dissabte, 30 de gener de 2016 09:34

Ferrer diu adéu a Austràlia al xocar a quarts amb un sòlid Murray

|


David Ferrer

































El tenista espanyol David Ferrer va posar fi aquest dimecres a la seva participació a l'Open d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, després de topar amb un sòlid Andy Murray, que el va derrotar en un treballat partit decidit en quatre sets (6-3 , 6-7, 6-2, 6-3).

 

Va ser una dura 'batalla' entre dos jugadors reticents sempre a donar el seu braç a tòrcer i que van oferir un bon espectacle de tres hores i mitja als espectadors d'una Rod Laver Arena, que va haver de tancar-se per la pluja, circumstància que va ajudar més al britànic.


'Ferru' va tornar a xocar amb el 'mur' dels quarts en un Grand Slam i davant el qual sol aixecar l'actual número dos del món, que sembla haver pres la mesura al de Xàbia, al qual va derrotar per sisena vegada consecutiva , després d'un partit on va ser més regular i ferm amb el servei.


Ferrer no havia cedit ni un set en el seu camí a Melbourne Park i havia aconseguit 'blindar' el seu servei en els seus dos últims partits, però Murray va demostrar ser un dels millors restadors del circuit i va aconseguir ser una amenaça en aquest aspecte, aconseguint 6 trencaments i aprofitant de forma òptima les 13 boles de 'break' que es va procurar. L'espanyol també va tenir opcions (9), però només va treure partit a dos que tampoc van ser 'decisives'.


A més, el número vuit del món va cometre massa errors no forçats, 54, deu menys que el tennista escocès, encara que aquest sí va connectar molts guanyadors (49), sobretot amb la seva dreta, el que terme per decantar la balança del seu costat i la seva passi a la seva sisena semifinal en el primer 'gran' de la temporada.


Murray va trencar en la seva primera opció del partit i va saber aprofitar aquest avantatge per emportar-se el primer parcial, encara que el seu rival, després d'evitar un nou 'break' amb 5-3, no va donar cap facilitat i va gaudir d'un perillós 15-40 amb el segon favorit traient per recuperar les seves opcions. Però el de Dunblane les va salvar i va prendre la davantera.


'Ferru' no ha acusat el cop i es va aferrar a la pista de l'Rod Laver. Murray va començar a cometre més errors i el marcador se li va posar favorable a l'espanyol, que amb la seva primera trencament favorable, dominava 4-1 al marcador.


Però el número dos del món va saber refer-se per recuperar el desavantatge, empatar el partit i gaudir d'un perillós 15-40 amb 4-4 que no va encertar a aprofitar. Ferrer va tenir bola de set a la resta, però l'escocès també va sobreviure i finalment va tenir de ser el 'joc decisiu' la qual permetés a l'espanyol igualar el partit (7/5).


Aquest impuls no es va confirmar en el tercer parcial, on el britànic va desplegar el seu millor tennis, dominant de nou el partit. Un 'break' matiner li va donar avantatge i l'aturada per ensostrar la pista no el va afectar, tot i que el vuitè favorit va tenir dues pilotes de trencament en la represa del xoc.


A l'alacantí li tocava fer el que no havia fet en els seus enfrontaments amb el pupil d'Amelie Mauresmo: portar el partit als cinc sets, objectiu que haurà d'esperar a una altra ocasió. Murray va trencar de nou a les primeres de canvi, però el de Xàbia encara va tenir forces per reequilibrar la situació abans de cedir de nou el seu servei, concessió que el britànic ja no va perdonar.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1