Un sindicat denuncia falta de transparència en el procés de selecció de dos sergents

El CSIF demanava que els psicotècnics els fes l'Institut de Seguretat Pública per por que es repetís el cas de Girona

29.08.2014 | 07:21
Una de les mobilitzacions que membres de la Guàrdia Urbana han realitzat en els darrers temps.
Una de les mobilitzacions que membres de la Guàrdia Urbana han realitzat en els darrers temps.

La secció sindical del CSIF a l'Ajuntament de Figueres denuncia falta de transparència en el procés de selecció de dues places de sergent de la Guàrdia Urbana mitjançant promoció interna. La Junta de Personal ha presentat una instància demanant a l'Ajuntament que reconsideri la decisió i que sigui l'Institut de seguretat Pública de Catalunya qui faci les proves psicotècniques del procés i que, en cas de no ser així, se'ls expliquin els motius. La presidenta de la junta, Antònia Felipe, diu que van presentar un informe perquè "en el moment en què es va iniciar el procés hi havia el cas de Girona per a la selecció de la plaça d'inspector on es van detectar indicis d'irregularitats". "Nosaltres no diguem que s'estigui fent malament però hem demanat això i hem preguntat per què no se'ns escolta i no hem obtingut resposta", insisteix. El regidor de Personal, Sergi Garcia, diu que s'ha seguit el procediment establert per llei, que "és el tribunal qualificador qui decidirà qui farà les proves" i que "l'Institut de Seguretat hi està degudament representat".

A l'escrit que la junta ha presentat asseguren que la setmana passada van rebre la notificació de l'anunci d'aprovació de la llista d'aspirants admesos i exclosos, la designació del tribunal i la fixació de la data d'inici de les proves selectives -les psicotècniques estarien previstes pel proper dia 3 de setembre-. Malgrat això, asseguren que no han rebut resposta sobre l'informe que van presentar el passat mes de maig en el qual proposaven que la realització de les proves psicotècniques les fes l'Institut de Seguretat Pública de catalunya. També que "l'elecció de la segona i la tercera prova es realitzés per sorteig el mateix dia de les proves". La principal motivació d'aquesta demanda, insisteixen, és que les "irregularitats" detectades en el procés de selecció d'una plaça d'inspector a Girona que "van obligar a paralitzar el procés i a reiniciar-lo amb l'Institut". A part d'aquest escrit, des de la Junta asseguren que van expressar aquesta inquietud al regidor de personal i al cap de recursos humans. "En data d'avui -21 d'agost- encara no hem rebut de manera oficial cap tipus de resposta a les nostres propostes i en rebre aquest anunci i preguntar se'ns ha dit que finalment serà un tècnic particular qui farà els psicotècnics sense cap justificació", afirmen. En aquest sentit, tant Felipe com el secretari de la secció sindical del CSIF, Xavier Rodríguez, critiquen la falta de transparència en tot aquest procés i diuen que no s'han justificat els criteris per decidir fer-ho així "tenint en compte que pot existir la possibilitat que qui ho faci sigui un dels que van participar al controvertit procés a Girona". Per això, demanen que es tinguin en compte les seves peticions i que "en cas que siguin desestimades s'expliquin de manera clara i transparent els motius".

Una decisió del Tribunal

Garcia assegura, però, que la instància ha arribat fa pocs dies i que la selecció de qui farà les proves no és una decisió política. "Hi ha un tribunal, presidit pel cap de la Guàrdia Urbana que és qui proposa l'empresa i serà el mateix tribunal -amb representants de diferents administracions- qui el dia 3 ho haurà de ratificar", insisteix. "Nosaltres els respondrem a la instància però ja els vam manifestar que no hi ha motius per pensar que es pugui repetir un cas com el de Girona perquè allò va ser un fet aïllat", insisteix.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona