Maragall i Elena pretenen reconstruir l´espai socialista que ha quedat ´orfe´

29.08.2014 | 08:33

Nova Esquerra Catalana (NeCat) i Avancem segueixen endavant en la configuració d'un mateix projecte polític. El líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, i l'impulsor de NeCat, Ernest Maragall, van subratllar la necessitat de treballar en la "reconstrucció" d'un nou espai socialista catalanista que ha quedat "orfe" i arribar a acords amb la resta de de forces polítiques i socials de l'esquerra per oferir un gran projecte catalanista i d'esquerres amb vocació de govern.

"És una necessitat i una demanda del país", va assenyalar Elena tot afegint que el procés "acabarà bé i molt probablement aquest mateix any". Preguntats per la fórmula que finalment acabarà definint aquest projecte, el líder de NeCat, Ernest Maragall, va declinar fer especulacions. "No ens hem de tancar a res, cal que hi hagi la màxima flexibilitat i ambició per arribar a la màxima amplitud", va afirmar Maragall que va subratllar que cal aprofitar aquesta oportunitat per "regenerar" l'espai socialista. En aquest sentit, també va dir que si "per separat som interessants, junts a més començarem a ser importants i centrals al nostre país si aconseguim expressar tot l'espai socialista catalanista".

La presa de contactes amb les altres formacions ja va començaramb la mirada posada al 9-N i també a les pròximes eleccions municipals. Elena va admetre que els comicis locals són un "bon espai" per cercar acords amb altres partits i moviments socials davant el que creuen una necessitat al territori d'un nou espai socialista.

L'encara diputat socialista no ha decidit encara si deixarà l'escó del Parlament i va dir que ho anunciarà al setembre. Tampoc va aclarir si estarà al capdavant de la nova formació.

La jornada, que portava per títol "La Catalunya que ve. La democràcia que volem" es va fer a Palamós amb uns seixanta assistents, entre els quals hi havia membres de les dues formacions organitzadores, Avancem i NeCat, però també membres del Moviment Catalunya i d'altres partits com ICV i ERC. Les dues ponències que es van organizar van comptar amb la participació de Jordi Sánchez, adjunt general del Síndic de Greuges; la portaveu del moviment Barcelona Ciutat Oberta, Gemma Sendra; el diputat d'ICV Jaume Bosch i el vicesecretari d'acció política d'ERC, Cesc Iglesias.

Entre els assistents, hi havia membres del Moviment Catalunya, com Pia Bosch, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Girona, i Manel Nadal -ex vocal de l'executiva a Girona-, entre d'altres.

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Diari de Girona