dimarts, 26 de gener de 2016 00:07

Metges de Catalunya recorda que encara persisteixen les retallades salarials

|

Retallades


El passat dimecres tots els grups del Parlament van aprovar que el Govern abonara, de forma gradual en tres anys, la paga extraordinària retallada l'any 2012 als treballadors del sector públic. Ara bé, per al sindicat Metges de Catalunya, aquesta resolució no comporta "suficients motius" per celebrar ja que, tal i com recorden, els facultatius continuen sent "l'últim reducte de marginació salarial i de retallades" i, en conseqüència "víctimes" de l'acarnissament de l'Administració catalana. 

 

En aquest sentit, Metges de Catalunya explica que, a diferència del funcionaris d'altres sectors, els metges tant de l'Institut Català de la Salut (ICS) com de la xarxa sanitària concertada, encara tenen el salari retallat "molt significativament". De fet, en el cas de l'ICS, les plantilles tenen rebaixat, des de 2012, un 50% del complement de productivitat variable per objectius, ha va passar de 5.573 euros -el import màxim que es podia assolir- a 2.786. 


A més, MC explica que la carrera professional ha passat de ser un dret individual a un dret supeditat al còmput col·lectiu, ja que obtindre una plaça de treball depèn de la disponibilitat de recursos econòmics, fet que perjudica als professionals més joves. 


Per tant, aquestes retallades salarias addicionals han suposat una "situació de discriminació", tal i com denuncia el sindicat mèdic. Una discriminació que situen en la diferència entre els facultatius i altres treballadors públics, tal i com asseguren li faran saber al nou conseller de Salut, Toni Comín, durant la primera reunió que mantinguin. 

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1