divendres, 25 de desembre de 2015 09:53

Els infermers inicien un calendari de mobilitzacions i accions jurídiques després de la publicació del RD de 'prescripció'

|



La Taula de la Professió Infermera, formada pel Consell General d'Infermeria i el sindicat Satse, ha criticat el Govern per "aprofitar la ressaca postelectoral" per publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el Reial Decret que regula la coneguda com 'prescripció' infermera de medicaments, i anuncien una sèrie de mobilitzacions i accions jurídiques i informatives per evitar la seva aplicació.


"Farem ús de totes i cadascuna de les accions que permeti la legalitat vigent i la Constitució Espanyola", ha defensat aquesta entitat en un comunicat, després de conèixer-se que la norma entrarà en vigor finalment aquest dijous 24 de desembre, dos mesos després de ser aprovada en Consell de Ministres.


Per a aquest collectiu, l'actual Govern ha "culminat el seu traïció a la professió infermera" amb la publicació al BOE de la norma que regula l'ús, indicació i autorització de medicaments per part d'aquests professionals. "Amb nocturnitat i demostrant una covardia política sense precedents en la història de la Sanitat", han censurat.


Els infermers insisteixen que la mesura "abocarà al Sistema Nacional de Salut (SNS) a un greu collapse i paràlisi assistencial" ja que, al seu parer, els deixa "lligats de peus i mans" ja que no poden utilitzar cap medicament subjecte a prescripció mèdica "si abans no tenen la prescripció del metge".


Davant d'aquesta situació, la Taula posarà en marxa "de manera immediata" el calendari de mobilitzacions i actuacions jurídiques, mediàtiques i informatives previst en l'àmbit nacional i internacional.


Entre altres mesures, està prevista la presentació d'un recurs davant del Tribunal Suprem per anullar l'article 3 de l'esmentada norma, que estableix que perquè aquests professionals usin un fàrmac subjecte a prescripció cal que el corresponent professional prescriptor (el metge) hagi determinat prèviament el diagnòstic, prescripció, protocol o guia de pràctica clínica i assistencial a seguir.


Una situació que, segons un informe independent elaborat després de la seva aprovació, genera una "inseguretat jurídica per als metges, per als infermers i per a tot el Sistema Nacional de Salut (SNS)" alhora que "posa en dubte la legalitat" de la Llei del Medicament que desenvolupa.


"No estem disposats a posar en joc la seguretat jurídica ni dels professionals ni dels pacients", ha denunciat la Taula de la Professió Infermera, que també preveu la posada en marxa d'una 'vaga competencial' per la qual aquests professionals es limitin a "fer el que diu la Llei" malgrat comportar "més esperes, més gestions i més burocràcia".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1