Un avió que volava de Barcelona a França, a punt de xocar contra un dron

El pilot va haver de desconnectar el pilot automàtic i realitzar la maniobra

| 04/03/2016 a les 10:23h
Arxivat a: Societat, dron, avió, França, Barcelona, Air France
Un avió Air France en una imatge d'arxiu | Europa Press
Un avió de passatgers de la companyia Air Frances, que volava de Barcelona a França, va estar a punt de xocar contra un dron, quan s'estava aproximant a l'aeroport Charles De Gaulle de París.  Segons l'informe publicat per l'Agència d'Investigació i Anàlisi de França (BEA), aquest accident, que es va produir el passat 19 de febrer, hauria pogut ser “greu”. 

“A una altitud de 5.500 peus, a una velocitat de descens d'uns 1.000 peus per minut i a una velocitat d'uns 220 nusos en direcció a l'est, el copilot va observar un dron a les seves onze”, ha relatat aquesta agència. En aquell moment, aquest va desconnectar el pilot automàtic i va realitzar una maniobra per evitar el xoc, a part d'informar de la presència del dron. De fet, s'estima que aquest aparell va estar a uns cinc metres de l'avió. 

Després d'esquivar l'aeronau sense pilot, la tripulació va informar dels fets al control de trànsit aeri, i va reactivar el pilot automàtic, per reprendre la maniobra d'aproximació.

També us pot interessar

La pallassa Anna Confetti, actuant al camp d'Idomeni, a Grècia | Anna Confetti
Andreu Oliveras | 1 comentari
01/01/1970
La pallassa resident a la Garrotxa explica les vivències viscudes aquesta tardor en camps de refugiats de Grècia | L'estat d'ànim dels refugiats canvia radicalment després de l'actuació de Pallassos Sense Fronteres
Codorníu obre les portes de les seves caves a la família | Cupatges
Esteve Plantada | Cap comentari
01/01/1970
El Black Music Festival, Ovidi Simfònic al Barnasants, la Fira del Trumfo i la Tòfona, l'Americana Film Fest i una visita a les caves Codorníu
La família Sanromà amb Leo Messi, amb el buf solidari posat | Lula Poggi - MUA
01/01/1970
El futbolista argentí se suma a la iniciativa impulsada pels germans Sanromà: recaptar fons per la recerca de la malaltia a través de la venda del buf "Mua"

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.