels valencians. Jo sempre dic el mateix, som els catalans que els anomanem com a país, ells es conformen amb comunitat. Després som nosaltres els que els menystenim. No ho oblideu valencians, si algú vol acabar amb la vostra llengua i en lavostra identitat com a país no som precisament els catalans, son aquells que tan us diuen estimar, això si, en la lengua del imperio.
Interessant
+63
-2
La traca final XD
Anònim, 08/07/2014 a les 00:46
Estan desesperats! Ja no saben que més dir!

Visca!

Valencians: Ja veureu que bé us anirà amb la república Valenciana! Els catalans serem els primers en reconèixer-vos la independència :P

Mort a la puta espaÑÑÑa! Per fi arribarà la democràcia arreu dels països catalans!
Interessant
+63
-2
De que tenen por?.
Anònim, 08/07/2014 a les 00:47
Pot ser de la gent del país valencià que després de 300 anys no s'han deixat assimilar per Castella ... algun dia igual volen saber quants són.
+49
-4
alto !!!
Anònim, 08/07/2014 a les 00:51
Sembla ser que el pais Valencià vol anar legitimament per una altra via i la prova més fefaent es el tancament de Canal 9. I si també molesta que desde els mitjans Catalans incloguin la previsió del temps, cap problema, jo deixaría de parlar-ne avui mateix. Tranquils Valencians, a diferencia del PP i PSOE, nosaltres no volem imposar res a ningú. Si voleu ser companys de camí respectant les identitats propies de cada nacionalitat, perfecte. Si no, intentarem ser uns bons veïns encara que mentres tingueu gobernant a aquest ramat del PP serà dificil.
+30
-3
Visca Catalunya lliure! (reunificada i confederal)
Anònima, 08/07/2014 a les 00:56
Pobrets, com diu la cançoneta: "Sin ti, no soy nada"
+44
-4
Els únics prepotents són ells.
Koti-on, 08/07/2014 a les 00:57
I punt.

Els que simpatitzen amb rojigualdes amb "pajaritos" negres ens han de parlar de prepotència... Només faltaria. Encara no hose perquè ens preocupem tant pel País Valencià, si estimen la seva dignitat que se la busquin ells, però primer han de despertar del somni PPro, i crec que lluny de despertar-se estan en un coma mooooolt profund. Éshora de deixar-los sols, perquè si no el PP sempre tindrà l'excusa d'acusar Catalunya i ells s'ho creuran com sempre, que vegin quina és la font dels seus problemes.
+30
-1
Els lladres i corruPPtes PPatològics volen desviar l'atenció dels tontos.
valencianoka, 08/07/2014 a les 01:31
I han trobat que el tema Catalunya es prou PPoden per a treballar-se a base de bé als imbècils comPPulsius.
+30
-1
Es la misèria espanyola
Anònim, 08/07/2014 a les 02:09
Es la misèria espanyola
+32
-1
El conflicte valencià
Observant, 08/07/2014 a les 02:40
L'intevencionisme el comencen ells a partir del moment que ens diuen com ens hem de referir a ells. Si als castellàns els surt del carall referir-se als Gibraltarenys com a "lanudos" i per més que ofengui als del penyal no evitaràn que això segueixi, si els surt del carall dir que a l'aragó hi ha una llengua que es diu LAPAO i nosaltres no podem fer res més que riure...quí són aquests PPeros per dir-nos què coi ha de sortir als nostres mapes i als nostres diccionaris. Que no els agrada? doncs que no ens escoltin, ni estiguin tant pendents de nosaltres.

Però la seva veritable preocupació no són els catalàns. Quí els fa nosa són els valenciàns que opinen diferent d'ells, són els lingüístes que no secunden les seves teories, i són els votants que els faràn botar de la poltrona i aixecar la merda de sota les estores. La seva por és acabar a la garjola, al "trullo", que és on mereixen estar tota aquesta colla d'aforats imputats.
+31
-1
Els pot sortir el tret per la culata
Anònim, 08/07/2014 a les 02:44
S'han plantejat què passarà si hi ha ajuntaments que voten en contra la moció? I què passarà si alguns ajuntaments decideixen sotmetre les seves pròpies mocións contra la Generalita Valenciana?
+33
-1
Tres-cents anys d'atac! Tres-cents anys de resistència!
Anònim, 08/07/2014 a les 02:46
L'única veritat històrica es que en Jaume I al conquerir les terres valencianes les va honorà amb el màxim títol que pot tenir un poble: REGNE DE VALÈNCIA!
Amb el Decret de Nova Planta del Bourbón i totes les vicissituds sofertes fins avui, l'històric Regne de València s'ha degradat de tal manera que ara només es contempla com una comunitat.
Aquest es el genocidi cultural i històric del que es fa menció tantes vegades que pateixen els pobles vençuts vers els conqueridors que imposen les seves regles.
El conjunt de pobles que formen Espanya, van deixar de ser amb Felip V per convertir-se amb subordinats de Castella.
No hi doneu més tombs valencians que l'història es aquesta, on fins hi tot al idioma castellà, per més inri, també s'anomena espanyol.

Després de més de tres-cents anys de prepotència castellana, el senyor Fabra acusa als catalans de prepotents?
+26
-1
Ui quina por que tenen...
Anònim, 08/07/2014 a les 03:36
Despres de 40 anys de represso post-franquista, encara no ho veuen clar. I es que som al segle XXI, i la gent llegeix, online, com sigui... I al final, la veritat sura i sura... Visca els PPCC
+18
-1
a “l'annexió de la Comunitat Valenciana per part de Catalunya”.
Anònim, 08/07/2014 a les 03:38
llegir-ho en veu alta per part del PP, sona be i tot. Per fi, units.
+40
-1
Ridícul
Anònim, 08/07/2014 a les 03:58
-El País Valencià en banca rota.

-Més corrupció que a cap altre indret d'Europa.

-Tan maltractat en matèria fiscal com el Principat.

-La ultra-dreta campant com si fossin els amos.

-Milers de xiquets sense poder estudiar en valencià.

I que fa el govern valencià, queixar-se del mapa del temps de la TV3.
+42
-1
FABRA
El Tort de Naquera, 08/07/2014 a les 07:12
Al poble on vaig néixer no tenim cap problema, Alberto no siguis tant inútil i dimiteix d´una vegada, ja mos has deixat sense poder escoltar la nostra llengua en cap mitja visual i radiofònic i a una infinitat de xiquets sense poder aprendre la seua llengua a l´escola. Au, a pastar.
+29
-1
noms
Anònim, 08/07/2014 a les 07:50
Vinga va, no ofendrem. Proposo que en lloc de dir País Valencià (uuuuui, quina ofensa!) alternem entre "el levante español" i "la playa de Madrid"
+35
-1
Països Imaginaris?
Vicenç Ramoneda, 08/07/2014 a les 07:55
Països Imaginaris?
"Articulo 1 de los fueros de 1.702"

"La NACIÓN CATALANA es la reunión de los pueblos que hablan el idioma catalán. Su territorio comprende: Cataluña con los condados del Rosellón y de la Cerdaña, el Reino de Valencia y el Reino de Mallorca." "Los tres pueblos que forman la nación catalana tienen una constitución política propia y están federados entre sí y con el Reino de Aragón, mediante ciertas condiciones que son objeto de una ley especial. Cataluña es el Estado político formado, dentro de la Confederación, por los catalanes del Principado y de los condados del Rosellón y de la Cerdaña. El principado de Cataluña es libre e independiente."
(Felip V de Castella i IV de Catalunya, quan jurà les Constitucions Catalanes i pujà al tro de Compte de Barcelona, 1705).
+21
-2
estelades al vent
davids, 08/07/2014 a les 08:01
això encara els hi funcionara??????
tothom té el que es mereix...majoria absoluta desde fa 30 anys,que si fotin fulles els valencians
+29
-1
PP desesperat
Anònim, 08/07/2014 a les 08:53
Com a valenciana compartisc molt més amb els compatriotes del nord que amb els estrangers de Castella.
+17
-1
Que divertit veure els feixistes sense armes
Anònim, 08/07/2014 a les 08:58
Si no recorde malament la televisió pepera hui tancada al País Valencià, Canal 9, incloïa les Illes a la informació meteorològica. El feixisme espanyol sense arguments i fotent cops a cegues. Mai m'havia divertit tant amb la ineptitud dels fatxes.
+26
-1
A classe a aprendre a parlar
Anònim, 08/07/2014 a les 09:01
Estimen tant la "comunità" que la Rita Barberá i l'Alberto Fabra començaran esta setmana mateix les classes de valencià. Llengua que, per cert, fins a dia de hui, ni parlen ni respecten.
+14
-1
D'aquí a poc temps
Anònim, 08/07/2014 a les 09:06
Republica Catalana, República Valenciana, República de Balears, República País Basc, República de Galícia.
+18
-2
Pobres valencians, robats pels espanyols eternament
Anònim, 08/07/2014 a les 09:07
Quan siguem independents, ja veurem si els valencians seran tant rucs de continuar donant la pasta als miserables espanyols!!! El PP-PSOE, que son exactaament la mateixa porqueria franquista, nomes treballa per robar als valencians i donar de beure a extremenys, andalusos i castellans, gent que els hi agrada la golferia i la borratxera
+3
-28
hmm
Tomppa, 08/07/2014 a les 09:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+28
-1
Països Catalans
Anònim, 08/07/2014 a les 09:18
He he, intenten silenciar-nos i intenten fer creure que no existim, però, l'altre dia amb les declaracions de la Presidenta d'Aragó, on hi ha la Franja, i ara des del País Valencià, resta ben palès fins on arriba la nostra nació.

Us imagineu des de Múrcia o Andalusia, per exemple, dient les bajanades i proposant les "mocions" de "rebuig" a les "intromissions" del "nacionalisme" català?

Per finalitzar torneu a llegir l'article i on diu "nacionalisme" català, poseu-hi "nacionalisme espanyol" o "nonacionalisme" espanyol i veureu com hi guanya en coherència!

"La coordinadora popular hauria de demanar a aquests suposats dissidents del Pspv que se subleven contra el seu líder, Ximo Puig, i no donen suport a "l'annexió de la Comunitat Valenciana per part d'Espanya".

"El País Valencià(amb el Principat i les illes Balears) és una nació amb "identitat lingüística i cultural pròpies", que ha estat víctima de "constants atacs i ingerències per part del nacionalisme espanyol, servint-se de les mateixes institucions espanyoles i dels seus pressupostos..."

Al nonacionalisme blaver espanyol, se li veu massa el llautó, ja no se'ls creu ningú.
+17
-1
"Alberto", com es diu Albert en valencia?
Anònim, 08/07/2014 a les 09:22
Ui, quina cosa he dit ara....
+30
-1
Sí al Federalisme!
Anònim, 08/07/2014 a les 09:22
Jo sóc federalista, car desitjo la independència del Principat, i més tard si ho decideixen democràticament, que el País Valencià i les Balears, es federen amb el Principat.

Visca la República Federal dels Països Catalans!

No som ni França ni Espanya, i volem participar des del lloc que ens pertoca al món!
+19
-1
ufff
Jocs de trons, 08/07/2014 a les 09:31
"gual que Les Corts o els ajuntaments de la Comunitat Valenciana no ordenen a les institucions catalanes què han de parlar o quina és la seua llengua,".

De veritat que es pot ser més esperpèntic? Prescindint de temes territorials i polítics, a banda i banda de la Sénia parlem la mateixa llengua, tan se me'n dóna si l'anomenem, català, valencià, català-valencià o bacavés. És un fet lingüístic objectiu, igual que a la Pampa argentina es parla la mateixa llengua que a Tordesillas.

A mi tota aquesta púrria que nega la unitat de la llengua, ja sigui per ignorància o mala folla, basant-se en diferències dialectals (que no haurien de desaparèixer mai), em mereixen el mateix respecte que els fanàtics religiosos fonamentalistes als USA que neguen l'evolució de les espècies de Darwin i diuen que el món va ser creat en set dies com diu la Bíblia literalment.
+6
-15
València sense PP,ja queda poc...
Anònim, 08/07/2014 a les 09:33


No sóc independentista,però estime la meva llengua i cultura,i menys mal que a estos peperos ja els queda poc,si no,les acabaríen d'afonar totalment.De vegades he arribat a pensar si no estaríen manipulats els resultats de les urnes ací a València,no s'entén com la gent pot donar el seu vot a un partit tan podrit en tots els aspectes.
Recordar a tots que estimar la cultura i llengua regional no és sols patrimoni de l'independentisme,ni es ser del PP.
M'agradaría que hi hagués un nou govern central totalment respectuós i equitatiu amb totes les regions espanyoles per igual,i que treballe per a tot el poble,no per omplir-se la cartera,respectant i fomentant la cultura i llengua de cada zona.
Si tot açò que ara pot canviar,es queda en una utopía i el poble majorment torna a votar PP i PSOE,aleshores començaré a comprendre els qui clamen un estat pròpi,però al mateix temps siguen persones coherents (cosa que el sr MAS no ho és)
+15
-1
Quin poble més aborregat que tenen i els vota, pobrets!
Anònim, 08/07/2014 a les 09:34
Ells sí poden votar aquesta imbecilitat?
Doncs nosaltres volem votar, i votarem, per separar-nos d'aquesta gentussa!
+20
-1
Països Catalans
Anònim, 08/07/2014 a les 09:44
Gràcies PP per fer tan evident l'existència dels Països Catalans. Especial agraïment per a l'andalusa Luísa Fernanda Rudri, i per als castellans Alberto Fabra, o era Fábrez??? i per a José Ramón Bauzá. Sense ells mai no se'n parlaria tant.
+8
-1
Temps nous, cervells vells
Anònim, 08/07/2014 a les 09:44
El vell negoci de l'anticatalanisme.
Molt aviat haureu de buscar una altra font d'ingressos.
+14
-1
Al de les 9;33
Anònim, 08/07/2014 a les 09:46
Les llengües regionals no existeixen. Totes són nacionals. I prou bé que ho saben els nacionalistes imperialistes, com l'espanyol, que són els que van inventar aquest terme. Per què creus que tenen tant interès en matar el català? Allà on hi ha una llengua, hi ha una nació (conscient de ser-ne o no). Però per si de cas, aniquilem-la.
+8
-1
A veure...
Anònim, 08/07/2014 a les 09:50
El problema es que el PSOE de valència diu i fa el mateix, sinó les europees pesades.

Son gent molt cansina, jo per mi tallaria tota relació amb aquesta gent, però em sap greu pels quatre que no són així, el problema es que són quatre, no crec que arribin mes del 20% que realment se sentin valencians. Pobre terra aquella esta totalment espanyolitzada i amb conseqüència un pou de corrupció, odi i feixisme.
+12
-1
Fabra sabata.
Anònim, 08/07/2014 a les 09:59
Que no veus que t´has deixat molts greuges per a dir ?
catalunya té la culpa del cas Gurtel....
Catalunya té la culpa del forat econòmic de la generalitat valenciana.
catalunya té la culpa de la pífia Terra Mítica i de l´aeroport de Castelló, l´aturada de Marina d´Or, de que el corredor del Mediterrani no estigui fet, del gran circuit d´automovilisme sigui només provisional, de la cagada del Parc de les Arts i les Ciències, etc, etc.....
Fabra, que no dius quasi res contra Catalunya ? T´haurem de canviarper un altre que digui més barbaritats !!!
+8
-2
Joan
Anònim, 08/07/2014 a les 10:01
Embajadas de playmobil de la Junta de Extremadura pagades por los Catalanes en Nueva York (EE.UU.), México DF (México), Lisboa (Portugal), Düsseldorf (Alemania), Moscú (Rusia) y Sao Paulo (Brasil). Las representaciones situadas en Casablanca (Marruecos), Bogotá (Colombia), Lima (Perú), Londres (Reino Unido), París (Francia) y Santiago de Chile (Chile)
http://www.gobex.es/comunicacion/noticia?idPub=11883
#.U7uW_UDt5U4
+4
-7
Errors històrics.
Niet, 08/07/2014 a les 10:07
De vegades penso que el rei en Jaume hauria d'haver fotut un bon clau a alguna de les seves múltiples amants abans d'anar a conquerir València. Cony, amb els moros ja s'hi estaven prou bé, tant bé com estan ara oferint noves misèries a escanya.
+8
-1
Els veritables autors
Anònim, 08/07/2014 a les 10:07
Els del PP diuen que som uns instigadors, uns provocadors i que no fem res més que crear zitzània entre la resta del estat español.
¿Pero que no us veieu Peperos resentits?
+11
-1
...es tot el que sels acut? a part d´arruinar la seva "comunitat valenciana"?
Xic, 08/07/2014 a les 10:09
inútils.
+12
-1
si sisisi vinga va!!!!
Anònim, 08/07/2014 a les 10:27
Bravo Fabra!!
Segueix així. Els espanyolistes esteu fent un paper crucial. Ara només has de dir el següent per tal que sigui interpretat de forma contrària (pots copiarho de informativos telecirco o telemandril):
-los catalanes son malos
-los valencianos no son catalanes
-con la independencia llegara el apocalipsis
-los paises catalanes son un invento de terra lliure
-españa es la verdadera nacion con "una historia que comenzó hace 65millones de años " Fachassic park
+13
-1
Ramón Muntaner
Anònim, 08/07/2014 a les 10:30
Contra els del "divideix i guanyaràs" la nostra mata de jonc!
+9
-1
Sí-Sí
Anònim, 08/07/2014 a les 10:46
El nacionalisme espanyol, com sempre, de tall feixistoide, ens està fent la campanya. Endavant, valents, que ho esteu fent molt bé.
+10
-1
"la prepotència catalana" diu el prepotent español
fideli, 08/07/2014 a les 10:51
... que de valencià en té el que jo... res....
+7
-1
9N-2014
Anònim X, 08/07/2014 a les 11:36
El que vol és que Moncloa intervingui la Generalitat Valenciana per a amagar tot el que ha fet el PP tots aquests anys, per això no acatarà a Montoro, i distreurà amb la independència sabent que València ja no vota PP però no té prou temps d'aquí a Novembre encara estarà queixant-se d'un article 155 copiat literalment de la constitució federal alemanya
+2
-1
Els Països catalans els van crear els reis de la corona d'Aragó des de Barcelona
Anònim, 08/07/2014 a les 12:32
Els Països catalans els van crear els reis de la corona d'Aragó des de Barcelona a l'edat mitjana seu de la cort permanent i la cancelleria reial dels reis de Catalunya i Aragó. I després van ser delimitats per l'església de l'arxidiocesi de Tarragona, quan Saragossa es va separar de la de tarragona per motius de llengua, i es va crear l'arxidiocesi de Saragossa amb navarra i la rioja.
+3
-2
Mal dades
LoPep, 08/07/2014 a les 12:41
Un parell d'amics valencians, que no es coneixen entre sí i que han vingut a viure a Catalunya ja d'adults, em comenten coses del que passa als seus dos pobles.

En un, la societat està absolutament dividida per motiu de llengua. La relació entre els dos bàndols és inexistent.

En l'altre voten PP perquè els socialistes locals són uns inútils. S'hi comença a notar un ascens de Compromís, però també de Podemos, etc.

Tots dos han adquirit més consciència de valencianitat a Catalunya. Han acabat de veure que els blaveros i tal volen anorrear el que són, com també ens volen fer als catalans, i que hom pot resistir-s'hi.

Tots dos afirmen que el nivell de desinformació al País Valencià és còsmic.
+2
-11
Ay, ay, ay,...
Rodrigo Díaz, 08/07/2014 a les 12:47
...que el secesionismo catalán quiera aplicar a Valencia la misma receta que acusan a Castilla de aplicarles...
+8
-1
Espanya porta més de 300 anys fomentant l'odi a la nostra llengua.
Josep ( Cullera), 08/07/2014 a les 13:34
I que diu dels més de 300 anys que porta Espanya fomentant l'odi ( explícit i implícit ) a la nostra llengua entre els valencians.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



NomTítol Comentari ComprovacióEscriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

A la portada de Nació Digital
CATN: «És raonable que la UE actuï per evitar un escenari de catàstrofe»
Carles Viver i Pi-Sunyer, durant la presentació dels últims informes del CATN/B.F.

CATN: «És raonable que la UE actuï per evitar un escenari de catàstrofe»

L'òrgan considera que els efectes negatius de quedar fora de l'Eurozona es produirien "molt probablement a curt termini" | A banda d'adoptar l'euro, es proposa crear un banc central propi

Rull es postula per substituir Oriol Pujol
Mas i Rull, en un Consell Nacional de CDC./Arxiu ND

Rull es postula per substituir Oriol Pujol

Es posa a "disposició del partit" per ocupar la vacant, "si toca i si hi ha consens"

Manifest espanyolista contra una negociació de Rajoy en el procés

El presenten avui a Madrid | Entre els signants hi ha Mario Vargas Llosa, Joaquin Leguina, Félix de Azúa i Arcadi Espada


Carregant les notícies...
Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Nació Digital
Adreça: Passeig de Gràcia, 26, 4rt. 08007 Barcelona
Publicitat: 934464215
Redacció: naciodigital@naciodigital.cat
Amb la col·laboració de: