dijous, 24 de març de 2016 08:53

La Seguretat Social d'Andorra denuncia un frau de 40 milions en cotitzacions de BPA

|



La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha presentat una querella per presumpte delicte major de frau a la Seguretat Social andorrana contra l'exconseller delegat de Banca Privada d'Andorra (BPA), Joan Pau Miquel, i possibles coautors, per haver efectuat remuneracions complementàries a empleats i exempleats per almenys 40 milions d'euros per les que no van cotitzar.


La querella ha estat admesa a tràmit i va dirigida contra totes les persones i entitats que resultin coautors, còmplices o cooperadors de delicte segons la investigació, i sol·licita la responsabilitat civil dels inculpats i solidàriament de BPA i BPA Fons.


Una querella forma part d'un desglossament al juliol de 2015 de la investigació que havia oberta contra diversos càrrecs de BPA per possible delicte de blanqueig de diners.


La CASS exposa que els pagaments es van realitzar a través de l'empresa panamenya Landstree t, que considera "fictícia", i de l'empresa Principat Holding, sobre la qual assenyala que no té pràcticament activitat efectiva, sinó que és essencialment una societat patrimonial dels socis que la conformen; Miquel era propietari del 50% d'ambdues empreses.


Inclou que una de les factures de Principat Holding carregades a BPA va correspondre a l'assistència d'Higini Cierco --un dels màxims accionistes del banc-- a una reunió en una ocasió.


La CASS segueix investigant altres societats en què participa Principat Holding per verificar que no s'han produït altres fraus, i demana mantenir l'embargament dels seus béns per garantir el pagament de la responsabilitat civil derivada del possible delicte de frau.


Juntament amb l'acció penal, la CASS ha assenyalat que exercirà igualment l'acció civil per poder cobrar l'import total en cas de quantitats defraudades per cotitzacions no efectuades, més interessos i sancions d'acord amb la llei.


Afirma que l'import total que es pot haver defraudat no es pot xifrar atès que la causa penal està encara en fase d'investigació, i demana la declaració de Miquel, dels seus socis en les societats Landstreet i Principat Holding, i dels administradors de BPA , inclosos els germans Cierco, entre d'altres.

Una auditoría detecta mil millones sospechosos en BPA
La Banca Privada d'Andorra, acusada de comprar Banc Madrid amb diners opacs

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1