dimarts, 8 de març de 2016 13:06

Victòria inapel·lable a Eibar

|

Messi

El FC Barcelona va guanyar amb claredat a Ipurúa contra l'Eibar (0-4) en un partit dominat de principi a fi pels jugadors de Luis Enrique. Messi, Suárez i Munir van ser els golejadors.

L'entrenador asturià opta per donar la titularitat a la medullar del camp a Arda Turan en detriment d'un Andrés Iniesta amb sobrecàrrega de partits. A més, va ser Munir el substitut del sancionat Neymar, que va veure el partit des de Brasil, on celebra l'aniversari de la seva germana amb permís del club.

La trobada va començar molt disputat. Ja des del primer minut es va veure la idea dels dos equips, un Barcelona amb la intenció de portar la batuta del partit, i un Eibar molt intens, que no volia deixar espais i que intentava sortir amb velocitat a l'atac sempre que podia.

Només van passar set minuts i Munir ja li donava la raó al seu entrenador sobre si havia triat bé el substitut de Neymar. Una passada en profunditat des del centre del camp el recollia Luis Suárez al lateral dret de l'àrea, i va veure sol al segon pal l'arribada lliure de marca d'un Munir que marcava a plaer el primer gol del partit, el segon en el seu compte golejadora a la Lliga i el setè aquesta temporada.

L'equip català estava jugant a una gran velocitat, obligant al seu rival a defensar cada vegada més enrere. Tres minuts després tornava a acostar-se a la meta d'Asier Riesgo, però l'uruguaià Luis Suárez manava la pilota fora. La pilota aturada era una de les poques alternatives que li apareixien a l'Eibar. El primer avís va arribar després d'una centrada lateral en una segona jugada, en què Ramis es va fer fort a l'interior de l'àrea i rematava tot i que no aconseguia que el seu xut fora entre els tres pals.

No es relaxava el ritme del partit amb el pas dels minuts, encara que sí les ocasions que van cessar en el tram central de la primera meitat. No obstant això, els acostaments del FC Barcelona suposaven perill i un gran problema a la saga armera, que intentava com podia treure pilotes i allunyar-los de la seva zona de conflicte.

Del possible 0-2 després d'una meravellosa maniobra de Messi al balcó de l'àrea que rematava malament Munir en un intent de passi a Luis Súarez es va passar al gairebé empat de l'Eibar, al minut 32, per mediació de Gonzalo Escalante, que entrava sol en el segon pal i de primeres rematava, però la pilota se n'anava prop del pal dret de la porteria de Claudio Bravo.

En el tram final del primer acte, i gairebé sense adonar-se'n ningú, l'Eibar va passar a portar la maneta de la trobada, la pressió començava a fer efecte i els acostaments cada vegada eren més perillosos. Les internades d'Adrián González i Escalante per tots dos costats permetien obrir el camp i arribar amb molta gent i perill.

Un moment delicat per al FC Barcelona que va tancar amb una de les seves Leo Messi. El crac argentí es va tirar l'atac a l'esquena i en una jugada personal entrava sol, sense oposició de les seves rivals, a l'àrea i amb un xut sec i creuat marcava el segon per al seu equip.

Un càstig massa gran per l'Eibar, que va haver d'afrontar la segona meitat amb una llosa pràcticament impossible de remuntar. Amb més espais tornar a controlar el partit el FC Barcelona, mentre l'equip armer, que començava a pagar els esforços, es mostrava molt imprecís en els lliuraments més fàcils.

L'emoció de la trobada va passar a ser gairebé inexistent i això només va beneficiar als visitants, que van passar a portar el partit als voltants de la porta de l'Eibar. Menció especial, a més de la ja sabuda de Leo Messi, per a Javier Mascherano; el 'Jefecito' va donar equilibri durant tot el partit en l'eix de la saga tallant pilotes i evitant que tant Borja Bastón com Sergi Enrich controlessin amb facilitat per regirar-se i crear ocasions de perill.

Poc o res va ocórrer d'aquí al final del partit. Ni tan sols els canvis en els dos equips li van donar una altra cara i els 22 jugadors van veure passar els minuts fins al xiulet final de l'àrbitre.

Tots menys Messi, que estava sent el més actiu en l'atac blaugrana. L'argentí va fabricar la jugada per la qual l'àrbitre va assenyalar penal i ell mateix va marcar, evitant els fantasmes que sobrevolen l'equip català en aquesta faceta. Nou gols en sis partits del '10'.

A deu minuts del final, Luis Enrique va decidir fer un triple canvi i donar descans a Arda Turan, Sergio Busquets i Gerard Piqué. Un descans que serà més gran en una setmana en la qual no tenen partit entre setmana. Per tancar la golejada, Luis Suárez va marcar el quart i es va retrobar amb el gol després de tres partits sense marcar. Un gol especial per a la 'MSN' ja que és el gol número cent que fa aquesta tripleta atacant.

L'equip de Luis Enrique acumula 36 partits consecutius en què no ha perdut.

--ALINEACIONS

EIBAR: Risc; Capa, Pantic, Ramis, Juncà; Dani García, Radosevic, Escalante (Hajrovic, min.85), Adrián, Sergi Enrich (Inui, min.89) i Borja Bastó (Saúl Berjón, min.68).

FC BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué (Bartra, min.79), Mascherano, Alba; Busquets (Vermaelen, min.79), Arda (Sergi Roberto, min.79), Rakitic; Messi, Suárez i Munir.