divendres, 29 de abril de 2016 08:26

A subhasta per 19.600 euros un vinil original inèdit de David Bowie

|



Catawiki ( www.catawiki.es ), el portal de subhastes en línia d'objectes singulars a Europa, ha tret a subhasta un vinil original inèdit de David Bowie. Aquest ja arriba als 19.600 euros i s'espera que arribi als 60.000 euros per els que està valorat. La subhasta va començar el passat dia 22 d'abril i es pot licitar fins el proper diumenge 30 d'abril.


Segons el portal de subhastes, es tracta d'una peça única on les hagi, ja que només es van fabricar 600 còpies d'aquest vinil com a regal promocional a les discogràfiques perquè escoltessin els nous senzills de David Bowie, abans que l'àlbum 'Hunky Dory' sortís oficialment a la venda al públic.


Segons Denny Hoekstra, expert subhastador de Catawiki, "no es té constància d'un altre exemplar igual d'aquesta peça que encara perduri i menys que estigui a la venda". "David Bowie s'ha convertit en un dels artistes més representatius de la música i el seu llegat perdurarà durant anys. Aquesta subhasta és una oportunitat única per als fans del cantant i els amants de la música", ha destacat.


El vinil compta amb una cançó inèdita: 'Bombers', substituïda en el disc comercial per 'Fill Your Heart'. A més, a la carpeta del disc ve escrit de pròpia mà del cantant, els crèdits de l'àlbum i una petita presentació de cada un dels integrants de la seva banda de música, formada pels famosos 'The Spiders From Mars'.


A més, cal destacar que també inclou el tracklist escrit de pròpia mà per la pròpia llegenda de la música, certificat per un expert cal·lígraf com la pròpia escriptura de David Bowie on a més es pot llegir la frase 'David Bowie Hunky -Dorey'.


Aquest exemplar subhastat a Catawiki va ser un regal del guitarrista principal de la banda d'acompanyament de Bowie, Mick Ronson, a la seva mare, Minie. Va ser passant de familiars a amics fins que, segons l'actual venedor del disc, va arribar al seu veí, que li va canviar el vinil per una ampolla de cervesa, el 1973.


'Hunky Dory' és el quart àlbum de David Bowie, llançat per RCA Records en 1971. Va ser el primer disc en ser distribuït per RCA, que va seguir sent la seva discogràfica durant una dècada. Aquest treball va ser l'única producció que va comptar amb tots els membres de la banda 'The Spiders From Mars', ja que aquests passarien a ser els 'Zyggy Stardust' s Spiders From Mars '.


Segons la revista 'Time', és un dels millors àlbums de tots els temps i en paraules de Stheen Thomas Erlewie d'Allmusic, "el disc de Hunky Dory és una selecció calidoscòpica d'estils pop, unides per la visió de Bowie".

Mor el cantant David Bowie als 69 anys

Sense comentarios

Escriu el teu comentari




No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
Leer edición en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1