divendres, 22 de gener de 2016 08:44

El Barcelona remunta un trepidant 'clàssic' per empatar amb el Reial Madrid al 'Top 16'

|

Barça - Real Madrid

Una cistella sobre la botzina de Justin Doellman va sentenciar (86-87) aquest dijous un vibrant 'clàssic' en Barclaycard Center per donar respir al FC Barcelona al 'Top 16' de l'Eurolliga després de quatre jornades, on iguala (2-2) en el dur Grup F a un Reial Madrid que va ratllar la perfecció en el primer temps, però que va patir una espectacular reacció culer amb final d'infart.

Els de Xavi Pascual van recuperar el gust de la victòria en Eurolliga i en la millor pista possible, ajusticiant a un Reial Madrid que amb el retorn de Sergio Llull i la màgia de Sergio Rodríguez va acariciar la revenja del 'clàssic' de Lliga de fa un mes. Després d'una primera part en què el quadre blanc gairebé va doblar el seu rival en el marcador i sí ho va fer en sensacions, el Barça va fonamentar una remuntada que no es va consagrar fins a l'última acció.

Va triar un mal dia el Barça per mostrar la seva pitjor cara, almenys en la primera meitat. Un miratge va ser el parcial de 0-8 d'inici en els visitants i un festival de bàsquet va ser el Madrid un cop va entrar en calor als cinc minuts de 'clàssic'. Els de Pascual van abusar del 'pilotes a Doellman' i, quan va fer Cal reaccionar, els culer no van trobar a qui aferrar-se.

El conjunt català no va aconseguir treure el curtcircuit en tot el primer acte i va sucumbir a la velocitat i criteri de Sergio Rodríguez, assistit per un retorn fulgurant de Sergio Llull. El Reial Madrid va tornar el parcial en contra i va començar a manejar un avantatge en el marcador vergonyós per a un rival al qual se li pressuposava un millor moment anímic. Ni el canvi d''cinc' va canviar la cara al Barcelona.

Amb 22-12 en el lluminós, Llull, dubte fins a l'últim moment per una lesió muscular, reapreció des que jugués per última vegada precisament davant el Barcelona. Gairebé un mes després però amb la mateixa energia i màgia, estrenant-se amb un triple sobre la botzina per tancar el primer quart (27-17). Amb el Palau destado i el Barça més enredat que mai, el Madrid va estar a punt d'acabar amb l'emoció del 'clàssic'.

Molt nerviós i amb l'encert sota mínims, el Barcelona va sobreviure amb els punts de Navarro, però el seu camí cap avall era ben diferent al d'un Madrid crescut, amb Nocioni anotant des de la cantonada i el 'Chacho' ballant sobre el parquet. La defensa culer no va aconseguir frenar l'encert exterior dels blancs davant la desesperació de Pascual i l'enrenou d'un pavelló rendit al canari (13 punts) ja Llull i els seus triples (40-27).

El Barça va respirar quan va deixar el Madrid i, malgrat l'envestida del campió d'Europa, va marxar al descans només onze baix gràcies a la reaparició anotadora de Doellman en l'última jugada (48-37). Pitjor notícia per als de Pascual va ser la lesió de Navarro en la jugada anterior, en caure a terra en una entrada a cistella i colpejar-genoll. El capità culer amb prou feines va estar un minut en pista a la represa i no va tornar a la pista.

Més problemes per a un Barça que almenys va aconseguir despertar les nines en el tercer quart. En va tenir prou amb la de Perperoglou, que va inaugurar el seu marcador personal amb 13 punts que van catapultar als de Pascual. El conjunt català va moure millor la pilota amb Ribas, va estrènyer més en defensa i es va ficar de ple en el partit. Ni l'efecte Llull va impedir que el Barcelona agafés les regnes del partit en el decisiu quart (67-69).

Amb la batalla servida i el Palau ben calent Pascual va aconseguir que el seu equip portés el partit al seu terreny. Organització i criteri per tallar les transicions ràpides en els locals i trobar les cistella fàcils que van brillar per la seva absència en el primer temps (71-75 ). Malgrat el cop, el Madrid ni de bon tros va lliurar la cullera. Entre el 'Chacho' i Carroll van tornar a trencar els esquemes visitants (76-77).

Xoc de trens amb tres minuts per davant. Triple de Doellman, triple de Sergio Rodríguez i cistella de Reyes. El Palau, deslligat (85-80). Cistella de Ayón, triple de Doellman (85-83). Un final d'infart que Ribas es va encarregar d'empatar amb dos tirs lliures i nou segons de desenllaç per davant. El comiat d'aquest parquet, a punt per ser canviat, que ja serà història després d'aquest 'clàssic' la va firmar Doellman suspès en l'aire .