De petits a grans, sempre cal estar atents a la boca

Ja des del naixement és important tenir cura de les nostres dents

16.03.2016 | 20:04
De petits a grans, sempre cal estar atents a la boca
De petits a grans, sempre cal estar atents a la boca

La boca és una de les parts més importants del nostre cos. Per evident que resulti, hem de ser conscients de l'important que és protegir-la. Una boca sana no només és un símbol de bellesa, sinó també el reflex que gaudim d'una bona salut.

Però, quan hem de començar a preocupar-nos de la cura de la nostra boca i dents? Doncs des del principi, des que comencem a menjar, és a dir, des de que naixem. És clar que llavors són altres, els nostres pares, els que es començaran a preocupar per nostres, però aquest inici ben d'hora en l'habituació a les pautes d'higiene és el que, amb el pas del temps, generarà un hàbit que ens permetrà mantenir la nostra boca sana. Començaran ells a cuidar-nos, però a partir dels tres anys ja hem de ser nosaltres els que ens anem ocupant de la nostra salut bucodental. El raspallat diari, les primeres visites al dentista, els glopeigs amb fluor, etc.

Després arribaran, en alguns casos, els tractaments d'ortodòncia per alinear les dents correctament i deixar-los en la millor posició possible. L'ortodòncia no és un tractament únicament estètic. Que les dents estiguin situades en la seva posició idònia facilitarà, d'una banda, la higiene bucal, prevenint l'aparició de càries i de la malaltia periodontal; i, d'altra banda, farà que sigui molt més difícil que patim problemes funcionals o de l'articulació temporomandibular.

Amb el pas del temps, la nostra boca es podrà veure afectada per diversos problemes, com les càries o la malaltia periodontal. Aquesta té particular rellevància, ja que és un problema que pateix moltíssima gent sense ser-ne conscient perquè evoluciona sense que ens n'adonem. Si no acudim a una revisió periòdica no serà detectada i continuarà la seva progressió, el que provocarà una pèrdua de peces dentals. D'aquí la gran importància que té acudir a les revisions periòdiques amb el dentista, encara que en aparença no tinguem cap problema. Petits detalls com l'aparició de sang al raspallar, el mal alè, que les dents semblin més llargues o que vegem buits entre elles, poden ser l'avís que patim una malaltia periodontal.

I, finalment, què fer, si malgrat totes les nostres cures i precaucions, finalment perdem alguna dent? La prioritat serà reposar-la com més aviat. La boca juntament amb les dents constitueix un sistema en perfecte equilibri, que es veu greument alterat quan el privem d'alguna dent. Per recuperar aquesta harmonia hem de substituir la dent perduda i, per a això, la millor solució i la més natural, és un implant dental.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Salut

Deu mites falsos sobre l'aparició de les dents de llet.
10 falsos mites sobre la aparició de les dents de llet

10 falsos mites sobre la aparició de les dents de llet

La febre, la falta de gana o bavejar són alguns falsos mites atribuïts a la sortida de les dents...

Així és la conciliació laboral i familiar a Catalunya

Així és la conciliació laboral i familiar a Catalunya

La baixa maternal està entre les més curtes d'Europa i molt allunyada del permís mitjà a la UE

Aliments que t´ajuden a combatre l´ansietat i l´estrès

Aliments que t´ajuden a combatre l´ansietat i l´estrès

T'ensenyem unes pautes alimentàries que t'ajudaran a agafar-te les coses amb més calma

El colesterol «bo» pot ser dolent

El colesterol «bo» pot ser dolent

Un estudi ha determinat que el colesterol bo pot elevar el risc de malalties del cor

Enllaços recomanats: Premis cinema
Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica