Govern

​Munté, sobre el referèndum: «De cap de les maneres podem ser optimistes»

La portaveu de Govern assenyala que continuen veient amb "escepticisme" les posicions tant dels socialistes com de Podem

També resten "a l'expectativa" pel que fa a la possibilitat de recuperar les propostes que Artur Mas va fer a Mariano Rajoy

Podem: «Si en un referèndum surt 'sí', Catalunya podria iniciar la desconnexió»

, Palau de la Generalitat | 16/02/2016 a les 14:25h
Arxivat a: Política, Neus Munté, PSOE, Pedro Sánchez, Podem, Govern
La portaveu Neus Munté, després de reunir-se amb el consell executiu | Pere Gendrau
El Govern de la Generalitat continua mirant-se amb una actitud escèptica la possibilitat que el futur executiu espanyol doni resposta a la demanda de referèndum que Catalunya ha formulat des de fa anys. Així ho ha assenyalat la seva portaveu, Neus Munté, quan se li ha preguntat sobre la defensa que en fa el líder de Podem, Pablo Iglesias, enmig de les negociacions que manté amb el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a la investidura. 

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, Neus Munté ha destacat que les forces sobiranistes han defensat l'exercici del dret de decidir "a peu i a cavall". I ha afegit, en aquesta línia, que la convocatòria d'un referèndum continua sent "una reivindicació" malgrat la "negativa rotunda" que han obtingut tant per part del govern del PP com dels dirigents del PSOE. 

"De cap de les maneres podem ser optimistes, més enllà de l'escepticisme amb què ens mirem aquests plantejaments", ha resumit Munté referint-se a la possibilitat que el futur govern espanyol donés resposta a la demanda catalana. D'aquesta manera, es referia a les posicions tant dels socialistes com de Podem. I és que, sobre aquesta segona formació, la portaveu ha destacat que la defensa del referèndum "ha estat una mica com el Guadiana" perquè, segons ha afirmat, "ha anat apareixent i desapareixent". 

Les mesures de Mas a Rajoy

El que també se li ha preguntat a Munté durant la roda de premsa és la posició del Govern respecte la intenció que tindria Pedro Sánchez de recuperar les demandes que l'expresident Artur Mas havia formulat al president espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Segons La Vanguardia, el candidat del PSOE voldria recuperar els 23 punts que Mas va plantejar a Rajoy l'estiu del 2014 per reprendre la negociació i el diàleg entre ambdós governs. 

Neus Munté també ha mostrat el seu escepticisme sobre aquesta qüestió quan ha destacat que "ara és algú que no es president qui recupera aquestes propostes". No obstant això, ha admès que aquestes mesures tindrien un "impacte sobre el dia a dia de les persones". Per tant, segons ha afegit, estarien "disposar a escoltar" malgrat que la proposta no els genera "cap credibilitat". 

També us pot interessar

Tanca de l'agència de prostitució apricots.es | apricots.es
01/01/1970
L'organització del congrés aconsegueix que una agència de “dones de companyia” elimini durant uns dies una tanca publicitària a l'entorn de la Fira
01/01/1970
La filmació per intervals mostrava el "dinamisme atmosfèric" que acompanyava ahir la ciutat
Interior d'una llar amb pobresa energètica | José Manuel Gutiérrez
01/01/1970
A Catalunya, més de 600.000 persones pateixen pobresa energètica i no poden viure amb una temperatura confortable a la seva llar| Endesa, Gas Natural Fenosa i Agbar asseguren que estan complint la normativa però les entitats socials ho posen en dubte

COMENTARIS

RES DE RES.
BJ, 16/02/2016 a les 14:59
+2
-4
Seat traslada de Barcelona a Madrid parte de su actividad en recambios
elEconomista 8:20 - 15/02/201617 comentarios
Tweet ■El comité de empresa denuncia que afectará al empleo en Martorell

La actividad de Seat en Martorell sigue decayendo. Después de que Volkswagen haya decidido cambiar la producción del Q3 por la del A1, que requiere de un menor número de horas de trabajo, los sindicatos denuncian que la compañía pretende ahora mover parte de la actividad del almacén de recambios q...
Ens volen enganyar (una altre vegada)
Pep S Berga, 16/02/2016 a les 15:11
+11
-3
Ens volen enganyar (una altre vegada). Per TOTS aquests "podemites" que encara van amb el lliri a la ma (o els que no en volen ni sentir a parlar), o els que estan a la CUP (perquè es guai) que la seva prioritat NO es la independència, "al loro" que nomes es fum fum fum. El PSOE es el ja clàssic "apoyare", i Podemos nomes vol els vots dels "despistats" que van votar CUP.
Mai, mai, mai deixaran fer un referèndum, ni uns, ni altres, ni junts.
L'acceptació d'un referendum des d'Espanya només serà viable...
Anònim, 16/02/2016 a les 16:54
+6
-0
... en el moment que Catalunya esdevingui un estat sobirà. Llavors l'acceptaran per si fos posible una regressió de Catalunya a tornar a formar part de l'estat espanyol.
Un polsim de dignitat, please.
Francina, 16/02/2016 a les 17:01
+6
-0
Ens hem de deixar entabanar novament pels cants de sirena de partits que avui diuen una cosa i l'endemà una altra?... No siguem ingenus. Els governs espanyols mai permetran que Catalunya tingui el seu Referèndum d'autodeterminació. Mai. I siguem clars. Caminem ja vers un horitzó que s'acosta cada dia més perquè volem ser lliures. I són molts els que estan treballant per construir un nou país. No hi ha marxa enrere. Perquè el contrari és seguir maltractats pels segles dels segles.
Informació interessada.
Francina, 16/02/2016 a les 17:09
+3
-0
BJ, 16/02/2016 a les 14:59
Perquè no informa també de les empreses que han vingut a instal·la-se a Catalunya?... De l'augment de les exportacions?... De Catalunya com a referent en investigació a Europa?... De la presència de les seves universitats entre les 100 primeres a nivell mundial?... De la seva solidaritat amb la resta d'Espanya?... De com la Comunitat Europea ha concedit fa pocs dies una important beca a 12 projectes d'investigació catalans dels 18 que, en total, que presentava Espanya?...
Perdedors
A. Xandri, 16/02/2016 a les 17:21
+2
-0
Ara poden ser partidaris d'un nou referèndum perquè ja el van perdre el 27S.

Quan ens reconeguin 50 països per entrar a la ONU. Acceptaran la independència a canvi de que no hi anem.

Sempre oferiran el màxim per tal que fem un pas enrera.

Via sus!
dificilment arribaran a un acord...
Anònim, 16/02/2016 a les 17:27
+3
-0
PSOE i PODEMOS. Si arriben, només oferiran engrunes (una promesa de futur, pegatines al DNI...) quan nosaltres ja hem dit que volem el pa sencer com Espanya ja te.
Una entabanada mes dels espanyols...
Ni cas
Pep s berga
1512, 16/02/2016 a les 17:38
+0
-2
Com us va per madrit? Ja us escolten? Quan acabeu ja vindreu. No tardeu.
Atentament, un votant dels despistats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.