Les pluges de l´estiu impulsen una campanya boletaire de cistells plens

Els experts apunten que, en una temporada que s'ha avançat, ja hi ha hagut més producció que en algunes tardors anteriors

22.09.2014 | 00:00
Dos boletaires de Sabadell reorganitzant els seus cistells, força plens de rovellons i d´altres espècies
Dos boletaires de Sabadell reorganitzant els seus cistells, força plens de rovellons i d´altres espècies

Caps de setmana amb centenars de cotxes a les carreteres de bosc i cap cistell buit. La campanya boletaire ha entrat en plena efervescència, afavorida, principalment, per les abundoses pluges del mes d'agost passat, les quals han propiciat que, en zones com el Berguedà o el Solsonès, on és habitual que el gros d'aquests fongs fructifiquin a final de setembre, la producció s'hagi avançat gairebé un mes. Tot i que s'hi poden trobar diverses espècies, la més abundosa, segons confirmen boletaires i micòlegs, és el camagroc.
Les precipitacions continuades durant l'estiu, les temperatures suaus d'aquestes setmanes i la manca de vent han propiciat una temporada que, de moment, és "bona". Rovellons, camagrocs, fredolics a les parts més elevades, ceps, ous de reig, agulletes i trompetes de la mort ja es poden trobar als boscos principalment del Pirineu i Prepirineu i la Catalunya Central. Ho va explicar a aquest diari el micòleg Juan Martínez de Aragón, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), el qual va dir que, si bé aquestes zones ja han entrat en producció, aquest fet encara no és generalitzat al conjunt del país.
L'investigador del centre de recerca solsoní afirma que, de moment, la campanya "està sent bona" atès que "ara pràcticament es poden trobar totes les espècies que acostumen a sortir a mitja tardor". A diferència d'aquesta campanya, explica que "habitualment és entre final de setembre i principi d'octubre quan comença aquesta producció", que, en- guany, "s'ha avançat unes tres setmanes". A banda de la pluja i de les temperatures suaus, el micòleg apunta que "és molt important el fet que no hagi fet vent".

Enllaços recomanats: Oscars | Premios Goya
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica
Regió 7