dilluns, 1 de febrer de 2016 05:27

Liderat en solitari per al Barça

|

FC BARCELONA

El FC Barcelona va derrotar l'Atlètic de Madrid (2-1) en el duel pel liderat de la Lliga BBVA disputat al Camp Nou. Els matalassers es van avançar al marcador amb un gol de Koke però els blaugranes van remuntar el partit amb dianes de Leo Messi i Luis Suárez. Els homes de Luis Enrique tenen un avantatge de tres punts sobre l'equip de Diego Simeone a falta de disputar el partit ajornat contra l'Sporting.

La trobada va començar amb un Atlètic de Madrid pressionant molt amunt la sortida de pilota del quadre blaugrana. Una cosa que no va trigar a donar els seus fruits, ja que als dos minuts de joc, Saül, amb un xut des de mitja distància que obligava a l'estirada de Claudio Bravo perquè la pilota no entrés a la porteria.

Lluny de ser només un avís, els matalassers van passar a controlar els primers minuts del matx, davant un FC Barcelona que no trobava el rumb de la trobada. A la segona que van tenir, Koke tenia més sort i marcava el primer gol del partit (min.10); una passada sobre la línia de fons de Saúl amb la seva cama dreta, era aprofitat pel '6' de l'Atlètic de Madrid, que sol, en el punt de penal rematava amb l'interior del seu peu dret a plaer.

Va haver de passar mitja hora perquè el conjunt blaugrana creés la primera ocasió de perill sobre la porteria de Jan Oblak. Amb una possessió llarga i pausada, l'uruguaià Luis Suárez acabava la jugada i posava en dificultats la defensa, amb un xut que va aturar el porter bosnià. Va ser un minut després, quan Leo Messi, que no havia aparegut fins llavors, aprofitava la passada de Jordi Alba a l'interior de l'àrea i davant d'un bosc de cames, posava la pilota a l'interior de la xarxa per empatar el partit.

A poc a poc es van anar igualant les forces, amb un Atlètic que es veia obligat a replegar amb el pas dels minuts gràcies al joc d'un FC Barcelona que s'entonava per moments encara que sense la brillantor d'altres trobades.

Va arribar poc, però va fer mal cada vegada que va poder l'equip català. Set minuts després, una pilota en profunditat a què pugnaven Luis Suárez i José María Giménez va ser aprofitat pel primer, i amb un xut ras que passava per sota de les cames de Oblak avançava al seu equip.

La primera part va acabar de la pitjor manera possible per al 'Cholo' Simeone, que no només tenia el marcador en contra, sinó que es quedava amb un jugador menys després de l'expulsió de Filipe Luis. El jugador brasiler va fer una entrada, tan innecessària com dura, amb la planxa per davant a Leo Messi a la línia divisòria i el tècnic atlètic es veia obligat a recompondre el seu entramat defensiu per a la segona meitat. El tècnic blanc-va optar per donar sortida a Jesús Gámez al lateral esquerre i el perjudicat, en aquest cas, va ser Gabi que es va quedar a la banqueta.

Els primers minuts de la segona meitat, no van semblar notar la inferioritat dels jugadors blanc i vermells. Amb un Yannick Carrasco superb en velocitat i un paper fonamental de Saül i August a la medullar, sostenien a un Atlètic de Madrid que fins i tot va tenir diverses ocasions per aconseguir la igualada.

La més clara, sobrepassat el minut 55, quan una cavalcada de Carrasco a banda canviada, acabava en un centre que Griezmann aprofitava sol a l'àrea petita, i que només Bravo, gairebé sense voler, buidava amb els peus quan iniciava la seva estirada.

L'Atlètic de Madrid estava sent superior al seu rival, dominant la possessió de la pilota i les sensacions de la trobada. Però en aquest moment es complicava encara més el partit, quan l'uruguaià Diego Godín veia la segona groga en una jugada sense aparent perill, i deixava el seu equip amb nou jugadors, a falta de gairebé 25 minuts.

Ni amb aquestes queia sobre la lona l'equip matalasser, que continuava buscant l'empat, sabedor de les seves limitades opcions. Tot i que la mala sort continuava amb una nova ganxo directe en forma de lesió i August s'havia de retirar amb ostensibles mostres de dolor al genoll esquerre.

El turc Arda Turan va poder gaudir d'una mica més de 20 minuts i fins i tot va poder ajusticiar al seu exequip, quan als pocs minuts entrar al terreny de joc agafava una bona passada interior a l'àrea i el seu xut creuat marxava a pocs centímetres de la porteria de Oblak.

Molt poc va oferir el FC Barcelona, que es va mostrar molt passiu tot i la superioritat durant tota la segona meitat. I va poder pagar-ho car ja en el temps de descompte, quan una falta lateral a la qual va pujar a rematar fins i tot Oblak va poder acabar en alguna cosa perillós per als de Luis Enrique.

ALINEACIONS

FC BARCELONA: Bravo; Alves (Sergi Robeto, min.82), Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitic (Turan, min.65), Iniesta; Messi, Suárez y Neymar.

ATLÈTIC DE MADRID: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Saúl, Augusto (Thomas, min.75), Gabi (Gámez, min.46), Carrasco; Koke y Griezmann (Savic, min.66).