diumenge, 24 de abril de 2016 11:08

La Casa Batlló celebra Sant Jordi amb més de mil roses a la seva façana

|


Més de mil roses cobren els balcons i la tribuna de la Casa Batlló de Barcelona --Patrimoni Mundial-- per conmemorar el Sant Jordi d'aquest any. Sota la idea i direcció creativa de la Casa Batlló, l’agència Hache ha sigut l’encarregada de la producció.


Al seu torn, la Casa Batlló, conjuntament amb la Fundació Arrels, volen celebrar Sant Jordi, donant a conèixer la problemàtica de les persones que viuen al carrer, des de l’empatia i mitjançant la collaboració. Per això, es disposaran 2.016 roses per tal que siguin adquirides sense un preu prefixat i a la voluntat de cadascú. La recaptació de les roses es destinarà íntegrament a la Fundació Arrels.


Arrels aprofitarà la jornada, que coincideix amb el Dia Internacional del Llibre, per presentar l’últim llibre de Miguel Fuster: “15 anys al carrer”. Fuster és un artista barceloní que després de passar més d’una dècada vivint al carrer, va recuperar la seva vida gràcies al seu esforç i a la tasca de l’equip de treballadors i voluntaris de la Fundació. Avui dia, Miguel dibuixa i edita llibres i es dedica a fer xerrades de conscienciació a escoles i instituts.


SOBRE LA FUNDACIÓ ARRELS


Cada nit dormen 900 persones als carrers de Barcelona i 1.500 a centres d’atenció públics i privats. Des de la seva creació l’any 1987, Arrels ha atès a més de 9.000 persones. Durant el 2014, va atendre a 1.600 persones, 611 de les quals viuen al carrer, i va destinar un 48% del pressupost en allotjament i sostre per a 231 persones.


Arrels atén a persones sense llar inspirant-se en el Housing First, un model d’atenció que té com a punt de partida un habitatge digne i estable i que ofereix el recolzament necessari a cada persona que ho necessiti. Aquesta manera d’intervenir va sorgir fa 20 anys als Estats Units i des de fa uns quants anys s’està adoptant en diferents ciutats de la Unió Europea.


LA LLEGENDA DE SANT JORDI A LA CASA BATLLÓ


La mítica llegenda està representada a Casa Batlló a través de la façana i en dos espais concrets del seu interior.

Al terrat el llom del drac cobra protagonisme amb les teules en forma d’escames i és travessat per la Creu de quatre braços de l’espasa triomfant de Sant Jordi. A l’últim pis ens trobem amb un balcó en forma de flor fent allusió al balcó de la princesa. Als pisos inferiors, se situen les restes de les víctimes del drac a través dels balcons en forma de calaveres i la forma d’ossos de les columnes de la tribuna.




Al vestíbul privat d’accés a l’habitatge de la família Batlló, s’hi ubica una escala amb una barana amb acabats que recorden a les vèrtebres d’un animal i que, segons la cultura popular, es podrien referir a la cua del drac. Per últim, a les golfes s’hi troba la sala principal d’arcs catenaris que recorden a la caixa toràcica d’un animal.


SOBRE LA CASA BATLLÓ


La Joia de Gaudí ha estat guardonada com a Monument Històric Nacional, 1969; Bé d’Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya, 1987; Premi Europa Nostra per la conservació del Patrimoni, 2000; Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, 2005; Premi IBOCC i Bureau Internacional de Capitals Culturals, 2008. La Casa Batlló s’ha convertit en un mite de l’art, de l’arquitectura i del disseny universal de tots els temps. Comptant amb prop d’1milió de visites anuales.


La visita general de la Casa Batlló inclou la Smart Guide, que permet viure una autèntica aventura del S.XIX amb l’experiència immersiva de realitat augmentada. 

Barcelona s'omple de 6.060 parades de venda de llibres i roses
Sant Jordi 2016: on signen llibres els escriptors
Direccions dels establiments on signaran els autors
Els polítics catalans i les seves recomanacions literàries

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1