Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Serveis Socials posa en marxa un programa pilot per conèixer la situació real del col·lectiu de la gent gran

can nadalA través del Programa complementari de foment de l'ocupació local convocat recentment a través de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, els Serveis Socials de la vila han posat en marxa un nou programa d'estudi de la població més gran de 80 anys, per tal de poder conèixer la situació real d'aquest col·lectiu.

La vellesa sol estar lligada a un procés de pèrdua continuada on aspectes com la salut, tan física com mental, o les situacions econòmica i social es veuen afectades tot generant un estat d'equilibri fràgil que qualsevol situació agressiva podria desestabilitzar. A més, la cronicitat que caracteritza aquestes pèrdues en la gent gran pot originar limitacions orgàniques i funcionals que limiten la seva autonomia en la realització de les activitats de la vida diària.

Serveis Socials ofereix a les persones grans una sèrie de serveis i recursos tècnics, humans i materials que responen a les necessitats d'aquest col·lectiu amb l'objectiu de prevenir un major deteriorament de les capacitats i promoure un envelliment actiu i saludable que garanteixi la millor qualitat de vida possible.

En aquest context, i a través del programa que es desenvoluparà a partir d'ara i fins d'aquí 6 mesos als Serveis Socials d'Arenys de Mar, una Treballadora Social farà un apropament a la realitat de les persones grans de la vila, prioritzant aquelles que tenen una situació més vulnerable, per conèixer les seves necessitats i poder informar-los i oferir-los els serveis més adients en cada situació concreta.

Informació publicada el 24 d'abril de 2015
Compartir:Comparteix al facebookComparteix a la tafaneraCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00