dijous, 24 de març de 2016 09:06

Fernández Díaz es reuneix amb ministres d'Interior de la UE per donar resposta comuna als atemptats

|




Jorge Fernández Díaz, ministre d'Interior en funcions, serà present a la reunió extraordinària de ministres d'Interior de la Unió Europea que tindrà lloc aquest dijous a Brussel·les per examinar la resposta comuna als atemptats.


La reunió se celebrarà a partir de les 16.00 hores a la seu del Consell a Brussel·les, segons han indicat fonts europees, que afegeixen que la cita abordarà qüestions de "seguretat".


El comissari d'Interior, Dimitris Avramopoulos, havia anunciat un consell extraordinari en els pròxims dies i ha assenyalat la necessitat d'avançar a Vint en propostes que ja estan sobre la taula, com a mesures per reforçar el control de les fronteres exteriors o estrènyer el control de les armes de foc.


El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha instat també als Estats membres a avançar cap a "una unió de la seguretat" i els ha exigit que no cedeixin a les pressions de 'lobbies' interessats i donin el seu vistiplau a un major control de les armes de foc.


El primer ministre francès, Manuel Valls, per la seva banda, que es troba a Brussel·les per un viatge programat abans dels atemptats, ha subratllat la urgència que el Parlament Europeu desbloquegi la creació d'un sistema europeu de registre de dades dels passatgers aeris (PNR, per les sigles en anglès).

Bèlgica nega que hagi passat per alt les advertències de Turquia
Comencen a conèixer-se les primeres identitats dels espanyols ferits

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1