dilluns, 1 de febrer de 2016 05:31

Truman, favorita dels Premis Goya, que se celebren el 6 de febrer

|



'Truman',   dirigida per Cesc Gay, és la favorita dels Premis Goya, que se celebren el 6 de febrer. La pel·lícula està nominada a guardons com els de Millor direcció i Millor pel·lícula, així com a Millor actor protagonista i Millor actor de repartiment.


"Puges a l'escenari amb aquells amb qui t'entens sense mirar-te", ha assenyalat en declaracions a Europa Press Cesc Gay, en referència a sengles guardons als quals estan nominats Ricardo Darín i Javier Cámara.


Gay va a aquesta cerimònia per tercera vegada com a nominat: aspirar al Goya a Millor direcció novell i Millor guió adaptat per 'Krámpack' (2001) i al guardó a Millor direcció i Millor guió original per 'A la ciutat' (2004). " Està bé que em tornin a convidar", ha assenyalat.


La seva alegria no es limita a les candidatures en els premis més importants, sinó que, segons ha assenyalat, no hagués estat "tan satisfet" si Darín o Cambra no haguessin estat nominats. El cineasta ja va treballar amb ells prèviament a 'Una pistola en cada mà' i, en el cas de Cambra, també a 'Ficció'.


En la seva opinió, "amb els directors i actors passa com amb els músics". "Un puja a l'escenari amb aquells que gairebé et entens fins sense mirar-te", ha dit el cineasta, que ha afirmat que quan repeteix amb un actor perquè creu que el paper "li va bé" juga "amb avantatge".


En aquest sentit, ha assenyalat que la seva "relació prèvia" ha beneficiat 'Truman', una història en què dos amics, al costat del fidel gos d'un d'ells, compartiran al llarg de quatre intensos dies moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que viu un dels dos amics.


Gay no pot explicar el "estrany motiu" pel qual històries com aquesta connecten amb l'espectador, però creu que influeix el fet d'haver combinat un tema com és "la malaltia o la mort", cosa que "afecta a tots", tot i que "amb un equilibri dramàtic i humorístic que ha facilitat que la gent la gaudeixi".


El cineasta ha admès que li queda "poc" per explorar sobre les relacions masculines i ha confessat que fins i tot se sent "cansat", pel que vol tornar a aprofundir en la figura de la dona, com ja va fer a la cinta 'En la ciutat '.


Els seus següents passos se centren en el seu debut teatral com a autor i director, 'Els veïns de dalt', que es va estrenar fa un any a Barcelona. "Si alguna cosa m'ha agradat del teatre és que no ha estat res planificat, ha anat sortint i és quan més ho gaudeixes", ha indicat el director, que no sap si tornarà a escriure un altre text.


Preguntat per la seva voluntat de introduir-se al terreny de les sèries de televisió, igual que han fet altres companys de professió, com és el cas d'Alberto Rodríguez, i en referència a les paraules d'Emilio Gutiérrez Aragó en el seu discurs d'ingrés a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), Gay ha indicat que està desenvolupant una sèrie per a la petita pantalla, tot i que encara no hi ha data.



'Nadie quiere la noche' de Coixet aspira a nou premis Goya i 'Truman' a sis

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1