divendres, 22 de gener de 2016 08:28

Tendències tecnològiques que definiran el 2016

|

En un món conduït per algoritmes i màquines intel·ligents, on cal desenvolupar una relació amistosa entre les màquines i els éssers humans, GartnerInc, ha llançat un estudi amb prediccions sobre com avançarà la tecnologia a partir de 2016 i els canvis radicals que hem d'esperar a el món digital.


Segons apunten, aquests canvis vénen aviat, i per tant qualsevol persona interessada en invertir en IT o que estigui involucrada en aquest segment del mercat ha d'estar preparada.


L'Internet de les Coses arribarà nivells superiors


Gartner prediu que per al 2016 la despesa en IOT Internet of Things o Internet de les coses en espanyol, serà de 2.5 $ milions per minut, i aquesta xifra empal·lideix en comparació amb la predicció corresponent per 2021, on s'estima que per hora al voltant d'un milió de dispositius IOT seran comprats i instal·lats.


L'avanç a l'Internet de les Coses, permetrà que les persones estiguin més connectades i puguin relacionar-se i interactuar amb productes, marques i altres individus.


Mentre que hi ha una tendència a associar l'Internet de les Coses amb dispositius intel·ligents, el 2016 podrem veure com de lluny va aquesta directriu tecnològica. La clau ja no està en fer les coses intel·ligents, sinó astutament intel·ligents.


Al ConsumerElectronic Show (CES) de 2016 realitzat a Las Vegas es van presentar algunes innovacions que donen suport clarament aquesta premissa, per exemple, Whirpool presentar una suite de cuina completament intel·ligent: cuina, nevera, forn i rentaplats tots treballant interconnectats amb Watson d'IBM. Samsung, Electrolux, i LG van presentar refrigeradors i cuines intel·ligents als quals es podrà accedir remotament i que estaran equipats amb càmeres internes i externes que podran, a disposició dels usuaris, monitoritzar quins aliments estan per acabar-se, permetent restablir el subministrament inventari simplement amb alguns clics , o verificar que el menjar que s'està preparant coincideixi amb el que la recepta indica.


Amb els avenços de l'Internet de les Coses dels dispositius no solament respondran al que l'usuari necessita, sinó que s'anticiparan a les seves necessitats.


Amb tota aquesta interconnectivitat la tendència ja no és parlar de dispositius intel·ligents sinó de serveis intel·ligents.

El creixement de la intel·ligència artificial i el fet que fabricants i consumidors estan començant a abraçar els avantatges d'aquestes tecnologies està conduint a escenaris arriscats que poden començar a presentar-se al llarg d'aquest any. El futur pertanyerà a les companyies que siguin capaços de desenvolupar solucions de programari que siguin més autònoms, intel·ligents i efectius.


La seguretat serà un tema clau:


Com les capacitats digitals estaran incloses en més i més sistemes, la probabilitat de delictes, incloent lladres de programari creix. Ara serà possible hackejar qualsevol sistema dins d'una companyia, i no estem parlant únicament dels Data Center que contenen informació valuosa, sinó de sistemes de ventilació, aires condicionats, sistemes d'alarma i molts otrosque podran ser subjecte d'atac dins les companyies. Això obre el camp a una altra tendència en IT que marcarà pauta aquest any, la seguretat. Tots els usuaris de qualsevol sistema necessiten que el mateix estigui blindat davant de qualsevol atac, per tant, el desenvolupament de tecnologies intel·ligents haurà de contemplar, sens dubte, la seguretat de cada un dels dispositius i sistemes que s'inventin. La diferència a l'hora de consumir una o altra tecnologia radicarà en la garantia que el mateix tingui davant de possibles atacs cibernètics.


L'era de la informació:


D'altra banda, estem entrant en l'era cognitiva. Les millores en sistemes d'aprenentatge, la integració de la informació i el desenvolupament d'aplicacions d'anàlisi predictius per a tot tipus de negocis estan inspirant noves classes de solucions. El desenvolupament d'aquest tipus de solucions permetrà als negocis no només fer les coses de forma més eficient, sinó que també incrementarà la satisfacció del client ja que permetrà que els negocis s'anteposin a les seves necessitats.


Si es fa una anàlisi profunda de la fi darrere de l'Internet de les Coses, es pot notar que hi ha un gran interès per la data. Per exemple: els refrigeradors intel·ligents enviaran informació constant que generaran bases de dades que són invaluables.


En resum, 2016 promet ser un any d'evolució pel que fa al que avui és conegut com a tecnologia, tres paraules definiran el negoci del IT enguany: Intel·ligència, Seguretat i Informació.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1