divendres, 22 de gener de 2016 08:28

2015 ha estat l'any més calorós de la història

|

Calor


L'any 2015 ha estat el més calorós a nivell mundial. Segons agències governamentals, es van assolir unes temperatures tan altes que han suposat un registre històric a nivell mundial.


Les dades de l'agència espacial NASA i de l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA, per les sigles en anglès) van mostrar que el 2015 la temperatura mitjana a la superfície terrestre i aquàtica del planeta va estar 1,62 graus Fahrenheit (0,90 graus centígrads) per sobre de la mitjana del segle XX.


La dada supera el rècord anterior, establert el 2014, per 0,29 graus Farenheit (0,16 graus centígrads).


Així, en algunes regions d'Amèrica Llatina es van observar temperatures mai abans aconseguides, sobre tota en la regió compresa entre l'Amèrica Central i la meitat nord de la zona sud.


Per contra, en la part més sud del continent es van registrar temperatures més fredes respecte a la mitjana de la regió.


El fort increment en 2015 va ser impulsat en part pel fenomen climàtic 'El Niño', que provoca un escalfament de la superfície de l'oceà Pacífic. Encara que, segons els científics, van ser les activitats humanes -especialment la crema de combustibles fòssils el principal factor que va propiciar l'increment.


Precisament, 'El Niño' va ser un de les condicions fonamentals perquè, entre setembre i novembre, en gran part del Brasil així com el sud d'Argentina, es detectés un clima més sec del que és habitual.


Aquestes preocupants dades reforcen les pressions per retallar encara més les emissions de gasos d'efecte hivernacle que, segons científics, és necessari per aturar l'escalfament que està pertorbant el clima global.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1