divendres, 22 de gener de 2016 08:39

El banc brasiler BTG Pactual deixa penjada a ACCIONA en la ATLL

|

Andrés Esteves



































El banc brasiler va posar a la venda a principis mes la seva participació en l'ATLL per fer front als problemes de liquiditat que pateix des que el seu president, Andrés Esteves, fos detingut després d'un escàndol de corrupció. Per això Acciona s'ha vist obligada a adquirir aquestes accions per fer-se amb el 78% de la societat, en una operació empresarial que encara no compta amb el plàcet de la Comissió Nacional dels Mercats i Competència.

D'aquesta manera Acciona liderarà el consorci que gestiona ATLL, des de l'adjudicació al desembre de 2012, immersa en un complex litigi judicial que es troba a les mans del Tribunal Suprem, després de l'anul·lació de l'esmentat concurs per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i donant-li la raó a Agbar l'empresa controlada per Suez.

ATLL





























La companyia no ha fet públic el preu que pagarà per la participació de la qual s'ha desfet BTG Pactual. Però el que si està clar és que el 22% restant d'aquest sucós negoci de l'aigua, que subministra servei a prop de 4 milions i mitjà de consumidors catalans, seguirà en mans de dos il·lustres famílies, els Rodés i els Godia. I és que segons a pogut saber CatalunyaPress de fonts solvents la Generalitat ha fet totes les gestions oportunes perquè aquestes accions del banc brasiler no caiguessin en mans estranyes que destaparan amb la seva entrada tot l'entramat de fons d'aquesta adjudicació tan polèmica.


Si es revoca la concessió a Acciona, la companyia ha xifrat en 295,9 milions d'euros la quantitat que percebrà de la Generalitat, dels quals 281.200.000 és la part no amortitzada de la concessió, 4,4 milions la part no amortitzada de les inversions executades i 10,3 milions de despeses addicionals diversos.


Enllaç relacionat: Oleguer Pujol-ATLL: conexió a La Haya

Es ven l'ATLL?: BGT Pactual nomena a Persi Arida com a president executiu interí
Acciona quantifica en 296 milions com a mínim la compensació si el Govern anul·la l'adjudicació d'ATLL

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1