dijous, 24 de març de 2016 09:16

Personal d'infermeria urgeix a la Generalitat una norma catalana de prescripció

|

La comissió de crisi de la prescripció infermera, que aglutina 50 entitats del gremi, ha convocat una mobilització el 7 d'abril davant la Catedral de Barcelona per "urgir" el Govern a aprovar de manera consensuada el decret català que regula la indicació de tractaments i fàrmacs per part d'aquests professionals, ha informat l'entitat en un comunicat.


La mobilització, que s'emmarca en la campanya 'Cuidar sense barreres', coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, pretén ser una "jornada de visibilització per apropar al ciutadà la situació d'emergència que està vivint el sistema sanitari" des que es va aprovar al desembre de 2015 el Reial Decret (RD) de prescripció infermera que limita l'activitat d'aquests professionals.


La campanya ja s'ha començat a viralizar a les xarxes socials a través d'imatges i un vídeo en què el personal d'infermeria explica què és "el que volen seguir fent, ja que la prescripció infermera no és una competència nova", i la consideren indispensable per garantir la qualitat de la salut i la seguretat de les milers de persones que atenen.





La comissió de crisi està formada per 50 entitats: col·legis professionals, facultats i escoles universitàries, associacions i societats científiques, sindicats i associacions professionals, organitzacions sanitàries i socials, i el suport de nombrosos centres d'atenció sanitària.


El seu objectiu és aconseguir que el departament de Salut compleixi amb el compromís l'1 de juliol de 2015 elaborar un text normatiu per al desplegament de la prescripció infermera a Catalunya, així com informar i acompanyar al personal d'infermeria davant la situació creada pel RD i que requereix l'empara legal d'una pràctica consolidada i integrada en la prestació dels serveis de salut a Catalunya.


El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín , va anunciar que la norma catalana estaria llista després d'Setmana Santa.

Catalunya recorre davant el Suprem el RD de la prescripció infermera
Els metges segueixen pensant que només ells poden realitzar la prescripció de medicaments
Comín recorrerà davant el Suprem la prescripció infermera

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1