dimarts, 16 de febrer de 2016 10:54

SATSE continua lluitant contra la prescripció infermera davant el Suprem

|






























El Sindicat d'Infermeria SATSE ha presentat un recurs de súplica amb l'objectiu de respondre a la interlocutòria del Tribunal Suprem (TS), el qual denega la suspensió cautelar de l'article que regula la prescripció infermera.


Aquesta és sol·licitada tant ells com el Consell General d'Infermeria, que aporten nous arguments que demostren el "greu deteriorament de l'activitat assistencial" que comporta la seva entrada en vigor en els centres sanitaris.


El passat 5 de febrer aquest tribunal va desestimar la suspensió cautelar dit article --que estableix que el professional prescriptor (el metge) ha d'haver determinat prèviament el diagnòstic perquè aquests professionals puguin utilitzar, indicar o autoritzar la dispensació de qualsevol medicament subjecte a prescripció mèdica - al·legant que "no és argument vàlid al·legar com a dany derivat de la vigència del precepte impugnat les conseqüències que porta en el funcionament dels serveis assistencials".


En el recurs de súplica, Satse aporta "més arguments i exemples per rebatre les objeccions plantejades pel magistrat ponent de la interlocutòria denegatòria".


En tot cas, recorda que el Tribunal encara ha d'entrar en el fons de l'assumpte, un cop el Sindicat presenti el recurs pròpiament dit, per finalment dictar una sentència definitiva sobre el Reial decret.


Entre altres consideracions, Satse "no entén que el magistrat no vegi el greu perjudici que la seva aplicació té en l'atenció sanitària als ciutadans", fet pel qual nou comunitats autònomes ja han anunciat la seva intenció de recórrer també la norma que va entrar en vigor el passat 24 de desembre.


"Fins a l'entrada en vigor del RD, els infermers desenvolupaven amb certa autonomia la seva actuació en matèria de medicaments subjectes a prescripció mèdica, actuació aquesta buscada, acceptada i aplaudida donada l'agilitat, seguretat i confiança que ha conferit al funcionament de l'assistència sanitària a nostre país. Una cosa amb el que va acabar el Reial Decret", han denunciat.


Entre d'altres "efectes perniciosos" per al sistema sanitari, el sindicat destaca que molts serveis i unitats perdran l'agilitat en l'assistència sanitària que dispensen i s'hauran d'implantar "de manera immediata i urgent" nous sistemes de treball amb els equips multidisciplinaris existents.


A més, recorden que el professional d'Infermeria podrà ser denunciat per actuar fora del seu àmbit competencial, "amb les greus conseqüències que això pot tenir al poder incórrer en un possible intrusisme professional".



El Govern recorre la prescripció infermera davant el Suprem
SATSE cobrirà els problemes judicials dels infermers per la prescripció infermera
Unes 50 entitats exigeixen una regulació pròpia de la prescripció infermera

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1