dia a dia

tornar

Portabella: “L'acord per a l'ampliació de La Maquinista posa en risc el model de comerç barceloní”

15/07/2014

Portabella: “L'acord per a l'ampliació de La Maquinista posa en risc el model de comerç barceloní”

ShareThis

Jordi Portabella, president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, ha lamentat que el govern municipal de CiU hagi acordat amb el PP l'ampliació de La Maquinista. “Aquest fet posa en risc un model comercial d'èxit que ha identificat la ciutat al llarg del temps”, ha dit.

Pel republicà, “l'ampliació del sòl comercial juntament amb la liberalització dels horaris comercials afebleix un model de proximitat basat en la cohesió social i que ha obtingut un gran reconeixement internacional”. Portabella, que ja ha avançat que s'hi oposarà, considera que l'acord afectarà molt directament el comerç de Sant Andreu i repercutirà sobre tota la ciutat.

El grup municipal independentista mostra la seva preocupació per l’impacte negatiu que tindrà sobre el petit i mitjà comerç de la zona l’ampliació del centre comercial La Maquinista, al qual cal afegir-hi la futura creació de sòl comercial a la pròxima estació de La Sagrera. Barcelona és una de les poques ciutat europees on el percentatge de vendes del petit i mitjà comerç és superior al de les grans superfícies.

“El model de ciutat que nosaltres defensem és el d’una ciutat compacta, amb comerç de proximitat, de mixtura d’usos, que estimula la cohesió social. Una metròpoli mediterrània, densa, que aporta qualitat de vida”, ha explicat Jordi Portabella.

Esquerra Republicana defensa el teixit comercial de Barcelona, els interessos dels petits i mitjans comerciants, el comerç de proximitat, de barri, que comporta beneficis socioeconòmics per a la ciutat davant la voracitat de les grans superfícies.
 

Barcelona Portabella

Twitter

Facebook

Versió mòbil del web

Vols rebre
informació

Envian’s el teu email i
t’inclourem en la nostra llista

Vols rebre informació

Avís legal