Barcelona

Colau emplaça ERC, PSC i CUP a formar un «govern d'esquerres» a Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona proposa un nou pla de barris per "empoderar els veïns", que invertirà 150 milions d'euros en el que queda de legislatura en aquells més desafavorits

En l'acte "L'alcaldessa respon", al Col·legi de Periodistes, demana també posar focus en el corredor del Besòs

Ada Colau demana al PSOE que «rectifiqui» i pacti amb «les forces del canvi»

, Barcelona | 13/01/2016 a les 21:02h
Especial: Barcelona
Arxivat a: Societat, pla de barris, BComú, ERC, PSC, CUP, Barcelona, Ada Colau, Ajuntament de Barcelona, Besòs, Barcelona en Comú
Ada Colau, amb Neus Bonet, al Col·legi de Periodistes | Aj. Barcelona
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol encarrilar la seva gestió aquesta legislatura consolidant i donant solidesa al seu equip de govern, i conscient que Barcelona en Comú té una majoria molt minsa, fa una crida a les forces d'esquerra a arribar a acords estables de govern.

"Vull un acord de govern d'esquerres per a la ciutat de Barcelona", ha afirmat l'alcaldessa, una petició directa als grups municipals d'ERC, PSC i CUP, "pensant en l'interès dels veïns i les veïnes", raó per la qual ha anunciat la intenció "d'interpel·lar" els representants d'aquests partits per "buscar els punts en comú que puguin fer possible aquest acord de govern".

Ada Colau ha fet aquestes declaracions com a colofó de la seva participació en l'acte "L'alcaldessa respon", que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Col·legi de Periodistes de Catalunya, i que ha servit per donar a conèixer alguns eixos del seu pla de govern, com la posada en pràctica d'un nou pla de barris, però també per exposar els projectes de Barcelona en Comú a mig i llarg termini, com ara impulsar una reindustrialització sostenible de la ciutat i posar el focus en els barris de l'eix del Besòs, amb un punt de vista metropolità que impliqui diversos municipis.

Inversió de 150 milions d'euros al nou pla de barris

La lluita contra les desigualtats és un dels objectius de la política d'Ada Colau des de la seva arribada a l'alcaldia. En aquest sentit, Colau ha reiterat les diferències en indicadors com la renda o l'esperança de vida entre els barris de Barcelona tot recordant aspectes com que "la renda a Pedralbes és 7,5 vegades la de Trinitat Nova" o que "hi ha sis anys de diferència d'esperança de vida entre Pedralbes i el Raval".

És per això que Colau ha defensat la implementació d'un nou pla de barris, que invertirà 150 milions d'euros en el que queda de legislatura en aquells quinze barris més desafavorits, concretament els de l'eix del Besòs, Nou Barris, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc. L'alcaldessa ha defensat la necessitat de potenciar el barri "com a espai de vida, convivència i identificació col·lectiva", i per això confia que l'estratègia de barris servirà per potenciar "l'activitat econòmica i les xarxes socials", sempre des de la perspectiva de "l'empoderament dels veïns".

El pla, que comptarà amb l'assessorament d'Oriol Nel·lo, amb prou experiència en processos de metropolització, preveu desenvolupar accions "integrals i transversals", per a les quals Colau compta amb la col·laboració d'entitats veïnals i els grups municipals.

Estratègia del Besòs

Així mateix, Colau ha demanat girar la vista cap al riu Besòs, però no només quant als barris barcelonins sinó amb una mirada més metropolitana, ja que el corredor del Besòs -amb municipis com Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Montcada i Reixac-. En aquest sentit, l'alcaldessa s'ha referit a aquest territori com al "ciutat oblidada" i el "corredor de la vergonya", ja que és aquí on resideix el deu per cent de la població catalana, "i on les desigualtats són més palpables".

"El Besòs ha de deixar de ser un límit per ser un eix cívic", ha indicat, per apuntar exemples de la revitalització de la zona en els propers anys com els projectes de l'estació intermodal de la Sagrera i el campus de l'UPC de Sant Adrià, a més de la recuperació de la llera del riu Besòs com a parc urbà o la conversió en equipament de les tres xemeneies del Besòs.

Colau també ha parlat de la necessitat de reindustrialitzar la ciutat, per "evitar el monocultiu", per bé que el sector serveis representa el 85 de la generació de la riquesa i el turisme "és el principal actiu", l'alcaldessa ha defensat una estratègia a llarg termini de reindustrialització sostenible, amb un 2model industrial de futur que aposti per residu zero".

Reunió amb Puigdemont, "abans de final de mes"

Pel que fa a la recent investidura del nou president de la Generalitat, Colau ha expressat la seva intenció de reunir-se amb el president Puigdemont "abans de final de mes", tot mostrant-se confiada que el Govern de la Generalitat "es posi a treballar com més aviat millor". Finalment, l'alcaldessa ha reivindicat el dret d'En comú Podem de formar grup propi al congrés dels Diputats.

També us pot interessar

Vídeo sobre les estacions fantasma de Barcelona | BTV
01/01/1970
L'incendi que ha provocat el caos de Rodalies s'ha originat a l'antiga estació de Bifurcació-Vilanova, que mai va entrar en servei | S'havia de poder fer transbord a Marina de la línia 1 de metro | Banc i Gaudí, els millors exemples al metro
Leonardo DiCaprio és Hugh Glass, «El renacido», en la darrera pel·lícula de González Iñárritu
Esteve Plantada | 2 comentaris
01/01/1970
El nou film d'Alejandro González Iñárritu és el gran favorit de la propera gala dels Oscar amb 12 nominacions | Leonardo DiCaprio interpreta l'explorador Hugh Glass en aquesta impactant història inspirada en fets reals
Marcela Topor, al Palau de la Generalitat | Adrià Costa
Ana Maria Ioanas | 24 comentaris
01/01/1970
La periodista, filòloga i actriu Marcela Topor ha estat notícia per ser “la dona de Carles Puigdemont” i ha rebut una cobertura mediàtica amb prejudicis i estereotips sexistes i xenòfobs

COMENTARIS

pregunta
preguntador, 13/01/2016 a les 21:39
Interessant
+52
-0
ehem ehem...el PSOE és d'esquerres? La Chacón és d'esquerres? Amb l'exministra espanyola d'habitatge vols governar benvolguda Ada?
Sempre igual, un govern d'esquerres!
Manel Roure, 13/01/2016 a les 22:01
Interessant
+68
-1
A mi un govern d'esquerres no em diu res, no és cap objectiu, com si em diu un de rossos o un de morenos. Jo en vull un que funcioni, a mi que em digui què vol fer i com ho vol fer. Sobre tot que faci alguna cosa a més de col·locar amics i cobrar.
Ja
Anònim, 13/01/2016 a les 22:39
Interessant
+53
-1
El que vol es no menjar-se els marrons tota sola, ara ja està veient les orelles al llop.
Un govern d'esquerdes?
Anònim, 13/01/2016 a les 22:52
Interessant
+54
-1
Aquesta dona s'ha adonat que no és el mateix governar una ciutat que fer putxinel·lis en una ONG tipus DESC (pagada amb diner públic per cert) i vol compartir les cagades que ja està fent i totes les que vindran. Què hem fet els pobres barcelonins per merèixer això?
Colau això no cola
Anònim, 13/01/2016 a les 23:19
+48
-0
Aquesta tia ens vol prendre per ximples perquè diu que vol generar un nou model de ciutat amb els que han governat 28 anys la ciutat (PSOE) dels darrers 32.
JA EN HI HA PROU!!
Anònim, 13/01/2016 a les 23:22
+46
-1
Jo vull que votis per Catalunya i deixis d'aprofitar-te del "cuento".
Que lianta que és la senyora Colau
Antiga i barbuda, 13/01/2016 a les 23:56
+40
-1
Res més d'esquerres que la tranversalitat que ens durà a ser la capital d'un país lliure. Ser lliure, això sí que és d'esquerres.
Detector de demagogs
Anònim, 14/01/2016 a les 05:11
+30
-0
El tinc al costat del cap i fa soroll quan en detecta un, sigui de dretes o d'esquerres, i fa molt de temps que la Sra. Colau fa que es dispari a tot volum !! Espero que ERC no caigui en la trampa d'entrar en un govern amb aquesta gent, que han fet de la pancarta i l'oportunisme bandera del que ells anomenen esquerra, com si dir-se d'esquerres fos un sant grial que imprimeix santedat immediata.
Apart de denostar els convergents (als quals no tinc gaire simpatia, tampoc) per no fer ella res gaire millor, donar la vara amb el tema dels habitatges socials, per no fer res (200 nous habitatges, com a gran publicitat, quan els d'ICV en varen repartir 2000), deixar enquistat Can Vies, espantar convencions i congressos en nom de no se quina solidaritat interclassista i posar pals a la roda des de la capital al procés d'alliberament de Catalunya (i col·locar de passada amics, saludats i coneguts), algú em pot dir què ha fet de tan bo aquesta senyora per poder ser considerada un referent de l'esquerra ?
Fart
Kimet, 14/01/2016 a les 07:40
+13
-0
Tip d'aquesta grimpaira demagoga, adhereix- te a l'AMI i parla clar, ja no n'entenen ni els que et van votar.
BCN?
fran-bcn, 14/01/2016 a les 10:01
+10
-0
Pel que veig escolto i llegeixo, sembla que volen convertir BCN en una ciutat per jubilats i aturats ja que volen posar la ciutat bonica per passejar, anar en bici i allunyar els cotxes..Sembla que tothom a BCN te temps per fer tot això, passejar prendre el solet etc...I els que treballen i es mouen per la ciutat i no necessàriament en transport public ni bici ni a peu??...
I això de destinar recursos pels mes desafavorits es demagògia pura perquè quan s'acaba la subvenció, el problema persisteix en el temps...
Ai mare!
Amusic, 14/01/2016 a les 10:17
+9
-3
Ep, que aquesta Sra és alcaldessa amb els vots ( a la primera) d'ERC, PSC i un de la CUP. Tal com diu un escrit que em precedeix l'alcaldessa Colau, "treballava" a l'Observatori DESC, fundació subvencionada en bona part per l'Ajuntament de Barcelona. Sí, ella cobrava el seu sou de la màfia convergent de l'Ajuntament.
De veres, aquesta mena de gent que no fa res si no hi ha foto pública no em mereixen cap confiança.
Afegitó. ERC i CUP, ara us demana que entreu al govern, ai, ai, a veure què fareu.
Tripartit a la vista!!!!!!
Anònim, 14/01/2016 a les 10:24
+12
-0
A veure si ERC entrara a format part del Tripartit "sacrificant-se".
Per altra banda quina diferencia hi en entre PSOE+ERC+IUcV i PSOE+ERC+REls hereus de IUCV???
Això és un nou model?????
Mai més esquerres
Anònim, 14/01/2016 a les 11:17
+12
-0
Jo no li deixaria passar ni una, per demagoga, però és clar, la Colau exigeix i ERC hi cau de quatre potes...
La S'Acolao
Anònim, 14/01/2016 a les 11:20
+11
-0
Sino hi ha AMI no hi ha pacte amb ERC. Només faltaria!!!!! Ens prend per tontos la Colau??

I això de dònar diners als Barris més pobres, és una tonteria. A les Corts, per exemple, no tots nadem en l'abundància, molts comerços han tancat, molta gent està a l'atur...i no tenim els serveis municipals, ni de bon trós, que tenen a nou Barris.

Això no va de barris , Això va de persones. Això va de ciutadans. Poseu els diners en projectes necesaris i amb cara i ulls i no en barris concrets.


Un govern d'esquerres però no compromès amb la independència?
pebreverd, 14/01/2016 a les 12:13
+8
-0
Tant ERC com la CUP han posat constantment en dubte l'independentisme de Mas i de Convergència, no veig ara gaires indepes d'aquells que s'auto-anomenen "els de tota la vida" que ara critiquin la indiferència de la Colau.
Penseu que ara teniu la responsabilitat d'eixamplar les bases!!!! ja us heu carregat el que per vosaltres era el principal problema…. ja tinc les crispetes a punt per veure l'espectacle!!! de moment del Rabell us va classificar de "somiatruites"….
Col-labora !!!!!
kar-allot, 14/01/2016 a les 12:59
+10
-0
Primer a la llibertat del teu
poble....i després en parlarem
no avans.
?
vall, 14/01/2016 a les 13:01
+8
-0
que te a veure l'esquerra amb el PSC ?
Sempre fent amigues
Lluis l'espluguenc, 14/01/2016 a les 13:39
+9
-0
Algú li hauria d'informar que ara hi ha govern a Catalunya i resulta, casualitat de la vida, que la consellera responsable d'Administracions Públiques sembla que és de CDC, pensa l'alcaldessa que encara es viable la confluència que gestava amb Podemos i ERC, deixant de banda CDC?. Em sembla alcaldessa que us equivoqueu, aneu en compte no us facin una moció de censura aquells que ara si governen Catalunya, son més forts i molta més gent que vos.
Hem guanyat, DUI en breu.
Jordi Martinezz, 14/01/2016 a les 15:20
+6
-0
Primer que de sumin a l'independentisme i trenqui amb Podemos. Llavors es pot pactar.
Pactar amb el PSOE corrupte?
Jordi Martinezz, 14/01/2016 a les 15:22
+6
-0
Però si el PSOE és d'extrema dreta! Convergència és molt més d'esquerres que no pas el PSC.

No entenc com Podemos pot pactar amb els terroristes del GAL en canvi renegaven del bon jan de l'Artur Mas.

El PSOE té 1000 vegades més corrupció que convergència.
Prou
Pere Dom, 14/01/2016 a les 15:24
+7
-0
Els que vam votar la Colau ens vam equivocar. Crèiem que tindríem algú d'esquerres que treballés per Barcelona i la millora social de Cataunya. Ens trobem amb algú que només pensa pactar amb els corrruptes socialistes i que sempre troba una excusa per mantenir les retallades del PP. Malament.

Feu-la fora.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.