dijous, 24 de març de 2016 08:45

Bèlgica nega que hagi passat per alt les advertències de Turquia

|


El president turc, Racyp Tayip Erdogan, ha revelat en la tarda d'aquest dimecres que Turquia va lliurar a Bèlgica el 2015 a un dels terroristes de l'atemptat de Brussel·les. Segons ell, les autoritats belgues el van alliberar.


No obstant això, el ministre de Justícia de Bèlgica, Koen Geens, nega que les autoritats del país hagin passat per alt advertències de Turquia sobre un dels terroristes de l' aeroport de Brusselles.


Assegura assegura que l'atacant identificat com Ibrahim El Bakraoui no havia comès delictes terroristes en territori belga i que va ser expulsat de Turquia com un delinqüent normal.


Els atemptats, que van tenir lloc aquest dimarts, van acabar amb la vida de 34 persones a l'aeroport de Zaventem i al metro Maelbeek. A més, hi ha hagut centenars de ferits.


El presumpte Estat Islàmic ha reivindicat l'atac.


CAPTURAT UN SOSPITÓS


Les autoritats belgues han capturat aquest dimecres a un sospitós dels atemptats al barri d'Anderlecht.


En un primer moment, mitjans belgues van afirmar que el detingut era el suposat terrorista, Najim Laachraoui. No obstant això, fonts oficials ho han descartat.


La Policia federal belga continua la recerca de Laachraoui, de 25 anys, estababuscado per la policia belga com un dels cervells dels atemptats de París des de desembre de 2015.


Retornat de Síria, Laachraoui apareix en una imatge de les càmeres de seguretat de l'aeroport moments abans de les explosions. Apareix al costat d'altres dos sospitosos que s'haurien immolat.


Segons mitjans belgues, Laachraoui és el 'artificier' de la xarxa, ja que les seves empremtes s'haurien trobat en els cinturons de París i al pis franc en què es van trobar explosius a Brussel·les.

Les autoritats belgues identifiquen als terroristes de l'aeroport i indica el seu vincle amb París

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1