dissabte, 30 de gener de 2016 09:32

Remember Grècia

|

No sé si el paisanatge s'haurà adonat que quan un representant elegit al parlament s'entrevista amb el rei -no triat per ningú-, per negociar el nou govern, ho fa amb el Cap de l'Exèrcit (el rei) i sota la vigilància d'un oficial de l'exèrcit -el que obre i tanca la porta del despatx reial, i queda de guàrdia en el seu porta-.


L'Exèrcit a través del seu cap màxim i un oficial vigilen les negociacions dels diferents representants del poble a l'hora de formar govern ... Aquest és el símbol màxim del règim del 78, una democràcia vigilada i permesa per institucions heretades del franquisme, que ningú va votar, la Monarquia i l'Exèrcit.


Aquest és el veritable "partit" de la burgesia espanyola, per això, el cap de la CEOE està "tranquil", sap que qualsevol de les diferents opcions admeten de bon grau aquesta "vigilància", a la qual només critiquen amb ironia (" ciutadà "Felipe), i se situen sota l'atenta mirada de la UE i la Troica.


Resulta paradoxal que sigui una revista d'humor, El Jueves, l'única que ens diu clarament quins són els límits de totes les opcions: "nosaltres si sabem qui governarà: la Troica".


I en tots debats sobre el futur govern, cap ens ha dit que va a fer amb aquestes tres institucions que "ens vigilen": la monarquia, l'exèrcit i la Unió Europea; que per l'experiència que tenim, no és precisament per afavorir polítiques de "canvi".


Que les "eines" del canvi ens diguin que van a fer quan les institucions que "vigilen", impedeixin l'aplicació de la menor mesura progressiva: remember Grècia!

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1