investidura

Carles Puigdemont, la construcció de l'enemic

Minuts després de l'acord, ja s'elaborava a les xarxes socials i en alguns mitjans la imatge d'un nou president com un radical amenaçador, procliu a la violència, racista i manipulador sense escrúpols de les institucions

Comencen els atacs contra Puigdemont a les xarxes socials i als fòrums

| 10/01/2016 a les 07:41h
Arxivat a: Política, Carles Puigdemont, investidura, acord investidura
Puigdemont, en un acte independentista | Toni Ferragut
Tota operació de destrucció comença per la demonització de l'enemic. Cal mostrar-lo com un personatge terrible per tal que la seva demolició sigui considerada com un acte de necessària justícia per part dels espectadors.

En el cas de Carles Puigdemont, l'assalt ha estat ràpid. L'acord encara no era oficial i ja circulaven per les xarxes socials els primers atacs, centrats en una frase de Carles Rahola -assassinat pel franquisme el 1939-  que s'ha atribuït a Puigdemont, però amb un sentit que res no té a veure amb l'autèntic.

Allà on Carles Rahola parlava de foragitar l'exèrcit franquista invasor, ahir la cita ja s'havia reconvertit en expulsar els immigrants o el 53% dels catalans no independentistes. Periodistes madrilenys, líders de Ciutadans -amb Rivera i Arrimadas al front-, programes de televisió i com a colofó la portada d'El País de paper, han estat les puntes de llança del primer assalt contra Puigdemont. Arrimadas va arribar a "reconvertir" la cita de Rahola per Puigdemont en unes declaracions que, segons ella, hauria fet ahir mateix.

Agressiu, xenòfob, violent, manipulador. L'objectiu de les primeres hores de l'operació de construcció del nou enemic públic número 1 s'han concentrat en presentar el fins ara alcalde de Girona com un home de llenguatge agressiu, disposat a "expulsar" de Catalunya els "invasors", amb inclinacions xenòfobes i racistes, sense sentit d'Estat i capaç de manipular les institucions amb finalitats separatistes.

El titella de Mas En menor mesura, també se l'ha definit com un titella o un testaferro de Mas i com el resultat d'un pacte "corrupte" –concepte força repetit ahir al programa La Sexta Noche- que violenta el sistema parlamentari. Ambdós conceptes responen a una necessitat imperiosa d'allargar la vida mediàtica de Mas com a gran enemic, ja que  és el líder demonitzat fins al límit i que el públic té prou conegut. No és fàcil de substituir en qüestió d'hores. Per tant, es tracta de presentar Puigdemont com el "fil polític". de Mas, igual que aquest ho era de Pujol.

Els punts forts de Puigdemont que seran investigats  Aquesta primera ofensiva s'ha centrat en els trets esmentats perquè caldria guanyar temps per trobar noves "tares" en el flamant president. No se li coneixen lligams amb la família Pujol, ni se l'investiga per afers de corrupció, ni és un professional de la política de tota la vida, ni se'l pot acusar de gestió nefasta a l'alcaldia. Finalment, tampoc no se li pot retreure que sigui un tipus obscur: és internauta dels del primer moment i porta molts anys retratant-se a Internet, amb tots els riscos i avantatges que comporta aquesta sobreexposició pública.

També us pot interessar

Artur Mas i Carles Puigdemont, d'esquenes, aquest dijous al Parlament | Martí Albesa
01/01/1970
La junta de portaveus, a les 4 de la tarda d'aquest diumenge, inicia quatre dies frenètics que desembocaran dimecres amb la presentació dels nous consellers
Una noia amb una estelada «agraïnt» el gest d'Artur Mas | Ivan Giménez
Arnau Urgell | 40 comentaris
01/01/1970
Carles Puigdemont es convertirà aquest diumenge en el 130è president de la Generalitat a poques hores que expiri el termini | Mas assumeix el sacrifici de deixar el Govern per evitar noves eleccions | La CUP es compromet a garantir l'estabilitat, assumeix la dimissió de dos diputats però mantindrà un grup parlamentari amb deu escons | L'acord a Catalunya pot accelerar una gran coalició a nivell espanyol
01/01/1970
L'alcaldessa de Barcelona assegura que "han tingut por de posar les urnes"

COMENTARIS

Bon cop de Mas.
Anònim, 10/01/2016 a les 08:14
+14
-38
Mas plega de la politica, pero s´enporta per davant tota l´esquerra independentista catalana.
Gravíssim
Anònim, 10/01/2016 a les 08:50
+17
-43
Em sembla gravíssima aquesta "construcció de l'enemic" que l'article denuncia, com també m'ho sembla la "construcció de l'enemic espanyol" de la qual ha viscut i viu una part fonamental de la classe política catalana. Entre tots, estem desclavant la tapa que ens separava i protegia de la bèstia.
Molt Honorable President de la Generalitat i Generositat
Joanpetitcomballa, 10/01/2016 a les 08:56
Interessant
+61
-10
Mas no plega de la política.Segueix lluitant pel seu partit i els seus ideals.Qui cregui el contrari que escolti atentament les declaracions que va fer ahir.Si alguna cosa sap fer és explicar-se.

president
arton, 10/01/2016 a les 08:58
Interessant
+73
-6
El MHP Mas desconecta la Esquerra no catalanista Sr. Bon Cop de Mas, que son Colaus , Podemos etc. pel demes crec que Mas fa un altre gran servei a Catalunya i a la causa del Proces.
Quant el PP diu que la CUP ha guanyat, quan Podemos diu que qui guanya es CDC i quan el PSOE diu que qui i perd es Catalunya i quan a Madrid ja han acabat el Fortasec. Crec que anem be.
Los delincuentes, a la cárcel
Anònim, 10/01/2016 a les 09:37
+9
-69
Pensaba que sería Mas quien acabaría en la cárcel, pero al final no lo ha creído conveniente y enviará a un sustituto, que a la gente como él no le gustan esos sitios. Un país que no aplicara sus leyes no sería un país serio. Bueno, digo esto siempre y cuando Carlitos se atreva a cometer alguna ilegalidad, claro, porque son todos muy valientes, pero cuando llega la hora de la verdad...
No parleu d'artilleria dels unionistes contre Puigdemont quan els "indepes" acabeu de defenestrar el President votat per tots
Anònim, 10/01/2016 a les 10:02
+13
-18
Aquestes esquerres catalanes se us veu molt el llautó. Quina imatge esteu donant a tot el mon!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.