dilluns, 25 de gener de 2016 23:42

Sánchez i Iglesias coincideixen en la necessitat de formar un Govern "de canvi"

|

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias


Els líders del PSOE i de PodemPedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament, han conversat per telèfon a última hora de la tarda d'aquest diumenge per primera vegada després de l'oferta llançada pel segon per formar un Govern "plural i progressista". La conversa ha estat cordial i tots dos s'han emplaçat a seguir els contactes en els pròxims dies, coincidint en la necessitat d'arribar a un acord per formar un Govern "de canvi progressista". 


En un comunicat conjunt fet públic després de la conversa d'uns 20 minuts, Iglesias ha insistit en la importància de "no dilatar més en el temps" la formació del pròxim Govern i el secretari general socialista li ha dit que, abans del repartiment de llocs en l'executiu, han d'arribar a un acord sobre les polítiques que impulsaran des d'aquesta hipotètica coalició.


La conversa s'ha dut a terme després que Pablo Iglesias publiqués un article de premsa aquest diumenge a la tarda defensant l'acord i, al seu torn, Pedro Sánchez publiqués a Twitter que no havia aconseguit "encara" parlar amb el líder de Podem.


Els dos líders han parlat després que Esglésies tornés la trucada realitzada per Sánchez, en la que ha estat la primera presa de contacte després de l'oferta llançada divendres per Podem quan el líder del PSOE era rebut en audiència pel Rei. En la conversa, Sánchez ha mostrat al seu interlocutor el seu "desgrat" per la forma en què va demanar una vicepresidència i diversos ministeris estratègics com a condició per signar un pacte.


Iglesias ha insistit que, "per sobre de tot", l'important és que hi hagi un "govern de progrés". Sánchez, per la seva banda, li ha dit que ell està disposat a parlar amb totes les forces polítiques que vulguin "un canvi progressista i reformista", encara que, en línia amb l'anterior, ha demanat que primer es parlin de polítiques i després de butaques.


APOSTA PER LA PLURINACIONALITAT


En el comunicat conjunt, Iglesias també aposta pel diàleg "amb les forces que no comparteixen el full de ruta del PP" i subratlla la importància de "no dilatar més en el temps" l'alternativa al Govern de Mariano Rajoy. A més, insisteix que l'Executiu presidit per Pedro Sánchez ha de comptar amb ministres de Podem i IU amb un pes proporcional als resultats del 20 de desembre.


La prioritat, segons Iglesias, és apostar per "polítiques econòmiques redistributives" i per la "plurinacionalitat", eludint fer menció explícita al referèndum que defensen des del seu partit com a resposta al procés independentista a Catalunya.


Sánchez ha mostrat la seva "indignació" per l'ús partidista que ha fet el Partit Popular de les institucions després de declinar l'encàrrec del Rei per presentar la candidatura de Mariano Rajoy al Ple d'investidura del Congrés dels Diputats. "Es pot fer un pas o al front o enrere, però mai al costat ", ha defensat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1