diumenge, 24 de abril de 2016 13:02

La moda, una experiència de client intangible

|

Moltes vegades em pregunto el perquè de la necessitat de consumir moda, en el sentit més ampli de la paraula. Una estupidesa més ¿? No ho tinc clar.



Els humans hem passat des necessitar cobrir-nos el cos per protegir-nos del fred i el clima, fins passats ja molts milers d'anys d'evolució i per qüestions sociològiques o religioses, arribar a considerar necessari canviar els pantalons estrets que tenim a l'armari a uns més amples perquè aquells ja no "estan de moda".



Si realment t'endinses en el tema, com jo he tingut l'oportunitat de fer últimament, observes que aquest món és d'aquells en els quals frívolament o professionalment, es ven pura experiència intangible de client, capaç de fer sentir a una persona bé o malament en funció de com va vestida. I ull senyors i senyores, que això ja no és tan irrellevant.



Ja no es tracta de gastar molts diners en una peça de marca, perquè això ja no et garanteix transmetre el que vulguis transmetre amb el teu vestuari, per molta marca que es llueixi. Es tracta d'observar que la no supeditació sempre a les mateixes marques és ja ara, un contrapoder que farà lliure a les persones i això em sembla fantàstic !.



Alhora, l'oferta de serveis professionals orientats a ajudar a persones en aquest sentit, els anomenats Personal Shopper, està creixent de forma important, i les persones capaces de fer un intercanvi de valor amb aquesta oferta de servei també. Barcelona és un bon exemple.


Llavors, Que està passant?


Al meu entendre, la raó de tot plegat és la tan elevada i variada oferta de moda i complements que hi ha. Són tantes les tendències actuals que al final conclous que tot és actual i tot està de moda i llavors és normal que les persones necessitin algú que els ajudi a escollir allò que en funció de morfologia, visagisme, hàbits i nivell adquisitiu els pot ajudar a millorar en el seu estil, més enllà de la marca i sobretot, a estar bé amb un mateix/a, convençut que li va bé i li genera harmonia en el seu aspecte.



És a dir, benvinguts/es totes aquells/es professionals que fan autèntica gestió del coneixement aplicat en el sector, sabent, per endavant, que l'èxit de la seva aportació depèn de com se senti aquesta persona, aquell dia, amb la proposta personalitzada de vestuari que se li plantegi. El repte és una necessitat intangible, difícil d'aconseguir.

Com deia la inoblidable Coco Channel "No és l'aparença, és l'essència, no són els diners, és l'educació, no és la roba, és la classe".



No cal afegir més.


Conxita Marlés

Llicenciada en Ciències de la Informació, Publicitat i Relacions Públiques, Màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional per la UAB i PDG de Màrqueting per ESADE. Ha estat directora d'organització als Hotels Seu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, cap d'unitat d'atenció al client al Servei Català de la Salut, directora estratègica de Màrqueting de la UOC durant 10 anys i directora executiva del seu Institut Internacional de Postgrau. Té una dilatada experiència en el camp de la consultoria estratègica de màrqueting i comunicació per empreses i organitzacions. Membre del Club de Màrqueting de Barcelona i de la Asociación Española de Directivos (AED). Experta en pla de comunicació i gestió de clients, comunicació empresarial, marca, Relacions Públiques, estratègies de màrqueting, màrqueting de serveis i Customer Experience Management (CEM).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1