dijous, 7 de gener de 2016 18:26

Els editors esperen augmentar les vendes de llibres

|

Llibres



La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya (FGEE) preveu tancar aquest any 2015 amb un increment de la facturació en vendes d'un 2% respecte a l'any anterior, a més d'un augment de la producció de llibres, segons dades a què ha tingut accés Europa Press de l'associació.


En qualsevol cas, un portaveu ha recordat que aquestes previsions estan "a l'espera de veure el que ocorren aquest Nadal", pel que són dades provisionals. Pel que fa a la facturació, les vendes a Espanya el 2014 van arribar als 2.195,8 milions d'euros --un 0,6% més que en 2013--, de manera que la xifra aquest any podria arribar als 2.238 milions d'euros.


Per la seva banda, en la producció editorial, fins a novembre s'havien registrat 68.246 llibres, dels quals un 26% (17.987) han estat en edició digital. Aquesta xifra és "pràcticament similar" a la de l'any passat, si bé a falta de desembre, es podrien superar les dades de 2014.


En la passada edició de Liber, l'impuls al llibre digital va ser el protagonista. En aquella ocasió, la presidenta de l'Associació d'Editors de Madrid, Rosalina Díaz, va defensar que el creixement d'aquest format podria ser major -representa un 5% de les vendes totals del sector-si no hagués pirateria o tingués l'actual IVA.


En qualsevol cas, cap dels representants del sector considera que aquesta situació de creixement del digital vagi a suposar la fi del llibre en paper. "La capacitat de resistència del llibre és molt alta, encara que els llibreters diran que la venda s'ha estacionalizado i es compra en moments puntuals ", ha assenyalat Díaz, després de recordar la bona marxa de fires com Sant Jordi o la del Llibre.


D'aquesta manera, l'any passat la producció editorial es va situar en 69.702 exemplars, una xifra lleugerament inferior a 2013 (un total de 70.265 exemplars). Segons FGEE, atenent la progressió de cada mes --habitualment es registren més de 3.000 i fins i tot en mesos com juny o juliol s'apropen als 5.000--, a finals d'any es podrien superar de nou els 70.000 exemplars.


En qualsevol cas, des de la federació han apuntat que aquestes dades no tenen per què correspondre amb els llibres que han sortit a la venda el 2015. "A vegades, poden estar catalogats però per raons comercials decideixen esperar a treure'ls a la venda", ha matisat un portaveu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1