dijous, 24 de març de 2016 08:52

Brussel·les: morts, terrorisme, ¿ineficàcia?

Carmen P. Flores
Carmen P. Flores

El cor d'Europa, Brussel·les, ha estat objectiu dels assassins del presumpte Estat Islàmic. Unes 30 persones mortes i més de dues-centes ferides ha estat el resultat de sengles atemptats del terrorisme. És la demostració de la vulnerabilitat de qualsevol ciutat europea, inclosa Brussel·les, el centre neuràlgic de la política europea.


Ja feia temps que l'amenaça terrorista estava sobre els nostres caps, però el dia a dia, afortunadament, ens ha anat traient la por d'aquests atacs dels terroristes. S'havia abaixat la guàrdia, a tots els nivells?


La detenció de Salah Abdeslam, en un dels barris més pobres de Brussel·les, presagiava que alguna cosa anava a succeir, encara que la notícia, en principi, era bona. Les conseqüències no s'han fet esperar: triple atemptat a la capital belga. La policia d'aquest país sabia que el fugisser Salab Abdeslam es trobava en aquest barri on va ser detingut, per què llavors han trigat tant a capturar-? És la pregunta que es fan més d'un, la resposta crec que mai la sabrem ...


El barri de Molenbeek, pobre, amb molta gent jove en l'exclusió, sense feina, sense futur, sense integració en la societat belga, fa de la zona un lloc idoni de captació de voluntats febles i de pocavergonyes disposats a matar no per una religió , sinó per un grapat d'euros tacats de sang.


Un 60% de la població de Molenbeek procedeix del Rif, població berber, una zona "deprimida" del Marroc on actuen d'acord a les regles del medi ambient i el cors: codi d'honor, la regla de les classes i els caps, el secret, la ormertá i la venjança. ¿Aquesta és l'explicació de no haver pogut detenir l'assassí Salah Abdeslam?


Alguns parlen de la relació entre terroristes que maten en nom de l'islam i el tràfic d'haixix de la zona de l'RIFF, dels que saben molt les forces de seguretat de Bèlgica, França i Espanya. 3.000 tones d'haixix s'exporta cada any des d'aquesta zona a Europa. Algunes d'aquesta mercaderies són interceptades per la policia espanyola.

Les elits dels països consideren el haixix una droga tova i és el preu que cal pagar per la pau social de la joventut ...


És possible la relació entre les xarxes del haixix del Riff i una part dels terroristes? Hi ha estudiosos del tema: cossos de seguretat dels països de França, Bèlgica, Espanya i el Marroc i els diferents governs d'Europa, així com Brussel·les (Comissió, Parlament) perquè el esbrinin i ho solucionin si és així.


El que ha succeït a Brussel·les, les morts i els ferits dels atemptats terroristes no haurien de quedar impunes, i cal exigir a Europa més eficàcia perquè no torni a repetir-se més.


La vida de les persones no és moneda de canvi. El terrorisme és una epidèmia que cal atallar social i políticament, i amb les forces de seguretat coordinades.


No es pot permetre que la por ens impedeixi viure.


Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1