dijous, 7 de gener de 2016 18:16

Dos diputats del Parlament demanen la dimissió de Boi Ruiz pel cas de les pròtesis Traiber

|



Catalunya Press.- Els diputats al Parlament de Catalunya Àngels M. Castells (Catralunya Sí Que Es Pot) i Albano Dante Fachin (Podem) han demanat en una carta la dimissió del conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz, davant el cas de les pròtesis caducades o en mal estat de l'empresa Traiber . "Només hi ha dues opcions -denuncien en la missiva: que aquesta enorme trama s'hagi desenvolupat sense que el conseller sabés res de res, o que aquest sí tenia coneixement del que estava passant". "Sigui quina sigui l'opció correcta, Boi Ruiz no es mereix seguir al capdavant del Departament de Salut", continua.


Els dos diputats justifiquen la carta donada la "gravetat del tema" i la "poca atenció" que aquest està rebent per part de la majoria dels mitjans de comunicació i dels responsables polítics. És per això que al costat de la mateixa s'adjunten l'auto amb l'objectiu que "la ciutadania pugui veure, de primera mà, l'abast d'aquest escàndol sense precedents".


El document, al qual es pot accedir aquí, ha sigut dut a terme pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus amb data 15 de desembre. Dos dies després, segons informen, tant Albano Dante com Àngels M. Castells van registrar una petició de compareixença de Boi Ruiz.


INDICIS DE CORRUPCIÓ


L'acte recull indicis de delictes de corrupció comesos per Traiber i l'empresa municipal de l'Ajuntament de Reus SAGESSA. El jutge acusa aquesta empresa de no respectar els principis bàsics que han d'informar la gestió de béns i serveis públics pel que fa a la prestació i contractació de serveis.


"Aquesta presumpta manera de gestionar els diners i l'administració pública ha portat com consencuencia que arribin a produir comportaments com el del gerent de la mercantil Traiber SL --recoge l'acte-- (...) Aquestes circumstàncies han de ser posades en relació amb els indicis de tràfic d'influències i diverses pressions que presumptament van rebre alguns metges de l'Hospital Sant Joan de Reus per part d'alguns responsables de l'Ajuntament perquè tornessin a comprar les pròtesis de Traiber".


SUBORNS


En aquest acte el jutge acusa Traiber de "pressionar presumptament a metges de l'Hospital Sant Joan de Reus amb ajuda de representants de l'Ajuntament", "subornar metges en formes de presumptes pagaments en metàl·lic per col·locar els seus pròtesis" i "col·locar les pròtesis presumptament en mal estat".


Però a més l'acte destaca "l'elevada capacitat de Traiber per relacionar-se amb les més altes instàncies polítiques a nivell local i autonòmic", la qual cosa involucraria al conseller Boi Ruiz, com Dante i Castells afirmen.


A més l'acte també recull els suborns a metges en concepte de regals de Nadal, viatges a congressos, col·laboracions, contractes de 'royalties'... "Hi ha indicis per pensar que el que Traiber entén per 'royalties' en realitat són presumptament negocis jurídics simulats que s'utilitzen per encobrir el pagament de comissions irregulars", assegura.


LABORS D'INSPECCIÓ


"Traiber ven a hospitals públics o clíniques privades a través del sistema de salut pública oa través dels diferents assegurances privades, i els metges es col·loquen entre els dos operadors per lucrar-se amb les seves intervencions mèdiques. Això és el que s'ha anomenat: COL·LABORACIONS" , continua l'acte.


El jutge a més destaca la gravetat que el que "està en joc" és "un bé essencial de la societat: la salut". Així es pregunta per les "tasques d'inspecció" que se suposa es van haver de realitzar en algun moment en Traiber, i demana responsabilitats tant al Govern central com l'autonòmic.


Finalment, requereix a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i a la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària de la Generalitat que responguin, amb la major brevetat, si han fet alguna inspecció en Traiber des de la seva constitució i fins al 17 de setembre del 2014, i en cas que així sigui, que remeten tota la documentació relativa.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1